Täyteläinen raakasuklaakakku

Viikonloppu lähenee ja niin lähenevät myös koulujen päättäjäiset. Veikkaan, että useamman kodissa juhlistetaan valmistuneita ja sen kunniaksi myös tarjoiluihin panostetaan. Tänä päivänä juhlatarjoilujen valmistus on entistä hankalampaa, sillä niin monella on erilaisia rajoitteita. Yksi on gluteeniton, toinen maidoton ja kolmas ei syö laisinkaan mitään mihin on lisätty sokeria. Voisikin melkein sanoa, että nykyään mielettömän hyvä tarjoiluidea on korvata ne perinteiset täytekakut raakaleivonnaisilla. Esimerkiksi raakakakku on hyvin helppo valmistaa ja se sopii suurimmalle osalle ruokavammaisista. Eikä pidä unohtaa, että raakakakut ovat maultaan aivan mielettömän hyviä!

Raakasuklaakakku

Valmistin jossain kohtaa suhteellisen usein jos jonkinlaisia raakakakkuja. Jostain syystä tuo on viime aikoina kuitenkin jäänyt kaiken muun leivonnan varjoon ja siksipä päätinkin korjata tilanteen näin alkaneen viikon kunniaksi. Raakakakuista se suosikkini on aina ollut mikäpä muukaan kuin raakasuklaakakku, oikein tuhti ja maukas sellainen. Koska halusin valmistaa kakun oikein paksulla ja tuhdilla täytteellä, tein tuon täyteosuuden huomattavan suurella määrillä kuten reseptistä näkyy. Voitte kuitenkin muuttaa sitä ja vähentää kaikesta vaikka 1/3 osan näin halutessanne. Toki jos olette samanlaisia suklaasyöppöjä kuin minä, niin valmistakaa se ihmeessä täsmälleen tuolla täyteläisellä reseptilläni.

Raakasuklaakakku (GL, M, RAW)

Pohja:

  • 1,5 dl casheweja
  • 0,5 dl manteleita
  • 9 taatelia
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tl raakakaakaota
  • Ripaus laadukasta suolaa

Täyte:

  • 6 dl casheweja
  • 1 dl kookosöljyä
  • 2 kypsää banaania
  • 2 isohkoa pehmeää avokadoa
  • 2 dl raakakaakaota
  • 2 tl kanelia
  • Muutamia tippoja vaniljauutetta
  • 1 dl nestemäistä kookosmaitoa

Ihan aluksi valmistetaan luonnollisestikin raakakakun pohja. Aloitetaan liottamalla pähkinät ja mantelit pehmeiksi (30-60 minuuttia), jonka aikana siivutetaan taatelit veitsellä pieniksi paloiksi. Kun mantelit ja pähkinät ovat pehmenneet, kaadetaan ne blenderiin muiden ainesten kanssa. Tässä kohtaa kannattaa käyttää blenderin mukana tullutta kauhaa tai aina välillä keskeyttää blendaus ja sekoittaa taikinaa vaikka lusikalla. Tärkeintä on, että pohjasta saisi suhteellisen tasaisen ja ne suurimmat pähkinät ja muut sattumat pilkkoutuisivat. Valmis pohja levitetään kakkuvuokaan ja laitetaan pakkaseen jähmettymään muutaman tunnin ajaksi.

Pohjan jähmettyessä pakkasessa valmistetaan kakulle täyte. Jälleen pähkinät likoamaan ja kookosöljy sulamaan vesihauteeseen. Kaadetaan blenderiin kaikki aineosat ja blendaillaan hyvällä teholla. Kookosmaito sopii muuten aivan mielettömän hyvin raakakakkuun, sillä se tekee tuosta täytteestä mukavan kuohkeaa ja pehmeää. Kun täyte on sopivan tasaista, kaadetaan se kakkuvuokaan jähmettyneen pohjan päälle. Valmis raakakakku laitetaan jälleen pakastimeen tekeytymään muutamaksi tunniksi, jonka jälkeen se voidaan koristella vaikka mansikoin ja kookoshiutalein. Tässä kohtaa kakku on valmis tarjoiltavaksikin.

Raakasuklaakakku

Raakakakku säilyy muuten hienosti pakkasessa jos et saa sitä kerralla tuhottua!

Oikein aurinkoista tiistaita jokaiselle! 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *