Arkimeikkini vaihe vaiheelta

Ajattelin tehdä teille pitkästä aikaa postauksen, jossa käyn läpi arkimeikkini vaihe vaiheelta. Kerron hieman tarkemmin mitä milläkin tuotteella teen ja kuinka niitä käytän. Meikkini on ylipäänsä hyvin samanlainen päivästä ja viikosta toiseen. Sanoisin, että tämä postauksen meikki on sellainen, jolla lähden useimmiten myös illanistujaisiin tai viikonlopun rientoihin. En jaksa enää nykyään oikeastaan juuri koskaan meikata silmiänikään, sillä omistan nuo ripset. Koen ylipäänsä, että silmämeikki tekee lookista hyvin herkästi vähän tunkkaisen ja jollain tavalla jopa vanhentaa. Voi myös olla, että oma silmä tottuu siihen, että näyttää tietynlaiselta ja jos näyttääkin erilaiselta, se tuntuu kovin vieraalta?

MeikitönArkimeikki

Ihan aluksi levitän Beautyblenderillä kasvojeni iholle Silk Oil of Morocconin mineraalimeikkivoiteen. Kirjoitin kyseisestä tuotteesta blogissani tarkemmin ihan vasta, joten jos meikkivoide kiinnostaa kannattaa kurkata tämä postaus. Levitän voiteen tosiaan iholleni pienin tuputtelevin liikkein ja käyn läpi myös kaulan rajat.

Seuraavaksi lisään MACin PREP + PRIME valokynää sävyssä Light Boost silmieni alusiin, leukaan, ylähuulen yläpuolelle ja nenänvarteen. En ole näissä valoleikeissä kovin tarkka, joten sivelen kynää tosiaan vähän sinne sun tänne. Tämän jälkeen lisään hieman *Oriflamen Giordani Gold Secret -peitepuikkoa sävyssä light nenänpieliin, sekä silmänalusten tummimpaan kohtaan (ihan siihen keskelle). Molemmat tuotteet levitän/häivytän Beautyblenderin kapeammalla päällä ja välillä myös sormin.

Lopuksi kiinnitän meikin *Everyday Minerals Base -mineraalimeikkipuuterilla (sävy Golden Tan), joka on siis periaatteessa ihan mineraalimeikkipohjaa varten tarkoitettu meikkipuuteri. Tälläkin pelkästään pärjäisi! Jostain syystä pidän itse kuitenkin enemmän voidemaisesta meikkipohjasta, joten tällä tuotteella ainoastaan kiinnitän ja viimeistelen meikin. Meikkipuuteri sitoo pohjan kivasti ja antaa vielä loppusilauksen pehmeän sävyn kera. Puuterin levitän *Everyday Mineralsin puuterisiveltimellä.

ArkimeikkiArkimeikkiArkimeikki

Sitten lisään hohdetuotteet ja koska rakastan hehkuvaa ihoa, käytän näitä tuotteita aika runsaalla kädellä. Tällä hetkellä käytän pääasiassa *Lumenen uutuus valotippoja, sekä NARSin (Albatross) ja MACin (Soft & Gentle) hohdepuuteria. Ihan aluksi lisään Lumenen valotipat purkin pipettiä apuna käyttäen. Seuraavaksi levitän tipat iholleni Beautyblenderillä tuputellen. Laitan tippoja kuvassa näkyviin kohtiin tai vähintään poskipäiden yläpuolelle, sekä ohimoille.

Tippojen jälkeen lisään vielä puuterimaista hohdetta. NARSia Sephoran viuhkamaisella siveltimellä poskiluun yläpuolelle viistomaisesti ja MACia taas Real Techniquesin siveltimellä (nro. 300) otsan keskiosaan, sekä mahdollisesti hieman leukaan ja nenänvarteen – fiiliksen mukaan. Tykkään käyttää hohdetta ihollani tosiaan hieman reilummalla kädellä ja siksipä nämä kaikki kolme ovat ehdottomasti luottotuotteitani!

ArkimeikkiArkimeikki

Kun hohdejutut ovat kunnossa, on aika lisätä hieman aurinkopuuteria sinne mihin kasvot varjostusta kaipaavat. Lähinnä poskiluun alusiin, ohimoille ja kaulaan. Maailman paras aurinkopuuteri on muuten tuo kuvassakin näkyvä Benefitin HOOLA. Siis ihan täydellinen. Ei koskaan imaise ihoon suttuisesti kiinni ja sävy on huikea. Eipä muuten ole turhaan Sephorassa Benefitin ”best seller”. Kun aurinkopuuteri on lisätty voi mahdollisesti sipaista hohdepuuteria lisää jos tuntuu, että se joistain kohdista jäi puuterin alle. Aurinkopuuterin levitän Cailapin puuterisiveltimellä, joka on muuten aivan paras!

Aurinkopuuterin jälkeen sitten poskipuna. Olen käyttänyt jo todella pitkään MACin Peaches -poskipunaa joka on sävyltään ihanan raikas ja koostumukseltaan matta. Antaa ihanan hehkun kasvoille ja persikkainen sävy loihtii nuorekkaan ilmeen. Olen aika huoleton poskipunan käyttäjä, joten saatan lisätä sitä toisinaan vähän enemmän, kuin tarvisi. :) Mielestäni poskipuna antaa kasvoille aivan ihanan ilmeen ja on  ehdottomia meikin kulmakiviä. Poskipuna levittyy kivasti Ecotoolsin poskipunasiveltimellä, joka on harjaksiltaan riittävän tiheä.

ArkimeikkiArkimeikki

Sitten meikkaan kulmakarvat. Tein kulmien meikkaamisesta tarkemman postauksen ihan taannoin, joten jos se on jäänyt lukematta niin voit tsekata sen täältä. Meikkaan kuitenkin kulmakarvat tavallisesti kolmella tuotteella, eli rajaan Oriflamen Giordani Gold Double Ended Eye Brown -kulmakynällä, täytän Anastasia Beverly Hillsin Dip Pomade -kulmakarvavärillä (dark brown) ja viimeistelen Lumenen harmaanruskealla kulmakarvavahalla. Tällä triolla kulmista tulee omaan makuuni täydelliset.

Kulmien alle käytän Benefitin High Brow -valokynää, joka ikäänkuin kohottaa kulmakarvojen ilmettä. Omat luomeni ovat aika alhaalla, joten tämä on erinomainen kikka nostaa ilmettä. Kynä levitetään siis aivan kulmakarvojen rajan alle, lähinnä keskikohdasta ulkonurkkaan saakka. Koska Benefitia ei myydä Suomessa, niin muistaakseni NYXilla on aika vastaava tuote sarjassaan!

HuulimeikkiArkimeikkiArkimeikki

Ihan viimeisenä meikkaan aina huulet. Käytän lähes poikkeuksetta huulipunan pohjustajaa, joista yksi suosikkini on Guerlainin KissKiss Liplift. Kun pohjustaja on levitetty ja sen annettu hetki vaikuttaa, lisään huulten rajauksen. Lempparini rajauskynistä on MACin Etcetera, joka sopii melkeinpä nuden, kuin nuden kanssa. Ja sitten tietysti vielä huuliväri, joka oli tällä kertaa NYXin Liquid Suede sävyssä Sandstorm. Sävy ihan jees, ehkä vähän turhan tumma omaan makuuni mutta ainakin hieman erilainen kuin tavallisesti käyttämäni. Tämä on muuten ensimmäinen Liquidin puna ja pakko sanoa, että tykkään. Lingeriet ovat silti edelleen niitä ykkössuosikkejani, mutta tämä tulee hyvänä kakkosena!

Ja eipä unohdeta meikin kiinnityssuihketta! Lempparini on Urban Decayn  Chill-suihke, joka sopii hyvin hieman kuivallekin iholle. Kiinnittää meikin mutta samalla toimii ihanasti ihoa kosteuttavana. Kannan tätä toisinaan ihan laukussanikin mukana ja suihkin päivän mittaan iholle jos tuntuu, että iho kaipaa kosteutusta.

ArkimeikkiArkimeikki

Ja sitten sitä lopputulosta.

Aikaa arkimeikkiin menee ihan maksimissaan vartti. Olen todella nopea meikkaaja ja vaikka tuotemäärät saattavat tuntua paljolta ei se tarkoita, että aikaa käyttäisin meikkaamiseen tunti tolkulla. Homma sujuu vaikka unissaankin ja ehkä se suurin helpotus tulee nimenomaan siitä, että omaan ripsienpidennykset. Inhoan silmien meikkaamista ja ripsitauoilla se onkin aina ollut se kaikista haastavin osuus meikissä. Saada ripsivärit siististi ja niin, etteivät ne ole poskilla. Ripset huollan 3-4 viikon välein (nykyään lähes aina 4 vkon) yhteistyökumppanillani Beauty Anniinalla. Kuvissa huollosta on aikaa lähes kolme viikkoa.

Jos heräsi kysymyksiä tuotteista tai mistä tahansa meikkiin liittyvästä niin laittakaahan kommenttia tulemaan? :)

*Tuote saatu blogin kautta testiin.

On my way

Yksi vastaus artikkeliin “Arkimeikkini vaihe vaiheelta”

  1. Pakko kommentoida, että näytät todella raikkaalta ja kauniilta ilman meikkiä, sinuna en meikkaisi ollenkaan, tai korkeintaan laittaisin vähän väriä poskille ja siistisin kulmat ja huulikiiltoa huuliin. Tämä arkimeikkisi näyttää todella raskaalta arkimeikiksi ja vanhentaa sua aika paljon, meikkipohja on liian tumma/oranssi ja liian paksu, mikä taas korostaa juonteita ja ihohuokosia, ilman meikkiä ihosi näyttää virheettömältä! Tämä ei ollut sitten millään pahalla tarkoitettu, mielestäni vaan turhaan peitän luonnollista kauneuttasi ja rasitat ihoasi paksulla meikkikerroksella :) Itsekin meikkasin nuorempana liikaa arkisin, kunnes jossain vaiheessa huomasin että vähempi on todellakin parempi ja kauniimpi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta