Herkullinen arkiruoka: Lasagne soijarouheella

Kuten tiedätte, rakastan gluteenitonta pastaa ja syön sitä useamman kerran viikossa. Pasta on vaan niin hyvä, helppo ja nopea lounas/päivällinen, joten mikäpäs siinä! Varsinkin, kun se vielä sopii erinomaisesti keholleni. Satsista syö myös sen pari päivää, mikä taas helpottaa aika paljon arkiruokien suunnittelua. On niin paljon miellyttävämpi ottaa eväsrasiassa töihin annos pastaa, kuin vaikka salaattia, joka menee todella nopeasti vetiseksi.

Pääasiassahan suosin erilaisia spagetti- ja fusilli pohjaisia pastoja, mutta aina toisinaan innostun kokeilemaan jotain muuta. Pari päivää sitten kävi näin ja teinkin pitkästä aikaa lasagnea. Koska lihaa en ole enää hetkiin syönyt, tein lasagnen kasvisversiona. Soijarouhe korvasi hienosti jauhelihan ja sen kaveriksi raastoin joukkoon runsaasti erilaisia juureksia. Tuli todella onnistunutta ja jos joku sanoo, ettei lasagne ole lasagnea ilman jauhelihaa, niin on kyllä totisesti väärässä!

Reseptistä tulee suhteellisen iso annos, joten siitä syö helposti pariskunta/pieni perhe parinakin päivänä ja sinkku vaikka kolmenakin, jos pystyy. Toivottavasti innostutte kokeilemaan!

Herkullinen soijarouhe-lasagne (GL, L)

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1,5 dl tummaa soijarouhetta
  • Runsaasti juureksia, kuten selleriä, lanttua, palsternakkaa ja porkkanaa
  • 1/2 punainen paprika
  • 500 g luomu tomaattimurskaa
  • 1,5 dl Oatlyn kaurakermaa
  • Mausteiksi: mustapippurirouhetta, kurkumaa, inkivääriä, basilikaa ja laadukasta suolaa. 
  • 3 dl vettä
  • Laktoositonta juustoraastetta (ei pakollinen!)
  • 1 pkt gluteenittomia lasagnelevyjä (käytin Urtekramia)
  • Persiljaa

Pilkotaan sipulit ja kuullotetaan ne oliiviöljyssä ruskeiksi. Lisätään joukkoon 3 dl vettä ja 1,5 dl tummaa soijarouhetta. Sekoitellaan ja annetaan nesteen imeytyä, sekä rouheen turvota. Raastetaan juurekset ja siivutetaan paprika, jonka jälkeen kaadetaan myös ne pannulle. Maustetaan ja lisätään joukkoon tomaattimurska, kaurakerma, sekä vesi. Maistetaan, onko maku sopiva ja tarvittaessa lisätään mausteita. Ihan viimeisenä sekaan voi heittää kourallisen juustoraastetta ja antaa seoksen miedolla lämmöllä hautua.

Lämmitetään uuni 180-200 asteeseen. Voidellaan uunivuoka, jonka jälkeen lisätään vuorotellen lasagnelevyt, sekä kastike. Lopuksi ripotellaan päälle pari kourallista juustoraastetta (ei pakollinen). Paistetaan uunin keskitasossa noin 30-45 minuuttia. Itse tykkään paistaa lasagnen jopa melkein kuivaksi, joten annoin suosiolla olla uunissa tuon kolme varttia.

Valmiin lasagnen päälle voi heittää hieman persiljaa ennen nautiskelua.

 Herkullista sunnuntaita! 

PS. Laitan tänään illalla leffalippuarvonnan voittajille sähköpostia, joten tarkkailethan meiliäsi mikäli otit arvontaan osaa! Tarvitsen nimittäin voittajilta osoitetiedot, jotta liput saadaan toimitettua. 🙂

Kommentit (4)
  1. Nam, menee ehdottomasti kokeiluun! Oon löytänyt sun blogista niin hyviä reseptejä, en tiedä miten oon selvinnyt ennen. Muutenkin ihailen sun asennetta ja maailmankuvaa, oot iso inspiraation lähde:)

    1. Suosittelen! 🙂

      Et tiedäkään kuinka hyvältä tsemppisi juuri tänään tuntui. Kiitos siis todella paljon kommentistasi. <3

  2. Nam miten hyvännäköstä! ❤ tätä täytyy testata!

    Mun blogissa kans uutta postausta mun fiiliksistä tällä hetkellä! ❤

    http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/03/hyva-olla.html?m=0

    1. Kiitos, oli kyllä hyvää! Kokeiles ihmeessä. 🙂

      Ok, mäpäs kurkkaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *