Täyteläinen mustikka-banaanileipä (GL, M)

Montakohan banaanileipä variaatiota blogistani löytyy? Veikkaisin, että suhteellisen monta! Tämä johtuu pelkästään siitä, että täällä tosiaan rakastetaan banaanileipää ja sen varioiminen erilaisten lisukkeiden kanssa on itselleni mieluisaa puuhaa. Tällä kertaa lähdin hakemaan leipään pehmeää ja täyteläistä makua suomalaisista pakastemustikoista siinä kivasti onnistuen! Mustikat tuovat leipään juuri sopivan makeuden ja pehmeyden, mikä toimii mielestäni erittäin hyvin. Voisinpa melkein sanoa, että leivästä tuli enemmänkin mustikkakakkua, kuin suolaista leipää… Menee siis ehdottomasti niin kahvipöytään, kuin ihan vaan makeanhimon taltuttamiseenkin.

Mustikka-banaanileipä

Mustikka-banaanileipä (GL, M)

 • 2 banaania (mieluiten mahdollisimman kypsiä)
 • 2 luomu kananmunaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl ruokasoodaa
 • 1 tl kanelia
 • 1/3 laadukasta suolaa
 • 1 tl vaniljajauhetta
 • 1,5-2 dl suomalaisia mustikoita
 • 1/2 dl luomu kookosöljyä 
 • 1 rkl suomalaista hunajaa/muuta makeutusta
 • 1 dl mantelijauhoja
 • 1,5 dl kaurajauhoja
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1 rkl psylliumia

Koristeluun: 

 • 0,2 dl suomalaisia mustikoita

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Muusataan banaanit kulhossa mössöksi ja lisätään joukkoon kananmunat, sooda, psyllium, leivinjauhe, suola ja muut mausteet. Sekoitetaan seos huolellisesti ja lisätään makeutus. Lisätään joukkoon jauhot ja kaurahiutaleet, sekoitetaan. Tässä kohtaa taikina on valmista ja mikä tärkeintä, mustikoita ei saa missään nimessä lisätä taikinan sekaan! Muuten seos värjäytyy ja leivästä tulee aika hurjan näköinen…

Voidellaan leipävuoka kookosöljyllä ja kaadetaan pohjalle puolet taikinasta. Kun pohja on peitossa, kaadetaan vuokaan mustikat (voivat olla suoraan pakkasesta jäisiä), jonka jälkeen kaadetaan loput taikinasta mustikoiden päälle. Halutessaan leivän päälle voi laittaa vielä mustikoita ns. koristeeksi, mutta tämän voi myös jättää tekemättä. Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 25-45 minuuttia, uunin tehoista riippuen. Tarkoitus ei ole paahtaa leipää liian kuivaksi, vaan jättää se sisältä hieman taikinamaiseksi ja pehmeäksi. Tietysti omia makumieltymyksiä noudattaen! :)

Mustikka-banaanileipä

Kun leipä on valmis, anna sen jäähtyä puolisen tuntia ennen tarjoilua. Voit laittaa sen myös jääkaappiin kylmenemään, jolloin leipä on helppo kiepsauttaa pois vuoasta. Parasta mustikka-banaanileipä on saman päivän aikana tai pakastettuna ja sieltä sulatettuna. :)

Toivottavasti pidätte reseptistä. Oikein aurinkoista keskiviikkoa jokaiselle! 

On my way

2 vastausta artikkeliin “Täyteläinen mustikka-banaanileipä (GL, M)”

 1. Hei voisitko tehdä postausta käytössä olevista superfoodeista mitkä sopii herkälle vatsalle? käytätkö urheilun tukena mitään superfoodeja? tai jos olet jo sellaisen postauksen tehnyt voitko linkittää :)

  • Moikka! Superfood-postaus voisi olla pitkästä aikaa paikallaan. Ei siis ollenkaan huono idea, laitan korvan taakse. :) Superfood tägillä löytyy postauksia, joita olen aiheesta tehnyt. Niitäkin on olemassa useampia. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 9
Tykkää jutusta