Ah niin ihana suklaamousse

Vaikka tiedän, että näin vappuna terveelliset herkut eivät ole ehkä ihan päällimmäisenä mielessä, haluan jakaa teille reseptin, joka menee muuten aidosta herkusta vaikka terveellistä onkin! Kyseessä on suklaamousse, josta lienee liikkeellä useampiakin erilaisia variaatioita. Mousse onnistuu ihan pelkästään avokadon, raakakaakaon ja banaaninkin voimin, mutta itse halusin kehitellä tästä herkusta vieläkin tuhdimman ja herkullisemman. Lisäsin joukkoon muutaman muunkin aineosan ja ai, että! Tuli niin suussa sulavaa, että meinasi tuo annos viedä kielen mennessään.

SuklaamousseSuklaamousse

Tällaiselle suklaaherkuista pitävälle tämä jälkiruoka on kuin unelma. Sen lisäksi, että maku on pehmeän herkullinen, on annos myös täyttävä ja pitää nälkää. Avokado ja raakakaakaohan ovat tunnetusti aika tuhtia tavaraa, joten kyllä tälläkin aivan varmasti jaksaa vappuhulinoissa! Jos siis olet dieetillä tai muuten vaan haluat ottaa tämän vapun terveellisemmin, kokeilehan valmistaa kyseistä herkkua vaikka piknikille. Tämä tosin sopii erinomaisesti ihan arkeenkin, vaikka vaan välipalaksi tai lapsille Jackyn korvikkeeksi.

Suklaamousse (GL, M, RAW)

  • 1,5 avokadoa
  • 1/2 dl raakakaakaota
  • 1 rkl hunajaa tai muuta makeutusta (käytin luomu kookossiirappia)
  • 0,3 dl kaurajuomaa tai muuta kasvipohjaista juomaa
  • Pari tippaa Reilun Kaupan vaniljauutetta
  • 1 kypsä banaani
  • 1/2 tl kanelia

Annoksesta tulee noin 2 dl valmista moussea, kuvien lasikulhossa on tuplamäärä.

Laitetaan kaikki aineosat blenderiin ja blendataan tasaiseksi mousseksi. Halutessasi voit pitää banaania pakastimessa vaikka puolisen tuntia ennen blendausta, jolloin välipalasta tulee heti kylmempää. Toinen vaihtoehto on laittaa valmis mousse jääkaappiin tai pakkaseen viilenemään ennen tarjoilua.

Valmis herkku nautitaan tuoreiden mansikoiden ja kookoshiutaleiden kera. Myös vadelmat, banaanisiivut ja vaikka raakasuklaarouhe sopivat erinomaisesti tämän herkun lisukkeeksi!

SuklaamousseSuklaamousse

Oikein riehakasta ja iloista vappuaattoa kaikille! 

PS. Jos testailette niin tulkaahan kertomaan mitä mieltä olitte? 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *