Terveelliset aamiaiskeksit

Keksejä aamupalaksi? Ei tule monella ehkä ihan ensimmäisenä mieleen, mutta miksipäs ei? Jos resepti on terveellinen ja aineosat muuta, kuin pelkkää vehnää ja sokeria, niin toisinaan keksit voivat olla mukavakin lisä monipuoliseen päivän aloitukseen. Tietysti kylkeen kannattaa nautiskella ihan kunnon aamupala jotta jaksaa, mutta kahvinkupin lomassa on toisinaan kiva nauttia jotain makeaakin. Näin minä tein eilen ja tänään. Tuo kieltämättä ihan kivasti vaihtelua siihen arkiseen aamiaiseen, joka on liian usein niin saman tyylinen päivästä toiseen.

Leivoin kyseisiä keksejä eilen ihan extempore eilen herättyäni, kun teki mieli jotain pientä terveellistä hyvää aamiaisen lomaan. Resepti onnistui ilokseni jälleen yllättävän kivasti ja kekseistä tuli tosiaan paitsi raaka-aineiltaan terveellisiä, myös maultaan erinomaisia! Nämä eivät siis ole mitään sokeripommeja, vaan pehmeän lempeitä, erityisesti aamuiselle keholle ja mielelle sopivia herkkuja. Reseptihän on tyypilliseen tapaan myös gluteeniton ja maidoton, joten erityisruokavalioitakin noudattavat uskaltavat varmasti kokeilla. :)

Terveelliset aamiaiskeksit (GL, M)

 • 1 kypsä banaani
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 luomu kananmuna
 • 0,5 dl luomu kookosöljyä
 • 1 rkl hunajaa
 • 1/2 tl luomu vaniljajauhetta
 • 3 dl suomalaisia pakastemustikoita
 • 2,5 dl kaurahiutaleita
 • 0,8 dl mantelijauhoja
 • 0,5 dl kaurajauhoja

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa nestemäiseksi. Itse taikinan valmistus aloitetaan muusaamalla mahdollisimman kypsä banaani haarukalla mössöksi. Lisätään joukkoon kananmuna, leivinjauhe, hunaja ja vaniljajauhe. Sekoitetaan huolellisesti ja kaadetaan joukkoon kookosöljysula. Lisätään jäiset mustikat, jonka jälkeen viimeisenä kaurahiutaleet, sekä jauhot. Taikina on jäisten marjojen vuoksi aika viileää, mutta siitä ei kannata välittää. :) Vaivataan ja pyöritellään taikinasta palloja, jotka litistetään kekseiksi leivinpaperin päällä.

Lämmitetään uuni 200 asteeseen ja paistetaan sen keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Vartin kohdalla voit halutessasi pudottaa lämmön 180 asteeseen. Itse paistoin aika kypsiksi, joten pidin lähes 30 minuuttia. Ennen nauttimista annetaan keksien hieman jäähtyä ja halutessaan ne voi laittaa hetkeksi jääkaappiin viilenemään (mielestäni parhaita kylmänä). Nautitaan muun aamiaisen lomassa kahvikupposen kera.

Ihanaa ja naisellista naistenpäivää jokaiselle upealle naiselle!

PS. Jos ette saa ruusuja – ostakaa niitä itse itsellenne. ;) Jokainen meistä on ruusunsa ansainnut.

On my way

2 vastausta artikkeliin “Terveelliset aamiaiskeksit”

 1. Voisiko ohjeen kookosöljyn korvata jollakin muulla rasvanlähteellä jos kyseistä tuotetta ei löydy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta