Viikon ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirjat ovat olleet aina niin suosittuja, että päätin vihdoin kirjata ylös kokonaisen viikon syömiset. Varmaan koskaan en ole näin pitkää ajanjaksoa ruokia ylös merkkaillut, mutta se kävi lopulta yllättävänkin helposti! Pikkuhiljaa päivän mittaan kävin aina tänne luonnoksiin kirjailemassa mitä meni suusta alas milläkin kellon lyömällä. Tuohon rutinoitui aika nopeasti.

Kulunut viikko on siinä mielessä ehkä nykyisestä arjestani poikkeava, että ulkona syömisiä on enemmän kuin normaalisti. Minulla on kuitenkin välillä näitä viikkoja etten syystä tai toisesta ehdi kotona lounasta/päivällistä valmistamaan tai olen kaupungissa, kunnes huomaan nälän iskevän. Kyllähän noiden rahasummien miettiminen hieman kirpaisee, mutta sellaista se elämä välillä on. Älkää siis säikähtäkö, olen ottanut opikseni ja teen oikeasti paljon ruokaa kotona! Toinen huomio, jonka tein on pastan määrän vähäisyys. Tavallisesti syön sitä nimittäin ainakin kolmena päivänä viikossa. Muuten näyttäisi aika tyypilliseltä Jutalta. Ei tarkempaa ruokarytmiä, vaan sellaista fiilispohjalta syömistä jota ohjaavat arjen erilaiset menot.

Omeletti

Sitten mennään!

Tiistai 31.1.

8.15 Banaani (ennen aamutreenejä)

10.30 Kasvistäytteinen omeletti. Omeletti ohjeella 3 kananmunaa (2 kokonaista ja yhdestä pelkät valkuaiset), loraus kaurajuomaa ja ripaus suolaa. Täytteenä tomaattia, paprikaa, tuoretta basilikaa ja persiljaa, limetin mehu, sekä mausteita.

Kuppi Reishi-kahvia i Kaffe-kaurajuomalla

13.30 Reilu lounassalaatti Factory-kahvilassa. Täytteinä jättikatkaravut, feta, tuore ananas, aurinkokuivatut tomaatit, karpalot, sekä pähkinäsekoitus. Lisäksi gluteeniton leipäsiivu, joka oli jotain valkoista höttöleipää.

17.00 Urtekramin luomu kauramysliä noin 3,5 dl satsi, joukkoon kourallinen omenakuutioita ja päälle maustamatonta luomu kaurajuomaa.

19.00 2 kpl itse leivottuja kaurasämpylöitä. Päällä kauralevitettä, paprikaa, kurkkua ja Herbamarea.

Lasillinen tuorepuristettua mehua (porkkanaa, sitruunaa, inkivääriä, appelsiinia ja verigreippiä).

21.00 Kaksi palaa itse leivottua raakabrownieta (resepti täällä).

23.00 Appelsiini ja kupillinen kamomilla-teetä.

Lisäksi vettä noin 2 litraa, sekä lisäravinteet.

Päivän treenit klo. 8.30: Alkulämpö crossarilla 10 min ja olkapää-selkätreeni. Koko harjoituksen kesto noin. 60 minuuttia.

Keskiviikko 1.2.

 9.00 Apron GO ON-soijarahka, makuna mango (ennen treenejä).

11.15 Omeletti samalla setillä kuin eilenkin, paitsi lisänä luomu herkkusieniä ja pinaattia.

Kahvikupillinen iKaffe-kaurajuomalla

14.00 Töissä DATE + KALEN kale`s bowl, kooltaan lounas (sisältää mm. kvinoaa, tofua, papuja, parsa- ja lehtikaalta). Lämmin suositus! Oli todella hyvää ja täyttävää.

15-16.00 Kuppi vahvaa inkivääriteetä

17.15 Banaani ja kourallinen pähkinä-mantelisekoitusta

19.00 Leaderin chili-raakasuklaa raakapatukka

19.30-20.30 Kaksi kauraleipää (Kaura 100), joissa päällä kauralevitettä, yksi kokonainen avokado levitettynä, paprikaa ja mustapippurirouhetta.

Pala itse leivottua brownieta (samaa brownieta, kuin eilenkin).

22.00 Appelsiini ja kaksi päärynää

23.00 Myslipussista varmaan pari kourallista rusinoita ja muita herkullisia ”paloja”. En kestä miksi teen tätä aina… :D

+ Päivän aikana vettä pari litraa ja lisäravinteet.

Päivän treenit klo. 9.30: Alkulämpö crossarilla 10 min ja jalka-pepputreeni. Koko harjoituksen kesto noin 60 minuuttia.

Torstai 2.1.

9.30 Vihersmoothie (kaksi korkeaa Hobstar-lasillista): noin 200 g pakaste mangoja/muita pakastehedelmiä, 1 rkl spirulinaa, 1 rkl macaa, 1 rkl tyrnijauhetta, 1 rkl hamppuprodea, teelusikan kärjellinen Puhdistamon super cee-jauhetta, 1 tl MSM-jauhetta, kourallinen manteleita ja casheweja, 1,5 dl GO ON-soijarahkaa, pari desiä kaurajuomaa, siivu inkivääriä, 1 rkl Vivanian maustamatonta kollageenijauhetta ja pieni loraus hunajaa.

Kuppi Reishi-kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla.

12.30 Omena

13.30 Kuppi kahvia iKaffe-kaurajuomalla

14.30 Lounas töissä: Iso annos kotitekoista pinaatti-avokadopastaa (resepti täällä).

16.55 Roo`barin lakritsi-chili raakapatukka (50g). Tämä on muuten ehdottomasti mun lemppari patukka!

19.00 Banaani ja kupillinen vahvaa inkivääriteetä

20.15 Yosa Break, makuna viikuna-uuniomena.

22.15 Omeletti kasvistäyttein, samalla reseptillä kuin muinakin päivinä.

23.00 Päärynä ja appelsiini

+ Vettä pitkin päivää ja lisäravinteet.

Ei treenejä.

Perjantai 3.2.

9.30 Banaanipannarit, joissa päällä mansikoita, sekä kookoshiutaleita. Pannarit tehty reseptillä: 2 kokonaista kananmunaa, 1 pelkät valkuaiset, banaani, ripaus laadukasta suolaa, 1 rkl psylliumia, 1 rkl kaurajauhoja ja 1 rkl kookosjauhoja.

Lasillinen tuorepuristettua appelsiinimehua ja matchalatte

13.00 Tuhti omeletti kasvistäyttein (paprika, tomaatti, pinaatti, avokado ja valkosipuli).

Kokatessa pari kuivattua luomu viikunaa

15.15 Polhem PR-toimiston kesäjuhlissa gluteeniton tiramisu ja yksi paperipäällysteinen karkki.

16.45 Runsas salaatti kahvilassa. Täytteinä gluteeniton pasta, porkkanasiivut, tofu, punajuuret ja perus vihreät. Kastikkeina balsamico ja oliiviöljy. Gluteenitonta näkkäriä pari siivua.

18.00 Kupillinen kahvia kaurajuomalla

20.45 Banaani

22.15 Kaura 100-leipä (kaksi puolta) kauralevitteellä, avokadolla, parilla siivulla laktoositonta kermajuustoa ja paprikalla. Lisäksi höylään pari extra siivua juustoa suoraan suuhun.

Mandariini ja päärynä

22.30-23.30 Rasiallinen the ginger people GIN-GINS -inkiväärikaramelleja (rasia 42 g)

+ Vettä pitkin päivää ja lisäravinteet.

Päivän treenit klo. 11.15: Alkulämpö crossarilla 10 minuuttia. Harjoituksena käsivarsi-rinta-vatsatreeni. Treenin kesto jälleen noin 60 minuuttia.

Lauantai 4.2.

10.00 Banaanipannarit samalla reseptillä, kuin eilenkin. Päällä iso kasa mansikoita ja kookoshiutaleita.

Pari kuppia kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla

13.15 Kulhollinen gluteenitonta kauramysliä. Päällä kuivattuja omenapaloja, sekä makeuttamatonta kaurajuomaa.

16.00 Pari kauranäkkäriä, joissa päällä laktoositonta kermajuustoa, avokadoa, tomaattia, kurkkua ja pippurirouhetta.

19.00 Kolme slaissia kotitekoista gluteenitonta pizzaa. Täytteinä katkaravut, laktoositon feta, ananas ja laktoositon juusto. Pohjan tein kutakuinkin tällä reseptillä. Öljyä laitoin hieman enemmän ja jauhoina käytin Urtekramin vaaleaa jauhoseosta.

Illan mittaan Remix choco-karkkipussista kaikki lempparit, eli suklaat ja ne mustat pillit, sekä pallot. Sanoisin, että määrällisesti söin puolet pussista, eli noin 150-200 g.

23.30 Porkkana (Tässä kohtaa ei siis ollut nälkä mutta teki mieli rouskuttaa jotain… :D)

Päivän mittaan lisäravinteet, sekä vettä se perinteinen pari litraa.

Ei treenejä. 

Sunnuntai 5.2.

8.30 Vihersmoothie. Samat täytteet kuin torstai-aamun smoothiessa.

1/2 kupillista kahvia kaurajuomalla

12.15 Lounas Korttelin HOKU-ravintolassa. Otin vegaanisen dumblings-annoksen, jossa oli täytettyjä kasvisrullia, sekä riisiä ja kaalisalaattia. Tämä annos ei itsessään vakuuttanut, mutta vei kyllä nälän… Testasin siis ensimmäistä kertaa noita dumblingseja ja täytyy sanoa, etteivät ole juttuni.

14.00 Iso soijajuomaan tehty cappuchino kahvilassa

16.30 Kaksi kauranäkkäriä avokadolla, kauralevitteellä ja tomaatilla.

Mandariini

18.00 Tuhti omeletti kasviksilla ja luomu herkkusienillä.

22.00 Annos GO ON-soijarahkaa ja päällä mansikoita.

Päivän treenit klo. 10.00: Hot Jooga lempeä 90 min.

Maanantai 6.2.

9.30 Vihersmoothie. Resepti sama, kuin aikaisempinakin päivinä.

Kaksi kuppia kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla ja pari lasillista tuorepuristettua mehua (appelsiini, veriappelsiini, inkivääri ja punajuuri).

13.00 Kourallinen casheweja ja manteleita

14.00 Iso lautasellinen katkarapu-pinaattipastaa (resepti tulossa lähipäivinä blogiin).

14.30 Pari palaa raakasuklaata ja kuppi pakuriteetä

17.15 Kaksi kauraleipää avokadolla, keitetyllä munalla, kurkulla, paprikalla, salaatinlehdillä, mustapippurilla ja kauralevitteellä.

Mandariini

20.30 Mansikkainen tuorepuuro (resepti täällä)

22.00 Kuppi kamomillateetä

Päivän treenit klo. 15.30: Alkulämpö crossarilla 8 min ja olkapää-selkä-vatsatreeni. Kesto noin 60 minuuttia.

Jos heräsi kysymyksiä tai muita ajatuksia niin kommentoikaahan? :) 

On my way

16 vastausta artikkeliin “Viikon ruokapäiväkirja”

  1. Näyttää hyvälle! :) Kysymys: Perjantain salaatti kahvilassa? Missä kahvilassa on gluteenitonta pastaa täytevaihtoehtona? :)

    • Kiva kuulla. :)

      Eli Kampin Keskuksen Turist-kahvilassa (entinen Johto). Suhtautumiseni kyseiseen paikkaan on ollut hieman ristiriitainen sillä välillä salaattivalikoima on ollut aika suppea jos ei halua syödä lihaa. Myös laatu osassa raaka-aineista on ollut toisinaan hieman kyseenalainen… Nyt he ovat kuitenkin skarpanneet ja valikoima on jotenkin parempi. :) Ja gluteenitonta pastaa saa aina pohjalle halutessaan. Ja se näkkäri on myös gluteenitonta.

  2. Mä oon jotenkin aatellu et sun on pakko syyä aika vähän, treenistä huolimatta kun oot niin sorja :D tää oli valaiseva postaus, kiitos. Mä nipistelen ruuan kanssa kun pelkään lihomista mutta tää sai mut ajattelemaan valintojani uudestaan.

    • Niin tosi moni ajattelee mutta yllättyy. :) Syön oikeasti aika usein ja monta kertaa päivässä. Tämä tyyli sopii keholleni todella hyvin! Ja olen huomannut, että oikeastaan mitä enemmän vaan monipuolista ja terveellistä ruokaa syön, sitä paremmassa kunnossa olen. Voi olla, että geeneilläkin on osuutta asiaan, mutta voin tosiaan kyllä syödä aika paljon ilman, että kroppani kerää vararengasta. :D

      Ruoan pihtaaminen tekee vaan kiukkuiseksi ja monin tavoin hallaa keholle. Kannattaakin syödä mutta kiinnittää vaan huomiota arkena siihen mitä syö. :) Lihomista on turha pelätä.

  3. Mahtava postaus!! Monissa blogeissa on nyt näkynyt ruokapöiväkirjaa ja oon vaan suu auki ihmetellytkin miten voi niin vähällä pärjätä, mutta sulla selvästi ainakin on tasapainoinen Ja ravinnerikas ote! Jatkossakin aioin siis ammistaa blogistasikallisarvoista vinkkejä:) olet huippu!

    • Jee kiva kuulla, että pidit. :)

      Moni ihminen syö kyllä aivan liian vähän. Mutta toisaalta – yksilöitähän me ollaan. :) Ei voi tietää mitä tapahtuisi jos vaikka sinä noudattaisit minun ruokapäiväkirjaa tai minä sinun. Kaikille sopii niin erilaiset jutut.

      Itse rakastan ruokaa ja tykkään syödä. :) Toisaalta taas syömäni ravinto on pitkälti aika terveellistä kuitenkin. Olen siinä mielessä onnekas, että minut on lapsesta lähtien kasvatettu syömään terveellisesti. Sellainen tietynlainen pohja ruokavaliossa on kulkenut läpi elämän ja siitä olen vanhemmilleni kiitollinen.

      Ja hei kiitos! Ihan mahtavaa. :) Täältä vaan jatkossakin vinkkejä siis! ;) Lähipäivinä tulossa ainakin se mainitsemani pastaresepti ja resepti ihaniin suklaamuffineihin.

  4. Oi, herkulta kuulostaa kaikki, ja ihanan tasapainoiselta! Yksi asia vaan ihmetyttää; omeletissa kolme munaa, joista yhdestä käytetään vain valkuainen? Miksi, ja mihin se keltuainen sitten menee? :D Ymmärsin varmaan jotain nyt väärin.. :D

    Pitää kyllä testata tuota Kaura100-leipää, muistaakseni oot joskus maininnut että siinä on jauhoina pelkkää kauraa? Namm :)

    • Kiva kuulla. :)

      Tuosta on kyselty ennenkin, hahah. Eli siis roskiin menee kolmas keltuainen. En vaan tykkää syödä niin montaa keltuaista päivässä. Kaksi on mielestäni riittävä. Suvussamme on kolesteroli-rasite mikä on ehkä iskostunut takaraivooni. Toki se kolmas välillä lipsahtaa taikinaan eikä ole nöpön nuukaa mutta, näin olen toiminut jo pitkän aikaa. :D

      Joo se on aivan parasta – suosittelen! Ja täyttä kauraa on kyllä. :)

    • Kiva kuulla! Pitää ehdottomasti tehdä jatkossakin. :)

  5. Onko sulla keliakia vai noudatatko muista syistä gluteenitonta ruokavaliota?

    • Ei ole keliakiaa. :)

      Ruis sopii huonosti vatsalleni ja siksi suosin kauraa. En noudata gluteenittomuutta mitenkään orjallisesti, mutta jos saan valita niin otan mieluummin tosiaan gluteenittomia viljatuotteita, kuin normaaleja. Leivon pääasiassa gluteenittomiin jauhoihin ja syön pelkästään gluteenitonta pastaa. Tykkään itseasiassa esimerkiksi kaurasta leivässä ihan hurjasti ja ruista ei ole yhtään ikävä. :)

    • Asia selvä, ihmettelinki osittaista gluteenitonta ruokavaliota. Useissa glut leivissähän on yllättävän paljon rasvaa ja kaikkea höttöä, lisäaineita ja epäedullista palmuöljyä… itsetekemällä leivistä saa parhaimpia. Tattari on ravintoarvoltaan rukiin kaltainen, itse suosin sitä. Ja minulla on keliakia.

    • En siis osta juuri ikinä gluteenittomia valmisleipiä. Leivon aina itse tai ostan esimerkiksi Kaura 100-leipää, jossa ei ainakaan ole mitään ylimääräistä. Tuo kahvilassa syömäni höttöpala sisälsi aivan varmasti kaikkea shaissea mutta en aina jaksa välittää. :) Maistui ihan hyvältä joten miksipäs ei.

      Käytän myös tattaria, mutta sen lisäksi paljon esimerkiksi kaurajauhoja. Onneksi valikoimaa gluteenittomissakin tuotteissa tätä nykyä piisaa! :)

  6. Hei, käytätkö salin jälkeen jotain palautusjuomaa tai muuta? :-) Toisaalta olisit varmaan maininnut jos käytät!:)

    • Moikka!

      En oikeastaan. Pyrin syömään mahd pian, kun salilta kotiudun. Proteiinilisää lisään smoothieisiin, joita juon tavallisesti aamuisin jos juon. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 14
Tykkää jutusta