Lehtikaalisipsit

Jälleen ollaan perjantaissa! Ihan uskomatonta vauhtia mennyt tämä vuoden ensimmäinen viikko ja kieltämättä tässä ollaan jonkun verran päivissä ja rytmeissä sekaisin. Koska on kuitenkin perjantai ja viikonloppu – tahdon jakaa teille erään herkkuvinkin, joka sopii erinomaisesti myös kaikille uuden vuoden terveellisemmin aloittaneille!

Lehtikaalisipsit

Kuten otsikkokin sen kertoo – kyseessä ovat lehtikaalisipsit. Valmistan kyseisiä sipsejä suhteellisen usein viikolla tai viikonloppuisin jos mieli tekee jotain suolaista naposteltavaa. En ole oikein koskaan tykännyt erityisemmin perinteisistä sipseistä tai poppareista, mutta kaikesta muusta dipattavasta kyllä! Rakastan dippejä ja voisinkin dippailla kasviksia vaikka joka ikinen ilta. Seurustellessa sitä tulikin harrastettua suhteellisen usein, mutta näin yksinään kuitenkin vähemmän. Itsekseen tulee nimittäin vietettyä leffailtoja vain aniharvoin – jos oikein koskaan.

Lehtikaalisipsien valmistus on todella helppoa. Siispä jos kaipaat jotain terveellistä suolaisempaa naposteltavaa sipsipussin sijaan – suosittelen testaamaan näitä! Ovat kovin rapsakoita ja maukkaita. Kaveriksihan voi pilkkoa halutessaan vielä paprikaa, porkkanaa ja kurkkua, joita niitäkin dippailla.

img_8163img_8227-2

Lehtikaalisipsit

  • Tuoretta lehtikaalta
  • Oliiviöljyä
  • Mausteita
  • 1/2 limettiä

Dippi:

  • 1/2 prk Oatlyn iMat Fraichea (maidoton kermaviilin korvike)
  • 1/2 pss dippimausteseosta/omat mausteet

Revitään lehtikaalen varresta lehtiosat ja laitetaan ne kulhoon. Lisätään joukkoon runsaasti oliiviöljyä, puristettu limetin mehu ja haluamiaan mausteita. Itse käytin mm. mustapippuria, laadukasta suolaa, korianteria ja paprikamaustetta. Sekoitellaan jotta öljy ja mausteet imeytyvät kaalin lehtiin kunnolla.

Levitetään sipsit pellille leivinpaperin päälle ja paistetaan uunin keskitasossa 150-160 asteessa noin 20 minuuttia uunin tehoista riippuen. Tarkoitus on kuivattaa lehtikaalen lehdet ja siksipä niitä kannattaakin käännellä paistettaessa. Valmistetaan dippi sipsejä varten kasvispohjaiseen kermaviilin korvikkeeseen. Itse käytin valmista dippiseos-pussukkaa, mutta terveellisintähän on valmistaa dippi itse. Makuasioita!

Sitten vaan leffa pyörimään ja nautiskelemaan!

Lehtikaalisipsitimg_8252

Onko joku muukin ehkä hurahtanut lehtikaalisipseihin? 🙂

Niin ja oikein rentouttavaa loppiaista jokaiselle. Ulkona on aivan ihana keli pakkasesta huolimatta!

Kommentit (8)
  1. Minäkin teen lehtikaalisipsejä melko usein, mutta varmaan joka toinen pellillinen palaa vähän :’D Mut halusin jakaa sun kans vinkin, että limen voi korvata balsamiviinietikalla, siitä tulee tosi hyvää makua sipseihin! Sellanen mieto ”salt&vinegar” -tyylinen maku, mutta vähän makeampi ja lempeämpi. Käytän balsamiviinietikkaa muutenkin keittiössä tosi paljon, esim. salaatinkastikkeisiin ja tomaattimurskapohjaisiin ruokiin.

    1. Hahah joo mullakin on usein lähellä, vaikka kuinka pitäisin lämmön alhaisena.

      Hei kiitos tästä vinkistä! Pitääkin kokeilla. Limetti on tosiaan aika stydiä, joten tuo voisi toimia miedompana vaihtoehtona. 🙂

  2. Hei!
    Minun on pitänyt kommentoida blogiasi jo pidemmän aikaa. Olen lukenut sun blogia jo kauan, mutta nyt kirjoitukset ja aiheet ovat todella mielenkiintoisia. Tykkään pohdiskelevista postauksistasi, koska samaistun niihin itsekin paljon, ja olen miettinyt aivan samoja aiheita. Myös oma ongelmani on liika herkkyys, josta on todella ollut ongelmia… Vaikka 30 vuoden ikä lähenee, niin samanlaisia haasteita tuntuu olevan silti. Blogistasi on tullut kyllä suosikkini.
    Kiitos!

    1. Moikka!

      Kuinka ihana kuulla. <3 Uskon, että vaikka ikää tulee lisää elämä tulee silti aina olemaan välillä myös haastavaa. Vaikeudet ovat osa elämänkulkua. Toisaalta kun välillä käy siellä pohjalla – osaa arvostaa niitä elämän hyviä asioita! Itselleni ihmissuhteet ovat olleet niitä rankimpia viime aikoina ja siksipä nyt on pakko pyrkiä keskittymään elämässä kaikkeen muuhun. Jotta elämä oikeasti jatkuu on tuo luopumisprosessi vaan käynnistettävä.

      Kiitos sinulle kommentistasi ja tsemppihali sinne! <3 Kyllä tämä tästä taas lutviutuu, kunhan luotetaan vaan elämään ja siihen, että se kantaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *