Sadepäivän lounas

Tänään on ollut kieltämättä aika ankea ilma ulkosalla. Vettä on tullut lähestulkoon koko päivän, mikä taas toisaalta tarkoittaa sitä, että sisällä voi viettää aikaa ihan hyvällä omalla tunnolla. Tänään onkin tullut siivoiltua, pestyä useampi koneellinen pyykkiä, tiskattua hirveä tiskivuori, leivottua ja tehtyä kotitekoista lounastakin pitkästä aikaa. Jälleen on nimittäin ollut kausi, että ulkona on tullut syötyä hieman useammin, jonka vuoksi onkin hyvä palata tyypilliseen arkirytmiin ja kotikokkailuihin. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jos ulkona syö turhan usein, menee koko hommasta maku.

Tänään halusin tehdä jotain kevyttä mutta kuitenkin herkullista maanantai ruokaa ja ensimmäisenä mieleeni tulikin tofupasta. Kaapissani on jo jonkun aikaa seissyt *Green Roomilta saatuja Explore Cuisinen luomu pastoja, joista nyt sitten valitsin tämän päivän tofu-pinaattipastaan edamamepavuista, sekä mungpavuista valmistetun fettuccine pastan.

Käytän aina välillä nimenomaan pavuista valmistettuja pastoja, sillä kaipaan toisinaan vaihtelua tyypillisemmille maissi- ja riisipastoille. Pakko antaa muuten kehuja nimenomaan näistä fettuccineista, sillä ne eivät hajoa keitettäessä, kuten jotkut kikhernepastat ovat kokemuksieni mukaan tehneet. Koostumus on näissä ihanan jämäkkä ja aidosti tuhdin pastamainen! Pakko myös todeta, että jo pienellä määrällä tätä pastaa kyllä jaksaa. Alle jakamastani reseptistä syö helposti tosiaan kaksi ellei jopa kolmekin kertaa.

Tofu-pinaattipasta (GL, L)

  • 200 g maustamatonta luomu tofua 
  • 1 punasipuli
  • 1,5 rkl vihreää pestoa
  • Noin 70 g suomalaista pakastepinaattia
  • Kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Mausteita (mustapippuri, chili, basilika, suola…)
  • Kourallinen laktoositonta fetaa (ei pakollinen!)
  • 150 g Explore Cuisinen luomu papu fettuccineja

Keitetään fettuccinet vuorisuolalla maustetussa vedessä noin 7-8 minuutin ajan. Samaan aikaan ruskistetaan pieneksi pilkottu sipuli, sekä kypsennetään maustamattomat tofupalat. Kun väriä on pinnassa, lisätään mausteet, tomaatit, sekä pakastepinaatti. Annetaan kypsentyä miedohkolla lämmöllä ja puristetaan joukkoon puolikkaan limetin mehu.

Kun fettuccinet ovat kypsyneet ja pehmeitä, kaadetaan vesi pois ja lisätään joukkoon toisen puolikkaan limetin mehu, oliiviöljy, sekä vihreä pesto. Tässä kohtaa kaadetaan pastan joukkoon myös sipulitofuseos ja sekoitetaan. Annetaan ihan hetki muhia miedolla lämmöllä, kunnes kaadetaan annos tarjolle. Päälle voi halutessaan ripotella hieman laktoositonta fetaa, johon allekirjoittanut on muuten aivan tajuttoman koukussa! Pasta on heti nautittavaa ja parasta ehdottomasti valmistuspäivänä.

Rentouttavaa maanantai-iltaa!

*Tuote sponsoroitu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *