Maapähkinävoi tuorepuuro (GL, M)

Tänään päiväni käynnistyi aivan ihanalla voimapuurolla, jonka reseptin haluan ehdottomasti jakaa myös teille! Kyseessä on tosiaan tuorepuuro, joka on tehty gluteenittomiin kaurahiutaleisiin ja chian siemeniin. Jotta sain puuroon vielä herkullista makua ja tuhtia meininkiä, lisäsin joukkoon pari teelusikallista maapähkinävoita, sekä mm. raakakaakaota. Voin sanoa, että aikamoinen voimapuuro jolla todellakin jaksaa!

Maapähkinävoi lienee aika kiistelty tuote noin ylipäänsä. Päättelen tämän siitä, että blogini yksi luetuimmista postauksista on Maapähkinävoi muka terveellistä, johon on löydetty hyvin pitkälti Googlen kautta. Selkeästi ihmisiä kiinnostaa tuo voi ja sen terveellisyys. Itse suhtaudun kyseiseen ruoka-aineeseen oikeastaan samalla tavalla kuin pari vuotta sitten. Pidän sitä hyvänä lisänä ruokavalioon, mutta en ehkä kuitenkaan purkkitolkulla päivittäin söisi – kohtuus kaikessa. Kannattaa myöskin huolehtia siitä, että ostaa maapähkinävoita johon ei ole lisätty sokeria tai suolaa. Ehkä parhaat levitteet löytyvätkin luomuna ja luontaistuotekaupoista. Esimerkiksi Ruohonjuuren valikoima on erinomainen ja sieltä voit löytää  purnukoita laidasta laitaan, joista voit valita mieleisesi. Alepoissa myytävä amona merkin (ei luomua) maapähkinävoi on myöskin ihan hyvä, sillä se ei sisällä mitään ylimääräistä. Muutaman kerran tullut hätätilanteessa ostettua ja toimii!

Suosittelen tosiaan rohkeasti maapähkinävoita kokeilemaan ja siihen ihastumaan! Minä ainakin suosin tuota herkkua ruokavaliossani ja yhdistelen sitä milloin mihinkin. Nykyään tulee ehkä eniten suosittua kyseistä voita (raaka)leivonnassa ja tuorepuuroissa. Tällä viikolla jakamassani raakasuklaa-banaanien reseptissäkin on käytetty maapähkinävoita, johon se sopii myös kuin nenä päähän!

Maapähkinävoi tuorepuuro (GL, M)

  • 2 dl kaurajuomaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl chian siemeniä 
  • 1 tl valitsemaasi makeutusta (hunaja, agave…)
  • 1/3 tl kanelia
  • 2 tl (kukkuraa) maapähkinävoita
  • 1 tl luomu raakakaakaota

Täytteet:

  • 1 banaani
  • 1 tl maapähkinävoita
  • Kookoshiutaleita

Sekoitetaan kaurahiutaleet ja chiat kaurajuomaan. Lisätään joukkoon makeutus, kaneli, maapähkinävoi ja raakakaakao, jonka jälkeen sekoitetaan lusikalla huolellisesti. Kaadetaan puuro suljettuun rasiaan tai lasikulhoon ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään. Paras puurosta tulee, kun se saa muhia kokonaisen yön ajan. Aamulla nostetaan jääkaapista ja koristellaan haluamillaan täytteillä. Tämän tuorepuuron kanssa sopii mielestäni parhaiten banaanisiivut, kookoshiutaleet, kaneli, maapähkinävoi, mansikat ja raakasuklaamurska. Täytteiden kanssa voit käyttää vapaasti mielikuvitusta!

Tuleeko teidän muuten suosittua maapähkinävoita ruokavaliossanne? Jos niin mihin se sopii mielestänne parhaiten?

Aivan ihanaa päivää kaikille! 🙂

Kommentit (1)
  1. Mia / Beauty Highlights
    23.4.2017, 23:07

    Mä luulen, että aion kyllä kokeilla tätä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *