Kotitekoiset raakapatukat

Koska suosin raakapatukoita arjessani joka viikko – säästän pitkän pennin jos valmistan patukat itse. Tätä ei kuitenkaan tapahdu edes viikottain, vaan aivan liian harvoin. Toisinaan mietinkin, että mikä niiden valmistamisessa on niin hankalaa? -Ei mikään. Viisi aineosaa ja valmistusprosessi vie vartin verran. Ehkä suurimman ongelman teen juuri patukoiden kuljettamisesta – mikä sekin tapahtuu loppupeleissä suhteellisen helposti elmukelmuun käärittynä. Toisinaan olen siis puhtaasti laiska. Maksan mieluummin 1,40-2,60 patukasta, jonka valmistaisin helposti kotona huomattavasti huokeampaan hintaan. Tässä on todellakin itselleni sellainen säästämisen kokoinen aukko!

Raakapatukat

Jos vaikka jotain vielä alkaneelle vuodelle lupaisin – niin säästää rahaa tällaisissa arkisissa jutuissa ja tehdä enemmän itse. Siispä ryhdyinkin heti perjantaina tuumasta toimeen ja valmistin useamman patukan jääkaappiin tekeytymään. Tekemästäni satsista valmistui seitsemän sopivan kokoista raakapatukkaa, jotka pakkasin elmukelmuun. Kelmu on itseasiassa aika kätevä tapa kuljettaa patukoita, sillä ainakin itselleni raakapatukat ovat juurikin evästä, joka nautitaan ihan muualla kuin kotosalla.

Koska olen viime aikoina ostanut useimmiten suklaa- tai lakritsipatukoita, päätin valmistaa patukoita jotka höystin raakakaakaolla. Vaikka itse sanonkin, lopputuloksesta tuli erinomainen! Patukat ovat juuri sopivan makeita ja niissä on täydellinen koostumus. Suklaakin puskee läpi juuri sopivasti. Onkin helppo päättää, että teen näiden valmistamisesta itselleni viikottaisen tavan! Ensi kerralla kokeilen maustamista lakritsijauheella ja joku toinen kerta vaikka kanelilla.

Raakapatukat

Jos raakapatukoiden kotitekoinen valmistus yhtään kiinnostaa niin suosittelen kokeilemaan! Reseptini on kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin helppo toteuttaa ja aineksiakaan ei tarvitse varata ihan hurjia määriä.

Suklaiset raakapatukat GL, M

  • 1,5 tl *Luontaistukun raakakaakaota
  • 2 dl *Luontaistukun casheweja
  • 2 dl *Luontaistukun manteleita
  • 1 tl hunajaa tai agavea
  • 1,5-2 dl *Luontaistukun pehmeitä taateleita

Blendataan mantelit ja cashewit rikki tehokkaalla blenderillä. Lisätään sekaan makeutus ja taatelit pienissä erissä. Massan tulee olla tasaista ja käsissä muotoiltavaa. Setti on aika vaativa blenderille, joten jos omaat huonomman laitteen – suosittelen laittamaan kaiken pienissä erissä. Oma Rawmixini muuten pelaa edelleen muutaman vuoden jälkeenkin moitteettomasti!

Muotoillaan massasta useampi haluamansa kokoinen patukka ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään vähintään puolen tunnin ajaksi. Halutessasi voit tehdä ison massalaatan, josta leikkaat sitten valmiit patukat kylmettymisen jälkeen. Jotta patukat on helppo säilyttää ja kuljettaa – kannattaa ne laittaa suljettuun rasiaan tai kelmuttaa. Jos on jotain muita hyviä säilömisideoita niin saa vinkata!?

Raakapatukat

Tuleeko teidän valmistettua raakapatukoita itse vai ostatteko ne aina valmiina? :)

Oikein ihanaa sunnuntaita! <3

*Luontaistukun tuotteet testiin saatuja.

On my way

2 vastausta artikkeliin “Kotitekoiset raakapatukat”

  1. Kuulostaa liian helpolta melkein :D
    Onkos jotain ideaa millä korvata taateli repsussa?

    • On tosi helppo resepti mutta oikeasti toimii – testaa! Sopiiko sulle kuivatut luomu aprikoosit tai viikunat? Voisin kuvitella, että jommat kummat sopisivat koostumuksensa ansiosta reseptiin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta