Kahden minuutin suklaaherkku

Oikein energistä viikon alkua jokaiselle! Se olisi jälleen uusi viikko ja uudet haasteet. Vaikka takana ei olekaan mikään levännein viikonloppu, fiilis on silti hyvä. Tänään illalla suuntaamme siskoni kanssa hathaan, jossa saa jälleen nesteet kunnolla liikenteeseen ja toivon mukaan kropan taas normaaliin olotilaan. En tiedä teistä, mutta itselleni maanantai on usein vähän sellainen palautteleva päivä. Vaikka viikonloppu olisikin mennyt rennosti kotosalla, maanantait ovat silti niitä armollisia päiviä. Usein leivon jotain hyvää tai hemmottelen itseäni kotona kasvohoidolla, sekä muilla kauneusrutiineilla. Liikunnan suhteen olen myöskin kovin lempeä ja menen kehoni ehdoilla.

Haluan jakaa teille tänään erään maailman helpoimman herkkureseptin, joka sopii maanantaihin kuin nenä päähän. Se ei sisällä sokeria tai muita lisäaineita, vaan on puhdasta ja terveellistä hyvää! Tämän herkun valmistaminen käy käden käänteessä ja maku on pehmeän suklainen. Kyseessä on tosiaan mikrossa valmistettava mukiherkku/kakku – miksikä sitä nyt haluatkaan nimittää. Hyväskä valmistuu muutamassa minuutissa ja sen sisältöön voit itse vaikuttaa. Pääraaka-aineet ovat kananmuna ja banaani, joiden lisäksi lisukkeet voit loihtia oman makusi mukaan. Itse tein ylläri ylläri version, joka on tuhdin suklainen. Maapähkinävoita, raakakaakaota, lakritsijauhetta…

Tässä tulisi oma reseptini, olkaapa hyvät.

Lämmin mukikakku (GL, M)

  • 1 luomu kananmuna
  • 1 kypsä banaani
  • 3 tl raakakaakaota
  • 1/2 tl lakritsijauhetta
  • 1 tl (kukkura) maapähkinävoita 

Kaadetaan kaikki aineosat blenderiin ja hurautetaan sekaisin. Laitetaan seos mukiin ja mikroon parin minuutin ajaksi. Mikron tehot kannattaa olla suhteellisen korkealla, mutta ei kuitenkaan täysillä. Kakku on valmis, kun se on hieman kohonnut ja rakenne muuttunut kiinteämmäksi. Parin minuutin kuumennus kuitenkin riittää vallan hyvin, joten älä turhaan tee kakusta liian kypsää ja kuivaa! Nautiskellaan sellaisenaan makeannälkään tai ihan muuten vaan välipalana.

Näillä eväin siis uusi viikko ja maanantai käyntiin! 

Olisiko muuten postaus toiveita alkaneelle viikolle? Tarkoituksena olisi kirjoitella ainakin parista syvällisemmästä aiheesta tämän viikon aikana, joten jos on jotain kevyempää toivetta siihen rinnalle, niin kertokaahan? Mielelläni välillä kirjoittelisin myös aiheista, joista te erityisesti haluatte kuulla. :)

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta