Jouluinen omenapiirakka (GL, M)

Jälleen tulisi jouluista reseptiä – nimittäin resepti joulun tuoksuiseen omenapiirkkaan! Rakastan etenkin suomalaisia omenoita ja olenkin ostanut niitä nyt lähestulkoon poikkeuksetta jokaisen kauppareissun yhteydessä. Pienet kaupat eivät niitä välttämättä enää myy, mutta esimerkiksi S-Marketista suomiomppuja vielä saa! Tykkään niiden mausta ja tuoreudesta. On muuten aivan eri kuin ulkomailta tänne roudattu – mehukkuus ja mehevyys ihan omaa luokkaansa. Päätinkin pari päivää sitten, että nyt on omenapiirakan paikka. Viime kerrasta oli vierähtänyt taas tovi ja mikäs olisikaan parempi ajankohta piirakalle, kuin joulun lähestyminen.

Jouluinen omenapiirakka

Jotta piirakasta ei tulisi ihan tuiki tavallinen omenapiirakka, päätin lisätä joukkoon hieman joulun makuisia ja tuoksuisia mausteita. Pienillä kikoilla piirakasta saa nimenomaan tähän kauteen sopivan ja maku paranee huomattavasti! Kaneli, piparkakkumauste ja kardemumma. Jos nuo kolme maustetta eivät vielä kaapistasi löydy – suosittelen ehdottomasti hankkimaan!

Jouluinen omenapiirakka (GL, M)

  • 1/3 tl kardemummaa
  • 1 luomu kananmuna
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl *Luontaistukun mantelijauhoja
  • 1 rkl *Luontaistukun psylliumia
  • 1,5 dl kaurajauhoja
  • 0,5 dl agavea tai hunajaa
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Semperin jota sattui kaapista löytymään)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,3 dl *Luontaistukun kookosöljyä
  • Ripaus *Luontaistukun himalajansuolaa
  • Muutama tippa vaniljauutetta
  • 1 tl lucumaa
  • 2 tl mantelirouhetta/mantelipaloja

Täyte:

  • 3 suomalaista omenaa
  • Kanelia
  • Piparkakkumaustetta

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Sillä välin sekoitetaan muna, leivinjauhe, mausteet, psyllium ja makeutus keskenään. Lisätään joukkoon kookosöljysula ja loput ainekset. Jauhot kuitenkin viimeisenä jatkuvasti sekoittaen. Taikinasta ei ole tarkoitus tulla mitään paksua leipätaikinaa, eli jos käytät eri jauhoja kuin itse käytin ja eri suhteessa – huomioi tämä. Laita siis vähemmän jauhoja jos tuntuu, että taikina alkaa menemään liian jytyksi. Levitetään kookosöljyllä voideltuun uunivuokaan ja esipaistetaan viitisen minuuttia 180-200 asteessa.

Sillä välin siivutetaan omenat ja halutessaan ne voi pyöritellä kanelissa. Otetaan piirakkapohja pois uunista ja levitetään pintaan omenasiivut. Päälle ripotellaan vielä kanelia ja piparkakkumaustetta, jotka tuovat piirakalle tuon kauniin ruskean värisävyn. Paistetaan uunin keskitasossa noin 20-30 minuuttia aina välillä piirakan kypsyyttä veitsellä tunnustellen.

Nautitaan oitis paistamisen jälkeen! Itse tosin pidän eniten vähän kylmästä piirakasta, joten se maistuu kivasti myös seuraavana päivänäkin. 😉

img_5228

img_5289

Rentouttavaa keskiviikkoiltaa jokaiselle! Kertokaahan taas mitä piditte jos päädytte piirakkaa tekemään. 🙂

 

*Luontaistukku.fi:n tuotteet blogin kautta testiin saatuja. 

Kommentit (2)
  1. Naaamiii<3 mäkin oon tehny vähän tän tyyppisellä ohjeella omppupiirakkaa! Ihanaa joulun odotusta sulle <3

    Mun blogissa kuvia mun smoothiebowleista<3
    http://woundedlaughh.blogspot.fi/

    1. Joo – nams! Omppupiirakka toimii kyllä aina vuodenajasta riippumatta. 🙂

      Samoin sinne ihanaa joulun odotusta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *