Suklaamuffinssit + alekoodi Luontaistukkuun

Tämän perjantain taikasana on ehdottomasti suklaamuffinssit! Vaikka en olekaan mikään pullien ja viinereiden ystävä, kaikki tuhdit suklaaherkut kyllä maistuvat. Etenkin browniet ja muffinsit ovat suurta herkkuani!

Koska ollaan jälleen viikonlopussa, on aika hieman herkutella ja jos sen tahtoo tehdä terveellisemmin, suosittelen testaamaan tämän postauksen reseptiä! Leivoin tuossa äsken nimittäin tuhteja herkku muffinsseja, joissa on paitsi kokoa myös maku oikein kohdillaan. Toisinsanoen onnistuivat erinomaisesti. Juuri sopivan suklaisia, olematta liian makeita ja mikä parasta, gluteenittomia, sekä maidottomia.

Muhkeat suklaamuffinssit (GL, M)

  • 2 kypsää banaania
  • 1 dl *Luontaistukun raakakaakaojauhetta
  • 1,5 dl luomu maapähkinävoita (makeuttamatonta)
  • 0,5 dl luomu vaahterasiirappia (juokseva hunaja tai agavekin käy)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 luomu kananmuna
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl luomu vaniljajauhetta
  • 0,5 dl kaurajauhoja
  • 0,5 dl *Luontaistukun kookossokeria
  • 0,7 dl *Luontaistukun kookosöljyä
  • Ripaus *Luontaistukun Himalajan vuorisuolaa

Muusataan kypsät banaanit haarukalla kulhossa mössöksi. Lisätään joukkoon siirappi, ruokasooda, kookossokeri, kananmuna, raakakaakao ja mausteet, jonka jälkeen sekoitetaan huolella. Seuraavaksi lisätään  maapähkinävoi, jonka tulisi olla koostumukseltaan löysähköä ja juoksevaa. Käytin 1,3 dl ihan tavallista sileää vaaleaa maapähkinävoita ja sen lisäksi laitoin pari ruokalusikkaa tummempaa, jossa seassa pähkinäpaloja. Makusi mukaan voit tehdä koko taikinan joko tummalla tai vaaleammalla voilla, sekä halutessasi sekoittaa kahta erilaista. Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa ja lisätään se taikinan sekaan. Ihan viimeisenä joukkoon kaadetaan kaurajauhot (tai muut vastaavat gluteenittomat jauhot) ja sekoitetaan puukapustalla huolellisesti. Koostumus valmiissa taikinassa on suhteellisen löysä, mutta hieman tahmainen.

Lämmitetään uuni 180 asteeseen ja lusikoidaan taikina muffinssivuokiin. Vuoat kannattaa laittaa puolilleen, jolloin muffineille jää kohoamisvaraa. Päälle voi halutessaan ripotella vaikka manteli- tai pähkinärouhetta. Paistetaan uunin keskitasossa noin 10-20 minuuttia, uunista tehokkuudesta riippuen. Muffinseissa on kuitenkin tärkeää se, etteivät ne pala tai kuivu sisältä! Kannattaakin kurkkia uuniinn riittävän usein… Sisus saa jäädä hieman tahmaiseksi, eikä haittaa vaikka se olisi osittain jopa puoliraakaa.

Nautitaan heti valmistuksen jälkeen! Yli jäävät muffinssit säilytetään jääkaapissa tai pakastetaan.

Joku teistä kyseli taannoin luontaistukku.fi:n alekoodin perään, joten järjestin sellaisen teille. Tämän viikonlopun ajan (17-19.2.) saattekin koodilla JUTTA20 Luontaistukun verkkokaupan tilauksen loppusummasta -20 % alennuksen. Toivottavasti koodille on käyttöä!

Itsehän olen tehnyt Luontaistukun kanssa yhteistyötä jo pitkään ja ollut erittäin tyytyväinen heidän luomulaatuisiin tuotteisiinsa. Suosittelen siis lämpimästi kyseistä verkkokauppaa! Heidän valikoimansa on suurelta osin hieman edullisempi, sillä se toimii ilman kaupan välikättä.

Jos päädytte tilausta tekemään, niin luontaistukulle pääsette TÄSTÄ (ei mainoslinkki).

Rentoa perjantaita ja alkavaa viikonloppua! 🙂

*Luontaistukun tuotteet saatu blogin kautta testiin.

Kommentit (6)
  1. Jätin munan kokonaan pois ja hyvin kohosivat silti ja muutenkin onnistuivat 🙂

    1. Okei, no se oli sitten ehkä turha aineosa. 🙂 Näitä reseptejä voi siis vapaasti luovia oman maun mukaan.

  2. Missä kohtaa kananmuna lisätään? Lukee 1 muna aineksissa mutta ei ohjeessa..?

    1. Olen unohtanut sen sitten mainita, sori. Lisää vaikka aika alkuvaiheessa. 🙂 Ei ole niin tarkkaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *