Parhaat itseruskettavat kasvoille

Paljon olen kirjoittanut blogissani vartalon itseruskettavista, joiden vuoksi kasvot ovat jääneet ehkä hieman paitsioon. Vaikka enemmän olen tosiaan kropan ruskettajista puhunut, käytän luonnollisestikin itseruskettavaa myös kasvoille. Tiedän, että moni suosii samaa tuotetta päästä varpaisiin, mutta itse en viitsi käyttää vartalotuotteita kasvoille. Eihän se maailma toki tuohon kaatuisi, mutta noin yleisesti ottaen en tahdo sitä tehdä jos vaihtoehtoja on tarjolla. Kasvojen iho, kun on huomattavasti herkempi ja ohuempi, joten se vaatii ehdottomasti aivan omat tuotteensa!

Tällä ikää mietin noin yleensäkin enemmän, millaisilla tuotteilla kasvojani hoidan, joten myös itseruskettavalla on minulle väliä. Sen lisäksi, että tuotteen tulee kosteuttaa ja tuntua hyvältä iholla, sen tulee päivettää kauniisti ilman laikkuja. En myöskään halua kasvoistani liian tummia ja siksi mielelläni käytän itseruskettavia, jotka antavat väriä mutta sopivasti. Liian tumman päivetyksen tunnistaa mielestäni aika hyvin siitä, että nenän alle tulee ns. rusketusviikset, jotka eivät imartele kenenkään kasvoja.

Paljon olen kokeillut erilaisia kasvojen itseruskettavia, joista löytänyt kuitenkin kaksi sellaista tuotetta, joiden nimeen liputan. Toinen on Chanelin Soleil Identitè itseruskettava sävyssä bronze (tummempi kahdesta vaihtoehdosta). Kyseiseen tuotteeseen tutustuin ensimmäisen kerran pari vuotta sitten ystäväni suosituksesta. Hän tiesi, että minulla on etsinnässä nimenomaan itseruskettava, joka antaa aidosti väriä mutta kuitenkin kauniilla pigmentillä. En tiedä oletteko te panneet merkille, mutta useimmat kasvoille suunnatut ir:t ovat aivan liian usein niin mietoja, ettei niistä tule juurikaan väriä? Itse nimittäin kamppailin tuon ongelman kanssa pitkään… Kokeilin useita erilaisia purkkeja, joista mikään ei vaan kohdannut vaatimusteni kanssa.

Tämä Chanelin purnukka vastaa kyllä ehdottomasti molempiin laatuvaatimuksiin! Muistan kuinka tätä ensimmäistä kertaa kokeillessani suorastaan äimistyin aamulla herätessäni, miten hyvän brunan olin yön aikana kasvoilleni saanut! Niin täydellinen väri ja se vieläpä pysyy iholla useamman päivän ajan. Plussaa myös siitä, että purkki kestää ikuisuuden. Väriä, kun ei tosiaan tarvitse joka ilta läträtä, vaan kerran pari viikossa riittää. Välillä sekoitan voidetta myös yövoiteeseen, jolloin saan kevyemmän sävyn ja samalla säästän tuotetta. Hintahan on tosiaan maissa aika suolainen, muistaakseni jotain viidenkymmenen euron luokkaa 50 ml purkki. Suosittelenkin ehdottomasti hamstraamaan tätä kentältä, jossa se maksaa suunnilleen 30 €.

Toinen suosikkini on sitten blogin kautta alunperin testiin saatu Vita Liberatan Self Tanning Anti Age -seerumi. Tämä nätti purnukka sisältää tosiaan 15 ml itseruskettavaa seerumia, jota voit annostella pipetin avulla. Tuote sisältää sertifioituja raaka-aineita kuten neroli-, marula-, ruusu- ja kurkku-uutetta. Sillä on myös nuorentava vaikutus, eli seerumi kiinteyttää ihoa ja häivyttää juonteita. Toki nuo seikat ovat enemmänkin uskon asia, mutta tuskin tuosta mitään haittaakaan on ikääntyvälle iholle! Itse ainakin käytän jo ihan mielelläni anti age -tuotteita…

Koostumukseltaan Vita Liberatan seerumi on todella miellyttävää ja ihanan rasvaista. Sitä voi käyttää iholle sellaisenaan, tai sekoittaa esimerkiksi yövoiteeseen. Jostain syystä itse luotan siihen, että paras lopputulos syntyy aina yön aikana, eikä esimerkiksi meikin alla. Levitänkin itseruskettavan poikkeuksetta aina yöksi, sillä silloin lopputuloksesta tulee aivan varmasti tasainen! Tämäkin on muuten todella riittoisaa, sillä yhteen käyttökertaan ei mene montaa pipetin painallusta. 🙂

Nämä kaksi itseruskettavaa ovat tosiaan ne suosikkini, joiden nimeen liputan. Jotta lopputulos olisi kasvoilla mahdollisimman tasainen ja kaunis, tässä vielä pari kikkakolmosta itseruskettavien kanssa pelailuun!

  • Kuori kasvojen ja kaulan iho ennen itseruskettavan levitystä
  • Levitä maksimissaan kahtena peräkkäisenä iltana, sillä kolmannen jälkeen rusketus alkaa kerrostumaan ja iho näyttää epätasaiselle.
  • Levitä itseruskettavaa myös suun ympärille ja kulmaluille!
  • Pese hampaat ennen kasvojen itseruskettavan levitystä jotta vältyt valkoiselta renkaalta suun ympärillä.
  • Kun olet levittänyt ir:n koko kasvoille, käy kostutetulla topsipuikolla läpi kulmakarvat. Näin vältät sen ettei väri pakkaannu ikävästi kulmakarvoihin ja niiden rajoihin.
  • Älä missään nimessä levitä itseruskettavaa silmänalusiin! Tämän varmistaaksesi voit tehdä edellä mainitsemani rutiinin myös silmänalusiin levityksen jälkeen…
  • Pese aina kädet itseruskettavan levityksen jälkeen
  • Jos sekoitat ir:ää ja kosteusvoidetta, tee sekoitus kämmenellesi josta se on helppo levittää kasvoille ja kaulaan.
  • Niin ja älä tosiaan unohda kaulaa ja korvia!

Ovatko nämä minun suosikit teille tuttuja tuotteita? Tai löytyykö teidän peilikaapistanne kasvojen itseruskettava jota ette ihan helpolla vaihtaisi?

Uudet tuotteet kiinnostavat aina, joten jos sellaisia löytyy niin ilomielin kuuntelen myös teidän vinkkejä! 🙂

Kommentit (6)
  1. Noi on varmasti hyviä, mutta opiskelijan budjetille hintavia.. onko sulla suositella mitään halvempaa tuotetta kasvoille, edes semmosta kohtalaisesti toimivaa?:)

    1. Joo, ymmärrän. Mutta Chanel kestää valehtelematta ainakin puoli vuotta! Eli tavallaan, kun kerralla panostaa, säästää siinä samalla kuitenkin

      Muistaakseni Nivealla oli joku ihan ookoo päivettävä kasvoille, samoin Lumenella? Hetkeen en ole noita edullisempia edes katsonut joten vähän hakuammuntaa nyt… :/

  2. Kiitos vinkeistä!
    Olen koittanut etsiä luonnollista ruskettavaa kasvoille ja koittanut myös muutamia Viba Literatan tuotteita, mutten ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen..

    Chanel joutaa ehdottomasti testaukseen! 🙂

    1. Oleppas hyvä! 🙂

      Hmm. Mitähän olet mahtanut koittaa? Muistaakseni Liberatan yönaamio ei ainakaan ruskettanut kerralla kovin paljon, jos nyt siis oikein muistan…

      Ota nyt ainakin tuo Chanel testiin vaikka se kovin hintavaa onkin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *