Herkulliset kasvisnuudelipihvit

Kyselin viime viikolla tässä postauksessa teiltä vinkkejä riisinuudelien käyttöön. Huomasin nimittäin ensimmäistä kertaa lähi Alepassani kyseiset gluteenittomat nuudelit ja olihan niitä sitten pakko ostaa paketillinen testiin! Sain kommenttiboksiin ilokseni muutamankin hyvän reseptivinkin, joista päädyin testaamaan Tiian suositusta kasvisnuudelipihveistä. En muista koska olisin viimeksi syönyt minkään sortin pihvejä, joten innostuin ajatuksesta kovasti! Myös raaka-aineluettelo kuulosti sen verran helpolta, että oli ihan pakko toteuttaa pihvit jo seuraavana päivänä. Lopputulos yllätti minut aivan ällikällä – niin hyviä ja maukkaita!

Kiitos siis Tiialle reseptistä ja nyt lähteekin jakoon ohje, joka ei ole oma keksimäni. Määrät olen toki itse sumplinut ja taisin jättää jokusen aineosan pois alkuperäisestä reseptistä. Myös mausteiden suhteen toteutin omia makumieltymyksiä. Olen nimittäin hurahtanut ihan täysin kurkumaan ja korianteriin, joita tulee käytettyä tällä hetkellä todella paljon ruoanlaitossa. Niillä saa niin kivaa potkua melkeinpä ruokaan kuin ruokaan!

KasvisnuudelipihvitIMG_9687

Kasvisnuudelipihvit (GL, M)

  • 2-3 kookasta porkkanaa
  • 1/2 kesäkurpitsaa
  • 3 luomu kananmunaa
  • 1 rkl psylliumia
  • Inkivääriä (raastettuna tai maustetta)
  • Korianteria
  • Kurkumaa
  • Laadukasta suolaa
  • Mustapippurirouhetta
  • Persiljaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • Riisinuudeleita (paketissa 5 neliötä, joista käytetään kaksi)

Keitetään riisinuudelit kattilassa pehmeiksi noin 2-3 minuutin ajan. Heitetään joukkoon ripaus suolaa ja kurkumaa väriä tuomaan. Raastetaan porkkanat ja kesäkurpitsa, jonka jälkeen sekoitetaan keskenään raasteseos, sekä kananmunat. Lisätään psyllium ja mausteet. En mitannut sen tarkemmin mausteita, vaan kaatelin seokseen oman maun mukaan – tehkää tekin niin! Lopuksi kaadetaan joukkoon keitetyt riisinuudelit ja maistellaan onko maku kohdillaan. Mausteina voi tosiaan käyttää ihan kaikkea mikä vaan itseään miellyttää. Ihan pippurilla ja suolallakin on laillista mennä. 😉

Paistetaan runsaassa oliiviöljyssä pihveiksi. Kannattaa ennemmin hieman ylikypsentää, kuin alikypsentää jotta seos ehtii asettumaan eikä hajoa käännettäessä. Jos koostumus ei pysy kasassa – lisää seoksen joukkoon yksi muna. Kolmella munalla tosin pitäisi kyllä pysyä pihveinä! Satsista tulee noin 5-6 suurehkoa piffiä tai vastaavasti kaksinkertainen määrä pieniä. Itse en kaivannut rinnalle yhtikäs mitään lisuketta, sillä ovat jo sellaisinaan sen verran täyttäviä! Ja maku kieltämättä enemmän, kuin kohdillaan. Tulevat ehdottomasti jäämään oman keittiöni ruokalistalle.

Kasvisnuudelipihvit

Tässäpä oli taas hyvä muistutus siitä, kuinka terveellinenkin arkiruoka voi kaikessa yksinkertaisuudessaan olla erinomaisen hyvää! Ei ole pakko puputtaa kanaa päivästä toiseen, vaan rinnalle voi varioida vaikka ja mitä! Taisin itseasiassa saada tästä inspiraation testailla muitakin pihviruokia. Punajuuri -tai kasvispihvit voisivat olla seuraavaksi listalla?

Jos innostutte reseptiä testaamaan niin kertokaahan mitä piditte? 

Niin ja oikein ihanaa torstaita!

Kommentit (2)
  1. Hei ihan mahtavaa että testasit ja tykkäsit!! 🙂

    1. Kiitos sinulle reseptistä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *