Laku-suklaa kaurapallot

Jos jollekin on jäänyt epäselväksi, olen raakaherkkujen suuri ystävä. Rakastan etenkin raakaleivonnaisia, kakkuja ja suklaata, joita voisin syödä helposti ihan päivittäin. Raakakakkuja en ole jaksanut itse aikoihin väsätä, mutta muita herkkuja senkin edestä. Torstai-iltana oli taas keittiössä kunnon sotku, kun Jutta hieman leipoi… Tuon sotkun keskeltä syntyi kuitenkin todellinen herkku, nimittäin raakapallot, jotka on tällä kertaa tehty kaurahiutaleisiin. Tyypillinen raakapallomassahan syntyy pähkinöihin, taateleihin ja manteleihin. Nyt oli kiva kokeilla jotain erilaista ja jos maapähkinävoin jättää kokonaan pois, sopii tämä resepti hienosti myös teille pähkinäallergikoille!

Reseptin voi tosiaan tehdä ilman maapähkinävoita ja mausteidenkin suhteen voi käyttää mielikuvitusta. Omat makunystyräni mieltyvät erityisesti lakritsiin ja vaniljaan, jonka vuoksi noita mausteita suosin lähestulkoon kaikessa leivonnassa. Ne voi kuitenkin korvata vaikka pelkällä kanelillakin – mitä nyt sieltä maustekaapista vaan sattuu löytymään! Kaura tekee palloista muuten todella tuhteja, joten montaa näitä ei kyllä kerrallaan kykene syömään. Onneksi pallukat kuitenkin säilyvät hienosti kylmässä useamman päivän ajan, eikä niitä tosiaan tarvitse kerralla koko satsia tuhota. 😉

Laku-suklaa kaurapallot (GL, M)

  • 1,5 dl *Luontaistukun luomu kookosöljyä
  • 1 dl *Luontaistukun luomu raakakaakaota
  • 1 tl luomu lakritsijauhetta
  • 0,5 tl luomu vaniljajauhetta
  • 1,5 dl kookoshiutaleita
  • 0,5 dl luomu vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 4,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl makeuttamatonta maapähkinävoita

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa nestemäiseksi. Lisätään sulaan öljyyn raakakaakao, mausteet ja makeutus. Sekoitetaan ja lisätään pikkuhiljaa myös kookos- ja kaurahiutaleet. Ihan viimeisenä sekaan lusikoidaan maapähkinävoi. Kaadetaan seos blenderiin ja blendataan tasaiseksi massaksi. Blenderi on tässä tosiaan todella tärkeä osa prosessia, jotta seoksesta tulee käsin muotoiltavaa taikinaa. Kun taikina on valmista, pyöritellään siitä palloja, jotka laitetaan jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi. Huom, pakkasessa nämä pallot todella jäätyvät!

Nautiskellaan kahvin kera. <3

Rentouttavaa ja herkullista lauantaita jokaiselle! 

*Luontaistukun tuotteet blogin kautta testiin saatuja. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *