Herkulliset tryffelipallot

Keittiössäni on syntynyt yhden jos toisenlaisia variaatioita raakapalloista, mutta tryffeleitä tein eilen ensimmäistä kertaa. Näiden pehmeiden herkkutryffeleiden salaisuus piilee mukaan heitetyssä koostumusta pehmentävässä avokadossa ja pähkinöiden pois jättämisessä. Ero perinteisiin raakapalloihin on nimenomaan koostumuksen pehmeys ja se, että palloissa ei ole sattumia – mitä nyt ehkä muutama suurempi taatelinpala, mutta muuten massa on täysin tryffelimisen pehmeää. Lopputuloksesta tuli kyllä aivan mielettömän onnistunut ja jopa rohkenin miettiä, tarjoaisinko näitä kesäkuussa järjestettävissä syntymäpäiväjuhlissanikin.

Tryffelipallot

Jos herkkuhammasta kolottaa tai kaipaat muuten vaan pakastimeesi jotain kahvin kanssa nautittavaa hyvää, laitahan nämä pallot testaukseen! Reseptistä tulee noin 10-12 tryffelin satsi, vähän siitä riippuen, minkä kokoisia palloja päätät pyöritellä.

Herkulliset tryffelipallot (GL, M, RAW)

  • 1 avokado
  • 1,5 dl luomu taateleita
  • 1/2 dl raakakaakaojauhetta
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 2 tl luomu kookosöljyä
  • 1,5 tl kvinoajauhoja

Koristeluun:

  • Raakakaakaota

Laitetaan blenderiin avokado, taatelit ja vesihauteessa sulatettu kookosöljy. Hurautetaan tasaiseksi massaksi ja lisätään joukkoon muut ainekset. Massa on sen verran tahmeaa, että se jää helposti blenderiin kiinni, joten suosittelen jatkuvaa sekoittamista. Kun massa on tasaista, pyöritellään taikinasta pienehköjä palloja, jotka uitetaan vielä lopuksi kulhossa, johon on kaadettu raakakaakaota. Valmiit pallot laitetaan pakkaseen kylmettymään noin tunnin ajaksi ennen tarjoilua. Pallothan eivät siis jäädy, vaan muuttuvat koostumukseltaan ihanan raikkaiksi ja viileiksi. Itse säilytin palloja jatkuvasti pakkasessa.

TryffelipallotTryffelipallot

Toivottavasti intoudutte tätä herkullista reseptiä kokeilemaan ja tulkaahan sitten kertomaan, mitä piditte!?

Tähän loppuun haluan jakaa teille vielä muutaman aikaisemmin jakamani raakapalloreseptin. Näissä koostumus on tosiaan hieman kovempi ja enemmän raakapallomainen kuin tänään jakamassani tryffelireseptissä. Siitä huolimatta hyviä nämäkin kaikki viisi ja ehdottomasti testaamisen arvoisia! Etenkin tuo viimeisin sitruuna-kookos raakapallojen resepti oli niin mieletön, että niitä pitääkin tehdä taas uudestaan.

Kivaa päivää jokaiselle!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *