Päärynä-chiavanukas (GL, M)

Koska rakastan erilaisia tuorepuuroja ja chiavanukkaita, kehittelen noiden suhteen jatkuvasti uusia herkullisia variaatioita. Suosikkejani ovat erityisesti erilaiset marjaherkut, sillä mielestäni marjat vaan sopivat niin täydellisesti vanukkaisiin ja puuroihin. Välillä on kuitenkin kiva tehdä hieman raikkaampiakin versioita, joihin tuoreet hedelmät sopivat mitä parhaiten! Itseasiassa yksi hedelmä jota käytän aivan liian vähän on päärynä. En tiedä mikä siinä onkin, mutta useimmiten tulee ostettua nimenomaan appelsiineja tai omenoita – vain aniharvoin päärynöitä?

päärynä-chiavanukas

Päärynä on ihana hedelmä joka sopii makeutensa puolesta hienosti smoothiesiin, leivontaan tai vaikka nimenomaan edelläkin mainittuihin vanukkaisiin. Päärynän koostumus on raikas ja se tuo suloista makeutta mukanaan. Jos käyttää päärynää, tarvitsee harvoin enää lisätä mitään extra makeutusta. Teinkin pari päivää sitten chiavanukkaan pääraaka-aineena päärynä ja tuli kyllä erinomaista! Oikeasti aikamoista herkkua, joka sopii aamiaiseksi tai vaikka välipalaksi.

Päärynän koostumushan muuttuu kylmässä ja nesteessä hieman hileiseksi, joten sataprosenttisen sileää vanukkaasta ei sen voimalla tule. Minua se ei kuitenkaan haitannut mutta tiedättepä varautua. :)

Päärynä-chiavanukas

Täyteläinen päärynä-chiavanukas (GL, M)

  • 2 rkl chian siemeniä
  • 2 dl makeuttamatonta luomu kaurajuomaa
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • Muutama tippa luomu vaniljauutetta
  • 2 isohkoa päärynää
  • Ripaus kanelia

Koristeluun:

  • 1/2 päärynä
  • 1 kiivi

Blendataan kaikki vanukkaan aineosat tasaiseksi massaksi. Koostumus saa jäädä hieman nestemäiseksi sillä chiat turpoavat kokoa vielä kylmässä muhiessaan. Laitetaan suljettuun rasiaan hautumaan vähintään kahdeksi tunniksi (itse pidän tavallisesti koko yön). Valmistetaan koristeet/täyte pilkkomalla päärynän ja kiivin puolikkaat.

Sitten vaan nauttimaan! ♥

img_6171-3

 Rentouttavaa keskiviikkoiltaa! ♥

On my way

2 vastausta artikkeliin “Päärynä-chiavanukas (GL, M)”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta