Hiuskuulumisia

Olen jo jonkun aikaa haaveillut vaaleammista hiuksista. En tarkoita platina blondia mutta luonnollisempaa ruskeaa, väriä joka olisi lähempänä omaa väriäni eikä niin kova. Viime kesänä laitoin varovaisesti raitoja juurikin samalla ajatuksella ja viikko sitten kävin laittamassa raitoja lisää. Tällä kertaa raidat lähtevät osittain korkeammalta, eikä pelkästään ombre tyylisesti puolesta päästä alaspäin. Lopputulos on kyllä vaaleampi, mutta ei ehkä ihan vieläkään täysin sitä mitä haen. Vaaleamman värin kanssa ei kuitenkaan kannata hoppuilla, jotta tukka ei putoa päästä…

Hiukseni ovat tosiaan olleet tummanpuhuvat niin kauan, kuin muistan. Nelisen vuotta sitten minulle tehtiin värinpoisto ja sitä kautta haettiin hiuksiini vaaleamman ruskeaa ilmettä. Lopputulos oli kuitenkin kuparinen eikä lainkaan mieleeni, joten eipä mennyt kovin pitkään, kun hiukseni olivat taas tummanruskeat. Tällä hetkellä en siis pidä värinpoistoa edes vaihtoehtona ja olenkin päättänyt hakea sitä vaaleampaa ilmettä raidoittamalla hiuksia kampaajalla muutamaankin otteeseen ja siirtymällä tyvivärinkin suhteen pikkuhiljaa vaaleamman ruskeaan.

Tavallaan olen aina pitänyt todella tummasta väristä, jopa mustasta, mutta onhan se loppupeleissä useamman suomalaisen ihoa vasten aika luonnoton. Vaikka kulmat olisivat tummat ja tuuheat, on vaaleampi aina luonnollisempi. Tumma on toisaalta kuitenkin itsessään niin helppo! Se ei näytä herkästi rasvaiselta, pysyy paremmin hyväkuntoisena ja se on helppo pitää kiiltävänä. Siinä varmaan pari syytä, joiden vuoksi olen suosinut tätä väriä jo vuosia.

Voi olla, että sen täydellisen ruskean saavuttamiseen menee aikaa, mutta olen ainakin päättänyt yrittää. Raidoitettu tukka on mielestäni todella kiva muutenkin ja tuo ilmeeseen eloa. Ylläpidossa on tietysti oma duuninsa mutta onneksi on hyvät tuotteet! Näistä voisin kirjoitella postausta vielä erikseen. Oma hiukseni vetää nimittäin todella herkästi oranssiin/punertavan suuntaan, joten raitojen ylläpito vaatii todella muutamia kikkakolmosia.

Onko muilla menossa vastaavaa muutosprojektia hiusten suhteen? :) Miten te olette siirtyneet tummasta hieman vaaleampaan? Jos on jotain hyviä vinkkejä niin otan ilomieli vastaan!

On my way

3 vastausta artikkeliin “Hiuskuulumisia”

    • Kiva kuulla, kiitos. :) Mäkin tykkään muutoksesta. Vaaleampaa kohti. ;)

  1. Itse lähdin värjäyksen poistoon ja vaalennukseen savi/merilevähoidolla joka poisti hiuksista kaikkea ylimääräistä kemikaalia, myös siis väriä. Siitä hätäisenä blondasin pariin kertaan ja käytin ahkerasti hopeanaamioita ja sain halutun lopputuloksen ilman kuparivaihetta. Riittävä hoitoaineiden käyttö värjäyksen yhteydessä ei edes kuluttanut hiusteni !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta