Taivaalliset sitruuna-kookos raakapallot

Raakapallot ovat yksi suosikkini terveellisemmistä herkuista. Kuten raakakakutkin, nuo vaan maistuvat niin taivaallisille ja mikä parasta, pallot voi maustaa oman makunsa mukaan – mitä nyt kulloinkin jälkiruoalta kaipaakaan. Tavallisesti teen suklaan tai lakritsin makuisia palloja, joten tällä kertaa päätin kokeilla vähän kirpeämpää variaatiota. Koska jääkaapissa koreili useampi sitruuna ja kookoshiutaleitakin tuli pitkästä aikaa ostettua, päätin yhdistää nuo kaksi elementtiä. Palloista tuli aivan super hyper hyviä ja jos joku yhtään epäilee, sopiiko sitruuna raakaleivonnaisiin, niin pakko sanoa, että todellakin sopii! Sitruuna tuo aivan ihanaa kirpeyttä makean taatelin rinnalle.

Resepti on kovin helppo toteuttaa, eikä aineosiakaan vaadita ihan hurjan paljon. Periaatteessa pärjäät jo taateleilla, kookoshiutaleilla, pähkinöillä ja sitruunalla. Toki lisäämäni mausteet tuovat palloihin extra makua, mutta yksinkertaisemmallakin linjalla pärjää!

Sitruuna-kookos raakapallot (GL, M, RAW)

  • 15 pehmeää luomu taatelia
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 0,5 dl casheweja
  • 3 tl puristettua sitruunan mehua
  • Pari tippaa luomu vaniljauutetta
  • 0,3 dl kookosöljyä

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa nestemäiseksi ja puristetaan puolikkaan sitruunan mehu erilliseen kulhoon. Kaadetaan blenderiin taatelit, kookoshiutaleet, pähkinät ja mausteet. Viimeisenä lisätään sulanut kookosöljy, sekä sitruunan mehu. Blendataan massaa hitaasti ja sekoitetaan aina välillä. Omassa blenderissäni on se hyvä, että kannessa on reikä, jonka kautta seosta pystyy samalla sekoittamaan, kun blenderi on käynnissä. Tuo on aivan mielettömän hyvä juttu varsinkin raakaleivonnassa, kun massa meinaa takertua teriin kiinni. Taikina on valmista, kun taatelit ja pähkinät ovat murskaantuneet ja voit pyöritellä massasta palloja.

Kun pallot on pyöritelty, upotetaan ne yksi kerrallaan kookoshiutaleilla täytettyyn kulhoon. Sen jälkeen koko satsi vaan pakkaseen/jääkaappiin viilenemään noin puolen tunnin ajaksi, jonka jälkeen herkut ovat valmiita nautittaviksi.

Suosittelen lämmöllä reseptiä testaamaan! Aivan varmasti karkottaa sunnuntain krapulan, tai eiliseltä jääneen sokerihampaan kolotuksen. 🙂

Ei muuta kuin oikein rentouttavaa sunnuntaita jokaiselle!

Kommentit (2)
  1. Hei minkälaisii blendereitä ym sulla on? Joku mehustinkin oli ja joku rawmixer ? 😀 olis kiva tietää näist enemmän.

    1. Moikka!

      Mulla on Raw Mix- blenderi jota voin lämmöllä suositella! Ihan paras. 🙂 Ja mehustin löytyy myös, mutta tähän reseptiin sitä ei tarvitse. Sitruunan voi puristaa ihan käsinkin. Voisin joskus taas kirjoitella päiviteltyä postausta aiheesta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *