Kaksi reseptiä matchasta

Kirjoittelin matchasta teille jo talvella ja nyt koen, että on pienen päivityksen aika. Matcha on nimittäin aivan mielettömän hyvä vihreä teejauhe, jolla on suotuisia terveysvaikutuksia. Sen lisäksi, että matcha sisältää pienen määrän kofeiinia ja piristää, sisältää tuo pirtsakan vihreä jauhe myös runsaasti vitamiineja, flavonoideja, sekä antioksidantteja. Jospa siis juot muutenkin kahvin sijaan teetä, niin suosittelen kokeilemaan matchaa! Kahvin juojille puolestaan suosittelen edes osittain kahvin korvaamista matchajauheella. Itse olen suosinut tätä tyyliä nyt jo useamman kuukauden ajan ja pikkuhiljaa saanut vähennettyä juodun kahvin määrän siihen yhteen pakolliseen kupilliseen aamuisin.

Matcha

Sen lisäksi, että matchaa voi käyttää kahvin korvikkeena, on se erinomainen aineosa myös leivonnassa, smoothieissa ja ihan vaan erilaisissa jääjuomissa. Olen viime päivinä suosinut matchaa oikein erityisesti ja eräs leivontareseptikin on sen tiimoilta tulossa ihan lähiaikoina! Tässä postauksessa haluan kuitenkin jakaa pari ajankohtaista matchasta valmistettavaa helppoa reseptiä, jotka molemmat sopivat ihanasti kesään ja esimerkiksi aurinkoisiin kesäaamuihin. Ainakin itse kaipaan näin kesällä paljon kaikkea helppoa raikasta ja siksi nimenomaan freesit reseptit ovat erityisen tervetulleita!

Ensimmäisenä matchasta valmistettava jääjuoma, jonka voi halutessaan tehdä esimerkiksi lattena. Itse tein juoman kuitenkin ihan vaan vaniljan makuiseen soijajuomaan, jolloin drinkki oli tuollainen viileä välipala töiden lomassa.

Raikas matcha jääjuoma

  • 1,5 dl vaniljan makuista soijajuomaa
  • Muutama tippa luomu vaniljauutetta
  • Hunajaa (ei pakollinen)
  • 1,5 tl *Urtekramin matchajauhetta
  • Runsaasti jäitä

Sekoitetaan kaikki juoman ainekset keskenään lusikalla, lisätään jäät viimeisenä. Nautitaan asap valmistuksesta!

MatchaMatcha

Toisena reseptinä aivan ihana matcha smoothie bowl, jonka loihdin eilen välipalaksi. Jos et siis ole vielä matchaa smoothieissa käyttänyt niin nyt on korkea aika opetella! Yksi teelusikallinen antaa smoothielle kivan värin ja samalla saat hyödynnettyä helposti matchan terveyshyödyt. Koska en ole hetkiin taiteillut smoothiekulhoa, halusin tällä kertaa sellaisen rakentaa. Mutta yhtä lailla voit tämän smoothien juoda ja lisätä nestettä vaikka hieman enemmän, jolloin koostumuskin on juoksevampaa.

Matcha smoothie bowl (GL, M)

  • 1 kypsä banaani
  • 3 dl jäisiä pakastemangoja
  • 1 tl *Urtekramin matchajauhetta
  • Muutama tippa luomu vaniljauutetta
  • 2 dl makeuttamatonta mantelijuomaa

Blendataan kaikki aineosat blenderissä kuohkeaksi smoothieksi ja kaadetaan matalaan kulhoon. Koristellaan esimerkiksi kiiveillä, kaakaonibseillä, kookoshiutaleilla, pähkinöillä ja auringonkukansiemenillä. Nautiskellaan viileänä!

Matcha

Toivottavasti uskaltaudutte rohkeasti matchaa kokeilemaan! Itse pidän siitä kovasti ja siksi mielelläni kyseistä superfoodia kaikille suosittelen. Matchaahan myydään ainakin kaikissa luontaistuotekaupoissa ja esimerkiksi Ruohonjuuressa. En ole varma, löytyisikö nykyään jopa joistain ruokakaupoistakin?

Oikein rentoa torstaita jokaiselle! Ei anneta sateen lannistaa, sillä viikonlopulle luvattu kuulemma taas lämmintä. 🙂

*Urtekramin matchajauhe sponsoroitu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *