Terveelliset sitruuna-kookos muffinssit

Muffinsit lukeutuvat ehdottomasti herkkusuosikkeihini. Ne ovat niin helppoja valmistaa ja mikä parasta, todella käteviä varioida terveellisemmiksi. Vehnäjauhot on helppo korvata gluteenittomilla jauhoilla, voi kookosöljyllä ja valkoinen sokeri kookossokerilla tai hunajalla. Ehkä maailman parhaat terveelliset suklaamuffinsit löytyvät täältä, mutta jos kaipaat suklaalle vaihtelua ja haluat ehkä jotain raikkaampaa, suosittelen testaamaan sitruunalla höystettyjä kookosmuffinsseja. 

Käytän keittiössäni paljon niin sitruunaa kuin kookoshiutaleitakin. Molempia löytyy lähestulkoon aina kaapista ja pidän noiden kahden raaka-aineen yhdistämisestä. Makean ja kirpeän liitto on ehdottomasti makuuni – ovathan suosikki karkkejanikin kirpeät pääkallot, sekä Missä X -sekoitus. Eikä muuten ole kauaa siitä, kun julkaisin blogissani sitruuna-kookos raakapallojen reseptin. Tuo kyseinen resepti on jälleen yksi osoitus siitä, kuinka hyvin nämä kaksi aineosaa vaan sopivat yhteen, nam! Nuo pallot hupenivat pakkasesta aivan syntisen nopeasti…

Tänään olisi kuitenkin luvassa muuta kuin raakapalloja, joten torstain kunniaksi jaan teille reseptin herkullisiin sitruuna-kookos muffinsseihin. Ottakaahan resepti talteen ja kokeilkaa rohkeasti, kun sen aika tulee! Huomaattehan, että reseptiä voi myös varioida sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Gluteenittomat jauhot voivat olla periaatteessa mitä tahansa jauhoja. Kookossokerin voi korvata hunajalla tai agavella ja kaurajuomankin voi vaihtaa vaikka mantelijuomaan. Tärkeintä on, että saatte tehtyä onnistuneet muffinssit juuri silloin, kun niitä mieli tekee.

 Sitruuna-kookosmuffinssit (GL, M)

  • 1 luomu kananmuna
  • 1 banaani
  • 1,5 dl kaurajuomaa
  • 5-7 tl puristettua sitruunanmehua
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 1/2 dl sulaa kookosöljyä
  • 1/2 tl lucumaa
  • 1/2 dl mantelijauhoja
  • 1/2 dl kookossokeria
  • 0,5-1 dl gluteenittomia jauhoja (esim. kaura, tattari, kvinoa…) 
  • Pari tippaa luomu vaniljauutetta
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1 tl kanelia

Muusataan banaani mössöksi ja lisätään joukkoon kananmuna, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoitetaan huolella, jonka jälkeen lisätään kaurajuoma, puristettu sitruunanmehu, sula kookosöljy, lucuma ja kookossokeri. Ihan viimeisenä mukaan heitetään kookoshiutaleet ja jauhot, joiden määrä kannattaa katsoa taikinan koostumuksen mukaan. Koostumukseen vaikuttaa ehkä eniten käyttämäsi makeutus. Hunaja on nestemäistä, jolloin voit lisätä hieman enemmän jauhoja, kun taas kookossokerin kanssa suosittelen pienempää määrää. Taikinan ei ole tarkoitus olla paksua ja tönkköä, vaan kivasti muffinssivuokiin valuvaa.

Tässä kohtaa laitetaan uuni lämpenemään 180 asteeseen ja kaadetaan valmis taikina muffinssivuokiin. Paistetaan uunin keskitasossa noin 20-30 minuutin ajan, jonka aikana kypsyyttä kannattaa välillä katsastaa haarukan avulla. Annetaan jäähtyä ennen tarjoilua.

Näiden herkkujen myötä oikein aurinkoista ja pirtsakkaa päivää kaikille! 🙂

 

Kommentit (2)
  1. Tuli kokeiltua eilen noita suklaamuffinseja ja aivan ihania <3 Niihin jää koukkuun. 😀

    1. Joo siis ne on ihan super hyviä! Tiedän tasan tarkkaan mitä tarkoitat, jää todella koukkuun! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *