Lakritsipannarit

Paistan banaanipannareita aamiaiseksi useammankin kerran viikossa. Toisinaan nuo pannukakut sulostuttavat iltojani tai sammuttavat herkkuhimot. Joskus tulee aikoja, että kyllästyn kunnes taas tykästyn. Kirjoitin teille helmikuussa vuosien kokemuksella vinkkini onnistuneisiin banaanipannareihin (postaus täällä) ja nyt tahdon jakaa teille erään uuden suosikkivariaationi. Kyseinen resepti on yksi parhaista ja se maistuu täydellisesti lakritsille. Rakastan lakritsia ja voin sanoa, että pannukakuissa(kin) tuo todella toimii!

Vaikka itse pannaripohja on muuten aika perinteinen, luomu lakritsijauheella ja lakritsin makuisella heralla tuohon kokonaisuuteen saa kivasti lakun makua. Sain ihan vasta Fastilta testattavaksi uutta proteiinijauhetta, joka on valmistettu laadukkaista suomalaisista raaka-aineista. Nuo kolme raaka-ainetta ovat Kuusamon Juuston heraproteiini (VL), lakritsijauhe, sekä stevia. Herahan toimii ylipäänsä pannareissa mielettömän hyvin, sillä blenderissä hurautettaessa se tuo taikinaan mukavasti kuohkeutta. Stevia on luonnollinen makeuttaja ja lakritsi puolestaan antaa herkullisen makuvivahteen kaikille sen ystäville. Vaikka kyseistä heraa ei tulekaan reseptiin hurjaa määrää, antaa se siihen silti sille mukavasti potkua!

Lakritsipannukakut (GL, VL)

  • 1 banaani
  • 3 kananmunaa (2 kpl kokonaan ja yhdestä pelkät valkuaiset)
  • 1/2 rkl psylliumia
  • 1,5 rkl *Fastin 100 % Natural lakuheraa
  • 0,5-1 tl Urtekramin luomu lakritsijauhetta
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1 rkl mantelijauhetta
  • 0,5 dl kaurajuomaa

Hurautetaan kaikki aineosat blenderissä kuohkeaksi taikinaksi ja paistetaan pannulla pieniksi pannareiksi. Paistamiseen ehdottomasti parasta on kookosöljy, joka antaa lettuihin ihanan kookoksisen makuvivahteen. Tarjoillaan marjojen kera, itse suosin useimmiten mansikoita ja mustikoita. Päälle voi heittää vielä pähkinöitä, siemeniä tai vaikka kaurahiutaleita (kuten itse tein).

Tällä herkullisella variaatiolla tosiaan käynnistän päiväni suhteellisen usein ja siihen kylkeen vielä kuppi pakurikahvia. Nautin hitaista aamuista ja siitä, että saan tehdä maukkaan aamiaisen, syödä sen kiireettömästi ja herätä uuteen päivään. Näin kevään ja lähenevän kesän myötä aamujen voima on kyllä erityisen merkityksellinen! On huikeaa herätä auringonpaisteeseen ja siihen, että huomaa kuinka kesä on jo aivan ovella.

Rentoa päivää jokaiselle! Nautitaan tuosta kevätauringosta. <3

*Fastin tuote saatu blogin kautta testiin.

Kommentit (8)
  1. Oi naaam!! lakritsi sopii kyllä ihan älyttömän hyvin yllättävänkin moneen juttuun! ite käytän smoothieissa 🙂

    Mun blogissa juttua mun snapchatistä ja viimeisimpiä kuvia sieltä, paljon ruokaa ja smoothiekulhoja 🙂 <3

    http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/03/snapchat-shots-lately.html

    1. Niinpä, todellakin käy! 🙂 Pitääkin kurkata! Kivaa viikonloppua sinne. 🙂

  2. Hei sinähän olet vissiin maidottomalla ruokavaliolla, tai ainakin muistaakseni välttelet maitotuotteita? Miten heran kanssa? Ymmärtääkseni jotkut maidosta vatsavaivoja saavat kestävät jonkin verran heraa, mutta esim ihan maitoallergiset eivät voi sitä käyttää, joten siinäkin on maitoproteiinia. Itseäni viehättäisi nimenomaan heran käyttö sen kivojen ominaisuuksien vuoksi, juurikin kun se kuohkeuttaa ja vaahdottaa mitä muut proteiinijauheet eivät tee. Mutta kun pitäisi olla ilman maitoa…

    1. No en varsinaisesti mutta en niitä hurjasti kyllä syö. Välillä juustoja tai jotain laktoosittomia tuotteita…
      Käytän mainitsemaani heraa todella pienissä annoksissa (kuten reseptistäkin huomaa) eikä se ole itselläni reagoinut. Kyseinen tuote on myös VL. Riisi- ja herneproteiinia käytän enemmän, sillä ne eivät luonnollisestikaan ole maitopohjaisia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *