Herkulliset pinaattiletut (GL, M)

Olen aina pitänyt kovasti pinaatista, vaikka se ei ihan parhaiten herkälle vatsalleni sovikaan. Jo lapsena yksi suosikki ruoistani oli pinaattiletut puolukkahillolla. Jos vatsani nykyään kestäisi, söisin aivan varmasti tuota vihreää jossain muotoa ihan päivittäin! Näin ei kuitenkaan ole, joten joudun sen kanssa hieman himmailemaan.

Kuluneen viikon aikana pinaattia on tullut nautittua pariinkin otteeseen, toisella kertaa omeletin lisukkeena ja toisella pinaattilettujen muodossa. Pinaattiletut ovat mielestäni niin hyviä ja voisin tosiaan syödä niitä monta kertaa viikossa! Lettujen kylkeen puolukoita pakkasesta, tai banaaniin sekoitettu makeampi puolukkasurvos – nami. Teen letut aina gluteenittomana ja suosin pakastepinaattia. Resepti on tosiaan aivan super helppo ja nopea, sekä itse lettujen paistaminen vieläkin nopeampi prosessi. Jos kaipaa arkeen jotain helppoa ja maukasta lounasta/päivällistä, suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä!

Herkut pinaattiletut (GL, M)

  • 2 luomu kananmunaa
  • 1 dl mantelijauhoja 
  • Laadukasta suolaa
  • 1 rkl psylliumia
  • 1,5 dl kaurajuomaa
  • 70 g pakastepinaattia
  • Mustapippuria
  • Puolukoita

Sulatetaan pinaatti osittain ja blendataan kaikki aineosat keskenään puolukoita lukuun ottamatta. Taikinaa voi blendata jopa hieman pidempään, jotta siitä tulee kuohkeampi. Tässä kohtaa kannattaa myös maistaa seos, jotta tietää tarvitseeko lisätä mausteita. Seuraavaksi paistetaan letut käyttäen minilätyille suunnattua pannua ja rasvaksi lorautetaan kookosöljyä. Suosittelen suosimaan paistamisessa mietoa lämpötilaa, jotta letut eivät pala pinnasta! Sulatetaan puolukat ja halutessaan blendataan survokseksi banaanin kanssa. Itse tykkään puolukoista sellaisenaankin, joten en lähtenyt hilloketta vääntämään. Lorautin päälle hieman luomu kookossiirappia ja avot!

Aivan super helppo ja ihana arkiruoka! Miksipä ei myös näin viikonloppuunkin sopiva herkku. Halutessaanhan taikinaa voi maustaa vielä vähän erikoisemmillakin mausteilla ja hakea vaikka sitruunamehusta pirtsakkaa vivahdetta lettuihin.

Oikein ihanaa lauantai-iltaa kaikille! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *