Herkut porkkanaletut (GL, M)

Eilen päätin kokeilla jotain sellaista ruokaa jota en ole tainnut koskaan valmistaa – nimittäin porkkanalettuja. Pinaattilettuja on tullut joskus itse väsättyä, mutta ei juuri porkkanalettuja. Valmistin letut myöhäiseksi aamupalaksi treenien jälkeen, vaikkakin tuhtiutensa puolesta ne menevät hyvin myös lounaasta tai päivällisestä. Voit myös vaikuttaa täytteillä lettujen makuun ja siihen, haluatko ennemmin suolaista vai makeaa purtavaa. Koska itse rakastan makean ja suolaisen yhdistelmää, käytin päällysteenä suomalaisia mansikoita. Tästä setistä tuli kyllä ihan super nam!

Porkkanaletutimg_7130

Monenlaisia variaatioita on varmasti netissä liikkeellä, mutta tämä omani onnistui kyllä hienosti kaikessa yksinkertaisuudessaan. Jos lettuhimo iskee näin sunnuntain krapuloissa tai alkavalla viikolla, niin kokeilkaahan tätä!

Herkulliset porkkanaletut (GL, M)

  • 3,5-4 dl porkkanaraastetta
  • 3 kokonaista luomu kananmunaa
  • 1/2 tl korianteria
  • Ripaus kurkumaa, laadukasta suolaa ja mustapippuria

Raastetaan porkkanat ja mitataan blenderiin. Lisätään joukkoon muut aineosat ja blendataan tasaisen juoksevaksi taikinaksi. Tässä kohtaa kannattaa tsekata onko mausteita riittävästi omaan makuun. Halutessaan noita määriäni voi tosiaan ylittääkin! Kun taikina on valmis paistetaan lettuset pannulla miedolla lämmöllä. Paistorasvana käytin runsaasti kookosöljyä mikä tuo lettuihin vielä oman makuvivahteensa.

Sitten vaan nautitaan suomalaisten mansikoiden tai haluamiesi lisukkeiden kera!

Porkkanaletut

Rentouttavaa ja toivottavasti mahdollisimman krapulatonta sunnuntaita jokaiselle! ♥ 

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *