Helppo katkarapu-pinaattipasta

Tällä viikolla tuli tehtyä ihan super herkullista katkarapupastaa, jonka reseptin haluan ehdottomasti jakaa nyt myös teille!  Ravuilla saa mielestäni kivaa vaihtelua pastaruokiin ja ylipäänsä ruoanlaittoon. Kun en syö kanaa enkä punaista lihaa, on kiva monipuolistaa ruokavaliotaan merenelävillä. Näillä leveyksillä ne kaksi tyypillisintä vaihtoehtoa ovat lohi ja ravut. Katkaravuista valitsen aina jättikokoiset tai isot pakasteravut.

Tein pastasta jälleen kerran maidottoman ja korvasin kerman Oatlyn kaurakermalla. Maustamiseen käytin Urtekramilta saatuja luomu mausteita, sekä ensimmäistä kertaa elämässäni vegaanista tomaattipestoa. Sopi muuten aivan täydellisesti juuri rapujen kanssa ja toi vaihtelua siihen perinteisempään vihreään pestoon. Jostain syystä makunystyräni mieltyvät kovasti myös pinaatin ja limetin yhdistämiseen. Niitä käytänkin oikeastaan pastassa, kuin pastassa ja en ainakaan toistaiseksi ole kyllästynyt.

Resepti on tosiaan kovin helppo ja nopea tehdä, vaikka raaka-aineluettelo saattaa näyttää pitkältä. Mausteista voit käyttää vain haluamiasi ja muutenkin varioida mielesi mukaan. Jos pinaatti ei sovi vatsalle, kokeile korvata se vaikka rukolalla. Toivottavasti saatte tästä inspiraatiota arkiruokiin ja innostutte testailemaan! Itse pidin kovasti ja tulen varmasti tekemään tätä pastaa uudemmankin kerran.

Herkullinen katkarapu-pinaattipasta (M)

  • 3 dl *Urtekramin gluteenitonta fusillipastaa
  • Puolikas limetti
  • Noin 180 g isoja pakastekatkarapuja
  • Kourallinen tuoretta pinaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl *Urtekramin mustapippurirouhetta
  • 0,5 tl *Urtekramin basilikaa
  • Ripaus *Urtekramin thaimaustetta
  • 2 tl (kukkuraa) *Urtekramin tomaattipestoa
  • 1,5 dl Oatlyn kaurakermaa
  • Kourallinen persiljaa
  • 1 tl *Urtekramin Italialaista maustetta
  • Ripaus mustapippuria

Keitetään pastat maustetussa vedessä pehmeiksi. Sulatetaan katkaravut huoneenlämmössä tai siivilän läpi vettä kaataen. Jos et omista siivilää, voit laittaa ravut kulhoon jossa on kädenlämpöistä vettä ja huuhtoa siinä pari kertaa. Sulavat oikeasti aikaa nopsaan. Pilkotaan pinaatti ja valkosipuli, sekä puristetaan sekaan limetin mehu. Lisätään muut ainekset huolellisesti sekoittaen ja maistetaan. Mausteita voi vielä lisätä oman maun mukaan ja niitä on myös lupa varioida!

Kaadetaan pastavesi kasarista, jonka jälkeen lisätään fusillit kulhoon kastikkeen sekaan. Sekoitetaan seosta ja kaadetaan kattilaan. Lämmitetään miedolla lämmöllä hetki, jotta myös kastike lämpenee syömäkelpoiseksi. Tässä vaiheessa saa olla tarkkana ettei koko setti pala pohjaan!

Annetaan pastan hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Ja syömiseen lusikka ja haarukka, ei veistä kuten kuvaan lipsahti. 😉

Toivottavasti resepti tulee tarpeeseen ja rohkenette sitä kokeilemaan! 🙂 

*Urtekramin tuotteet blogin kautta saatuja.

Kommentit (2)
  1. Kokeilin tätä ja tuli kyllä todella hyvää! Oli vielä helppo ja nopea, ehdottomasti teen jatkossakin. Kiitos tästä reseptistä sekä blogistasi jota on ilo lukea! 🙂

    1. Kiva kuulla! 🙂 On tosiaan helppo ja hyvä resepti.

      Kiitos, huippua! Toivottavasti täältä löytyy kaikkea mielenkiintoista myös jatkossakin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *