Pehmeä banaani-kookosleipä (GL, M)

Jälleen olisi aivan huikea resepti teille jaettavana! Eilen nimittäin innostuin pitkästä aikaa tekemään banaanileipää, josta päätin tällä kertaa tehdä kookosta sisältävän version. Pidän kookoksen mausta todella paljon ja käytänkin sitä hyvin usein leivonnassa. Etenkin kookosjauhot, hiutaleet ja öljy ovat keittiöni vakkaritavaraa. Eilen mietin, että koska banaanipannareiden kanssa kookos toimii erittäin hyvin, niin miksi se ei toimisi myös banaanileivässä? Tulipahan tämäkin todistettua, että oh yes! Todellakin toimii. Leivästä tuli aivan sairaan hyvää, lähes täydellisyyttä hipovaa.

Banaani-kookosleipäBanaani-kookosleipä

Siispä jos huomisen brunssipöydästä puuttuu joku ihana makeahko leipä, suosittelen todella lämpimästi reseptiä testaamaan!

Pehmeä banaani-kookosleipä (GL, M)

 • 2 kypsää banaania
 • 2 rkl *Urtekramin omena-mangososetta (makeuttamaton)
 • 1 luomu kananmuna
 • 0,3-0,5 dl Urtekramin vaahterasiirappia
 • 1 tl *Urtekramin leivinjauhetta
 • 0,5 tl ruokasoodaa
 • 0,5-1 tl *Urtekramin aitoa kanelia
 • 1 tl *Urtekramin vaniljajauhetta
 • 1 dl *Urtekramin kookoshiutaleita
 • 3-3,5 dl gluteenittomia jauhoja
 • 1 dl *Urtekramin kookosöljyä

Muussataan banaanit haarukalla mössöksi. Parhaiten toimivat tosiaan kypsät, hieman jopa mustuneet banaanit. Lisätään joukkoon kananmuna, vaahterasiirappi ja mausteet jatkuvasti sekoittaen. Sulatetaan kookosöljy ja lisätään taikinan joukkoon. Ihan viimeisenä lisätään kookoshiutaleet ja jauhot desi kerrallaan jatkuvasti sekoittaen. Tässä kannattaa huomioida, että erilaiset gluteenittomat jauhot saattavat vaikuttaa koosmukseen eri tavoin! Itse käytin 1 dl *Urtekramin kaurajauhoja ja 2,5 dl *Urtekramin vaaleaa jauhoseosta (molemmat GL). Taikinan ei ole tarkoitus olla sämpylätaikinan tyylistä, vaan vähän tahmeaa ja liukkaampaa.

Voidellaan pienehkö leipävuoka (omani 21 cm x 11 cm) kookosöljyllä ja kaadetaan taikina vuokaan. Ripotellaan leivän päälle vielä hieman kookoshiutaleita. Paistetaan uunin keskitasossa 200 asteessa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen lämmön voi pudottaa 180 asteeseen. Voit paistaa myös tasalämmössä kokoajan (esim. 180). Uskon, että onnistuu niinkin ihan yhtä hyvin! Kannattaa kurkata uuniin kymmenen minuutin välein ja testata leipää veitsellä. Tarkoitus on, että sisus jää hieman tahmeaksi. Yhteensä leipää kannattaa paistaa noin 15-30 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen.

Annetaan jäähtyä hetki ennen siivuttamista ja tarjoilua.

BanaanileipäBanaani-kookosleipäBanaani-kookosleipä

Leivän koostumus on aivan täydellinen ja maku vieläkin täydellisempi. Tämä menee tosiaan myös kahvipöydässä terveellisemmästä makeasta jos niikseen haluaa. Itse en laittanut leivän päälle yhtään mitään, sillä maku on niin kymppi ihan tuollaisenaankin!

Tästäpä siis herkullista ja terveellistä hyvää viikonloppuun! Ihanaa lauantaita. :)

*Urtekramin luomu tuotteet blogin kautta testiin saatuja. 

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta