Kauniimpi meikittä – 10 vinkkiä!

Kun joskus suorastaan häpesin liikkua ilman meikkiä yhtään missään, nykyään tästä meikittömyydestä on tullut jopa jonkinlainen tapa. Rakastan niin paljon puhtaita kasvoja ja sitä, kuinka iho suorastaan hehkuu raikkauttaan! Aina menoista kotiin tullessani pesenkin ensimmäisenä kasvot ja fiilistelen sitä puhdasta oloa ilman aurinkopuuteria. Olen ylipäänsä vähentänyt meikkaamista todella paljon ja uskon, että tulevaisuudessa meikkaan yhä harvemmin ja harvemmin.

Meikittömyys

Ylipäänsä luonnollisuus tuntuu olevan tämän hetken pinnalle puskeva trendi. Vahva contouring ja huultenrajaukset alkavat selkeästi vähenemään ja yhä enemmän törmää naisiin, jotka näyttävät siltä kuin olisivat juuri sängystä nousseita. Tuolla tarkoitan sitä, että meikkiä kyllä on mutta se on niin huomaamatonta, että aurinkopuuterilla tehtyjä varjostuksia tuskin erottaa. Ilme on luonnollisen raikas ja kaunis! Mielestäni tuo on ihanaa vaihtelua tähän vahvan meikin aikakauteen, joka on ollut valloillaan jo niin kovin pitkään. Paljon näkee kaupungillakin meikittä kulkevia naisia, jotka näyttävät pelkästään upeilta!

Itse koen oloni itsevarmaksi ilman meikkiä ja välillä jopa itsevarmemmaksi kuin meikillä. Totta kai omaan meikittömään ilmeeseeni vaikuttavat ripsienpidennykset ja suhteellisen vahvat kulmakarvat, jolloin ilme on jo heti herättyäänkin särmikkäämpi kuin se olisi esimerkiksi ilman ripsiä. Ihonihan on suurimman osan ajasta suhteellisen hyvä, mutta on minullakin niitä aikoja ettei se ole ihan priimakunnossa. Punoitusta on välillä siellä täällä, toisinaan näkyy rosoisuutta ihon pinnalla ja silmälasit painavat jatkuvasti nenänvarteen punaiset läikät. Kasvoissani on myös paljon luomia ja kulmakarvani ovat eri paria, sekä vieläpä eri korkeudella. Näistä seikoista huolimatta rakastan meikittä olemista ja jopa sitä ettei ihoni ole täydellinen, eikä sen tarvitsekaan olla. Olen opetellut pitämään meikittömästä ilmeestäni ja nykyään en tosiaankaan häpeä liikkua ilman minkäänlaista ehostusta.

Ymmärrän, että ihon kunto vaikuttaa paljon siihen kuinka itsevarmaksi voi olonsa ilman meikkiä tuntea. Jos on esimerkiksi akne, joutuu ihon kanssa kamppailemaan huomattavasti enemmän ja tällöin ymmärrän, ettei meikittä ole kovin helppoa olla. Silti sanoisin, että kaikki ihmiset jotka olen ilman meikkiä nähnyt, ovat todella kauniita – on heillä sitten epäpuhdas iho tai ei! Ystävissänikin on nimittäin heitä, jotka kärsivät iho-ongelmista, mutta silti heidät ilman meikkiä nähneenä näen heidät pelkästään upeina. Uskonkin, että sitä itse kiinnittää herkemmin huomiota niihin kasvojensa virheisiin, joita muut eivät yksinkertaisesti vaan näe. Tuskin teistäkään kukaan on huomannut, että kulmakarvani ovat eri paria tai nenänvarressani on lähes aina laseista punottavat läikät? Tai voi olla, että tarkka näköisimmät huomaavatkin mutta se pointti on kuitenkin siinä, että se kauneus on jotain kaiken tuon epätäydellisyyden takana olevaa.

Itse haluankin ehdottomasti kehottaa jokaista olemaan rohkeammin ilman meikkiä! Antakaa ihon hengittää ja pitäkää niitä meikittömiä päiviä edes muutama viikossa. Älkää keskittykö tutkailemaan kasvoja suurennuslasilla vaan ajatelkaa niin, että jokaisella meistä on ihossamme edes jotain epäpuhtautta tai rosoisuutta. Uskaltakaa rakastaa meikitöntä itseänne, sillä ainakin omasta mielestäni siellä pakkelin alla piilee se kaikista kaunein minä tai sinä.

Tähän loppuun haluan jakaa vielä kahdeksan hyväksi totemaani vinkkiä, joiden avulla voimme korostaa meikitöntä ilmettämme:

1. Juo runsaasti vettä. Vedenjuonnilla on tutkitusti positiivinen vaikutus ihon kuntoon, joten juo sitä mahdollisimman paljon! Jos tavallinen vesi ei maistu niin tee makuvesiä käyttäen hyväksi marjoja, vihreitä kasviksia ja hedelmiä.

2. Huolehdi kulmakarvoistasi. Kulmakarvat ovat todella tärkeässä roolissa kasvojen ilmeen suhteen, joten suosittelenkin huolehtimaan kulmistaan. Kulmakarvoista ja niiden mallista riippuen, nypi niitä säännöllisesti ja ehkä korosta värjäämällä (oma tutorialini kulmakarvojen värjäämiseen löytyy täältä). Tärkeintä on mielestäni luonnollisuus, eli liikaa ei kannata nyppiä, vaan mieluummin antaa jopa hieman rehottaa!

3. Muista itsevarmuus! Itsevarma olemus ja se, että rakastaa itseään näkyy myös ulospäin. Unohda siis muut ihmiset ja se, mitä he mahdollisesti ihosi epäpuhtauksistasi ajattelevat ja keskity olennaiseen – eli kaikkeen muuhun kuin virheisiin, jotka sinä näet. Olet kaunis, kun uskot olevasi kaunis.

4. Älä laiminlyö ihonhoitoa. Jotta iho näyttää mahdollisimman kimmoisalta ja kauniilta meikittäkin, tulee se puhdistaa päivittäin ja samassa yhteydessä huolehtia myös rasvauksesta. Teethän tämän aamuin illoin, etkä jätä silmänympärysihoa tai kaulaa paitsioon.

5. Panosta ripsiin. Jos et halua ripsienpidennyksiä, suosittelen värjäämään ripset säännöllisesti, jolloin ne skarppaavat kummasti ilmettä. Itse harrastin tuota ennen kuin laitoin pidennykset ja se todella toimi kivana katseen tummentajana. Itse mietin aina välillä jopa alaripsien värjäämistä, nimittäin sillä saisi katseeseen vielä lisää intensiivisyyttä.

6. Syö puhdasta ravintoa. Epäpuhtaudet puskevat usein pintaan sen syödyn suklaalevyn tai sipsipussin jälkeen, joten ehdottomasti avain kauniiseen ihoon on puhdas ja monipuolinen ruokavalio! Korostaisin tässä kohtaa etenkin hyvien rasvojen tärkeyttä, eli älä unohda avokadoa, öljyjä ja pähkinöitä. Olemme mitä syömme ja se todellakin pätee myös ihoomme ja sen kuntoon.

7. Käytä kevyesti itseruskettavaa. Usein hieman päivettynyt iho näyttää paremmalta kuin täysin kalpea sellainen. Jos siis haluat kulkea enemmän ilman meikkiä, voit hakea ihoosi pientä päivetystä itseruskettavilla. Kirjoitin taannoin kahdesta parhaasta kasvojen itseruskettavasta, joten jos juttu jäänyt lukematta se kannattaa kurkata täältä! Nätillä päivetyksellä voi tosiaan saada hetkessä kauniin hehkun kasvojen iholle.

8. Rasvaa huuliasi. Itse laiminlyön tätä kohtaa aika paljon, mutta hyvin hoidetut huulet saavat tosiaan meikittömänkin lookin näyttämään kymmenen kertaa paremmalta! Siispä kuori huuliasi säännöllisesti ja rasvaa niitä.

9. Suosi kasvovettä. Jos joku tuote pitäisi ihonhoidossa valita jota ilman en pärjää, olisi se kasvovesi! Sanonkin aina, että tämä tuote on yksi ihoni salaisuuksista. Kasvovesi supistaa ihohuokosia ja viimeistelee puhdistuksen, jonka jälkeen iho tuntuu ihanan pehmeältä ja raikkaalta!

10. Syö sinkkiä! Terveen ihon yksi ehdottomista lisäravinteista on sinkki. Sinkin syömisellä voimme pitää huolen ihomme kunnosta ja maksimoida sen, että iho hehkuu kauniina. Myös akneen sinkillä sanotaan olevan positiivinen ja parantava vaikutus, joten jos siitä kärsit, muistathan sinkkitabletit!

Kuljetteko te paljon ilman meikkiä tai miten ylipäänsä koette meikittömyyden? Onko olonne kaunis ilman pakkelikerrosta vai kaipaatteko meikistä ns. turvaa?

Kommentit (18)
  1. Kohta 11: HYMYILE!

    Kaunistaa kaikkia ihmisiä heti. 🙂

    1. Totta, miten unohdinkin. 🙂

  2. Mulla oli nuorempana tosi paha akne, enkä sillon kehdannut kulkea ilman meikkiä missään. Vihasin meikkaamista, koska se oli ikäänkuin naamio, joka oli pakko pukea päälle. Ajattelin, että jos iho joskus paranee, en meikaa enää ikinä. Mutta nyt kun ihoni on terve, olenkin alkanut tykätä meikkaamisesta!

    Viihdyn myös ilman meikkiä, vaikka mulla on vaaleat kulmakarvat ja ohuet, valkoiset ripset. Varsinkin talvella näytän meikittä flunssaiselta pojalta, mutta en välitä. 😀 Ripsienpidennyksiä en halua ja mulla on varaa käydä värjäyttämässä kulmat ja ripset ehkä pari kertaa vuodessa. Kyllähän valju naama joskus harmittaa, mutta oon silti sinut sen kanssa. 🙂

    T: Kiti
    http://www.lily.fi/blogit/katso-tarkemmin/oikeasti-ilman-meikkia

    1. Ihanaa, että ihosi on nykyään terve! Itsekin pidän toisaalta laittautumisesta ja siitä, että hieman ehostan. Mutta sitten taas toisaalta, niin vapauttavaa kulkea meikittä!

      Hahah, itsestäkin välillä tuntuu, että meikittä näyttää vähän kipeältä ja pojaltakin ehkä. 😀 Luulen, että se on se kalpeampi iho ja koska kaikki punoitus näkyy… Noh, mutta tärkeintä on se, että on sinut asian kanssa ja voi jopa nauraa sille flunssalookilleen ilman sitä flunssaa. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *