Onko kaikella tarkoitus?

Olen aina uskonut vahvasti tarkoitukseen ja siihen, että mikään elämässä ei tapahdu ilman syytä. Todella usein huuliltani kuullaankin tokaisu ”Tällä on jokin tarkoitus”. Olen niitä ihmisiä, jotka uskaltavat uskoa merkityksellisyyteen, vaikka kyseessä olisi mikä tahansa elämän pienikin juttu. Uskon yliluonnolliseen ja siihen, että on olemassa voimia, joita emme ymmärrä. On jotain sellaista, joka ohjaa päätöksiämme, elämäämme ja kaikkea mitä tulemme tekemään tai valitsemaan. Ei ole olemassa vääriä valintoja, on vaan ratkaisuja joihin päädymme.

IMG_0195

Silti viime aikoina uskoni kaikkeen tuohon merkityksellisyyteen on horjunut. Olen kerrannut mielessäni niin paljon asioita, joiden suhteen mietin miksi ihmeessä koin silloin tämän niin oikeaksi ja nyt, kun mietitään – ilmeisesti valinta olikin väärä. Se tuntuu jotenkin kovin epäreilulta ja sitä jopa kyseenalaistaa oman intuitionsa. Enkö kuunnellut riittävän tarkkaan sydäntäni, oliko tunteeni sittenkin väärä? Vai onko elämä yksinkertaisesti sitä, että valitsemme ehkä oikein, mutta oikea valinta kestää tietyn aikaa kunnes se jossain kohtaa muuttuu vääräksi? Onko kaikella vaan aikansa ja paikkansa, eikö mikään tässä elämässä ole pysyvää?

Tavallaan en haluaisi menettää uskoani merkityksellisyyteen. Olen kokenut sen elämässäni aina vahvuutena ja jonkunlaisena voimavarana. Kun vaan uskon ja luotan, kaikki menee lopulta hyvin – kuten pitääkin. Kun sitä elämässään silti tulee tilanteeseen, että se usko ja luottaminen onkin ollut turhaa, alkaa väkisinkin miettimään onko omassa ajattelutavassa oikeasti mitään järkeä? Ei, järkeähän siinä ei nimenomaan ole. Pitäisikö minunkin siis vihdoin ruveta järkityypiksi ja ajatella jokainen valintani vaan sitä kautta? Monesti nimittäin tuntuu, että järjellä valintoja tekevät ihmiset eivät pety. He näkevät asioissa aina sen järkevän puolen ja osaavat jostain syystä valita niin kovin oikein. Tai sitten he eivät vaan myönnä niin helposti virheitään? Ja toisaalta taas, mitä todennäköisimmin he eivät edes mieti tällaisia asioita. Eikä sekään väärin ole.

IMG_0239-3Elämän tarkoitus

Tällä hetkellä kuitenkin salaa toivon, että saisin uskoni takaisin. Uskon siihen, että elämässä on joku logiikka. Ei ole pelkästään tyyppejä jotka haahuilevat täällä ympäriinsä, vaan on olemassa syy siihen miksi olemme täällä. Syy jokaiselle valinnalle, tunteelle, ihmissuhteelle ja kohtaamiselle. Jostain kumman syystä tuon ajatteleminen vaan saa elämän tuntumaan turvallisemmalta. Ei tarvitse pelätä valitseeko väärin, sillä tavallaan valitsee aina oikein.

Olenkin monesti miettinyt onko tarkoitukseen ja kohtaloon uskominen jonkunlaista oman henkisen turvallisuudentunteen pönkittämistä? On helpompaa jättää vastuu tarkoitukselle, kuin ottaa se kokonaan omille harteilleen. Jos järjellä näitä juttuja funtsii, niin juuri noinhan se on. Osa minusta ei kuitenkaan haluaisi uskoa tuota. Välillä mietin mitä jos olenkin väärässä ja millään ei olekaan mitään tarkoitusta?

Uskotteko te siihen, että asiat tapahtuvat kuten niiden on tarkoitettu tapahtuvan? Uskotteko kohtaloon tai muihin yliluonnollisiin voimiin jotka meitä ohjailevat?

Kommentit (10)
  1. Hei! Taas hyvää pohdintaa! 🙂 Nimettömänä kommentoinut kiteytti juuri oikeat sanat! Oli taas ihanaa kuulla ’positiivinen’ kanta siitä että kuinka asiat voi tajuta vasta myöhemmin, miksi? Aina ei saisi masentua kohtalosta, vaan juurikin asiat voivat selvitä myöhemmin! Näin juuri itsellänikin kävi 🙂
    Hyvää viikonloppua Jutta! 🙂

  2. Hyviä mietteitä. Oon kans paljon miettinyt samoja juttuja. Jälkeenpäin kaikkeen on löytynyt ennemmin tai myöhemmin syy. Mua helpottaa tieto siitä, että kaikki on Jumalan käsissä, koko mun elämä. Mun ihmismieli ei tuu koskaan ylettyy sinne, missä Jumala on, koska hän on niin paljon suurempi. Se tietoisuus siitä, että Jumala tietää mikä on mulle parasta, helpottaa vaikeiden kysymysten äärellä. Hän antaa asioiden tapahtua, jotka kuuluukin Hän on jo suunnitellut jokaisen elämänpolun. Vaikeuksissa ja kivuissa piilee aina jokin siunaus, näin ainakin mun kohdalla ihan järjestäen.

    Rukous on myös tärkeä asia mitä voi tehdä. Hän johtaa.

    Siunausta! ☺

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *