Uusi tofu suosikki

Kasvispainotteinen ruokavalio aiheuttaa toisinaan pientä päänvaivaa, kun sitä koettaa miettiä, millä tavoin hakisi vaihtelua arjen ruokailuun. Onhan se totta, että vaihtoehtoja on pilvin pimein, mutta usein viikolla sitä vaan kaipaa niitä helppoja ja nopeita ratkaisuja. Tofu on itselleni yksi aika tavallinen lihan korvike ja sitä tulee suosittua ainakin muutaman kerran viikossa. Tuo perinteinen tofu on kuitenkin välillä käynyt vähän tylsäksi, joten olin iloinen löytäessäni jo taannoin Alepan kylmähyllyltä SoFine -merkin thaimaustetut minuuttitofut.

Ensimmäinen kokeilukerta oli hieman varovainen ja ujutinkin esikypsennetyt tofupalat itse siivuttamieni wokkivihannesten joukkoon – no nami! Seuraavalla kerralla kokeilin sekoittamista riisin ja kasvisten kera, jonka jälkeen yhdistin nämä herkulliset palat salaattiin, ja sille tielle olen oikeastaan jäänytkin. Tällä hetkellä yksi suosikki ruoistani onkin raikas salaatti, jossa on vaikka ja mitä hyvää näiden kuutioiden lisäksi! Tavallisesti maustan paloja vielä hieman itse, eli lisään joukkoon valkosipulin kynnen, mustapippurirouhetta, sekä thai- ja paprikamaustetta. Kun tuon setin kuullottaa pannulla ja heittää raikkaan salaatin joukkoon, niin ei voi kuin nautiskella!

Veikkaan, että nyt osa kyseenalaistaa marinadin ja ylipäänsä tämän puolittain valmiin ruoankin terveellisyyden. Itsekin olin joskus aika natsi, mutta olen kieltämättä hellittänyt aika paljon otetta. En tokikaan halua niitä e-koodeja itseeni ehdoin tahdoin pumpata, mutta kaikkea ei ole pakko valmistaa ihan alusta alkaen itse. Jos kuitenkin jokunen sana ravintosisällöstä, niin se on mielestäni aika jees! Oikeastaan ainut sellainen silmiin pistävä merkintä on sakeuttamisaine – mitä sitäkin nyt vaikka missä käytetään. Muuten marinadikin vaikuttaa ravintosisällöltään ihan hyvältä ja mikä nyt ehkä tärkeintä, maku on tässä kohdillaan! Toki tuote on myös vegaaninen ja gluteeniton, joiden puolesta ehdottomasti liputan.

Jos teitä kiinnostaa mitä tuossa (ainakin omasta mielestäni) herkullisessa salaattilautasessa nyt oikein on, niin jaan mielelläni tähän loppuun vielä reseptin. Lupaan, että tämä salaatti ei tosiaan ole mitään pupun ruokaa, vaan täyttää aidosti ja tällä pärjäät aivan varmasti pitkänkin työpäivän! Tarvittaessa kylkeen voi ottaa vaikka siivun kauraleipää, josta saat sitten vielä hieman hiilareitakin mukaan.

Herkullinen tofusalaatti (GL, L/M)

  • Mansikoita
  • Jäävuorisalaattia
  • Tomaattia
  • Kurkkua
  • 1/2 avokado
  • Casheweja
  • 1 prk ananasta
  • 1 paketti SoFine tofua (käytin thaimaustettua)
  • Laktoositonta fetaa (valinnainen)
  • Avokadoöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi

Kypsennetään esipaistettuja tofuja hetki pannulla ja halutessaan maustetaan vielä lisää. Siivutetaan joukkoon valkosipulin kynsi ja paistellaan vielä hetki. Tässä kohtaa valmistetaan raikas salaatti listan aineksista, jonne lisätään lopuksi pannulta kypsät tofut ja sipuli. Sekoitetaan hyvin, jonka jälkeen nautiskellaan.

Jokos te olette testanneet näitä vaihtoehtoisia esikypsennettyjä tofuja? Mitä olette mieltä? 🙂

Kommentit (6)
  1. Noi tofukuutiot on kyllä mun ihan lemppareita!! Niin käteviä vaan heittää johonkin wokkiin tms ja tosi hyvät mausteet 🙂

    1. No on, siis ihan super hyviä! 🙂

  2. Oma suosikki on Jalotofun luomu marinoitu, chili ja kylmäsavu ? Usein teen tofun uunissa (ensin kuivaan) ja kaveriksi laitan uunissa esim. munakoisoa ja lisään annokseen sitten tuoreita kasviksia. Valmistan fofun ja uunikasvikset kerralla ja lämmitän sitten työpaikalla, helpottaa aikaisia aamuja kun on ruoka valmiina!

    1. Olen maistanut myöskin molempia, tosin tuo uunissa valmistus itselleni täysin uusi juttu jonka voisi joskus testata! Kiitos ideasta. :))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *