Lisää vedenjuontia & arvonta!

Viime viikolla havahduin useampana päivänä siihen, että olo oli hieman väsynyt ja nuutunut. Jossain kohtaa kuitenkin tajusin, mistä se johtuu – olin juonut aivan liian vähän vettä. Näin kesällä jos kelit ovat yhtään lämpöisemmät, ainakin itse huomaan juovani turhan vähän. En ole oikein koskaan ollut mikään suuri veden ystävä ja siksi joudunkin ihan huolehtimalla huolehtimaan siitä, että juon riittävästi. Pelkän kraanaveden maku ei ole itselleni se mikään suosikeista suosikein ja siksi tykkäänkin koristella vesiä tai juoda kevyesti hiilihapotettua vettä.

Vedenjuonti

Jokainen varmasti tietää, että vedellä on suuret terveysvaikutukset. Sen lisäksi, että sillä on merkityksensä ihan yleiseen vireystilaan ja tehokkuuteen, on vesi todella tärkeää mm. iholle, aineenvaihdunnalle ja kehon puhdistumiselle. Ilman ruokaa me kyllä pärjäämme useammankin päivän, mutta vesi on ihmisille elinehto. Näiden seikkojen vuoksi onkin tärkeää huolehtia siitä, että juo riittävästi vettä. Liika on tietysti aina liikaa, mutta sellainen pari kolme litraa päivässä on varmasti suurimmalle osalle juuri sopiva määrä. Itsehän en laske juomani veden määrää sen koommin, mutta pyrin silti sitä juomaan mahdollisimman usein. Omalla kohdallani ainakaan tuskin on ongelmaa liikasaannista vaan ennemminkin päinvastoin.

Kuinka sitten lisätä vedenjuontia näin kesällä tai ylipäänsä huolehtia sen riittävästä saannista? Kokosin teille muutaman omakohtaisesti hyväksi toteamani vinkin, joiden avulla vedenjuontia on helppo lisätä.

Vesipullo

Pullota vettä ja kanna tuota pulloa aina mukanasi. Ainakin itse huomaan sen, että jos vesi on ns. nokan edessä, tulee sitä helpommin juotuakin. Vesipullo kannattaa kuitenkin muistaa pestä riittävän usein! Varsinkin muovipullot ovat nimittäin aikamoisia bakteeripesiä jos niitä käytetään pesemättä päivästä ja viikosta toiseen. Itse suosin ylipäänsä lasipulloja, sillä ne ovat ekologisia ja omasta mielestäni vesi maistuu huomattavasti paremmalta niistä juotuna.

Makuvedet

Hedelmillä, vihanneksilla tai marjoilla höystetyt vedet toimivat etenkin näin kesällä aivan mielettömän hyvin! Kun laitat vesipulloon muutaman siivun kurkkua tai vaikka sitruunan lohkoja, saa vesi oitis mukavan kevyen makuvivahteen. Makuvesien kanssa kannattaa kuitenkin muistaa se, että etenkään sitrushedelmät eivät ole jatkuvasti käytettynä hampaille hyväksi – siispä kohtuus kaikessa! Yksi hyvä tapa on juoda vettä pillillä, jolloin tuo sitrushedelmien happamuus ei osu ainakaan suoraan etuhampaisiin. Jos ostat makuvesiä valmiina kaupasta, kannattaa tarkistaa ettei niihin ei ole lisätty sokeria! Tuo on ainakin omasta mielestäni niin turha tapa pumpata kehoon piilosokeria…

Hiilihapotetut vedet

Yksi tapa nauttia vettä helpommin on juoda hiilihapotettuja vesiä. Itsehän ihastuin kevyesti hiilihapotettuun veteen *SodaStreamin myötä ja olenkin valmistanut jo useamman kuukauden ajan kyseistä vettä omalla SPIRIT-laitteellani. Vatsani ei siedä juurikaan täysin hiilihapotettua vettä, mutta sellainen kevyt hapotus antaa veteen kivan makuvivahteen, eikä vaikuta vatsaankaan negatiivisella tavalla. SodaStreamissa mukava juttu on myös se, että voit vaihdella täyttöpullojen makuja jolloin saat vaihtelua juomaasi veteen. Oma suosikkini on kuitenkin täysin maustamaton kuplavesi, sillä siinä itsessäänkin on joku sellainen maku, joka saa mielestäni veden maistumaan hanavettä paremmalta.

Tee vedenjuonnista tapa

Yksi keino on ihan yksinkertaisesti vedenjuonnin opetteleminen. Se, että aloitamme päivämme tyhjään vatsaan vesilasillisten kumoamisella ja huolehdimme, että nautimme vettä säännöllisesti koko päivän ajan. Jos tuntuu, ettei tuota juomista meinaa millään muistaa, niin sitten vaan hälytystä puhelimeen tai täysi vesilasillinen nokan eteen työpöydälle. Ihminen oppii aika nopeasti asioita, joten uskoisin tämänkin iskostuvan useamman päähän, kun vaan riittävästi itseään asiasta muistuttaa. Itse olen ainakin muistanut nyt yhä useammin nostaa sen vesilasillisen työpöydälleni tai ottaa vesipullon kaupungille mukaan. Pieniä juttuja mutta ihan hurjan tärkeitä!

Testaa viikon ajan ja huomaa ero!

Viimeistään siinä kohtaa, kun huomaat eron ihossasi, olossasi ja aineenvaihdunnassasi, et halua enää unohtaa vedenjuontia. Siispä vinkkini onkin, että testaa viikon ajan juoda enemmän (kohtuun rajoissa tietenkin) ja seuraa, mitä olossasi tapahtuu. Olen aivan varma, että tuo huomio on positiivinen ja se jos mikä saa sinut jatkamaan tuolla tiellä. Pakko muuten tähän väliin mainita, että tätä postausta kirjoittaessa olen sattumoisin juonut useamman lasin vettä, eikä iltapäiväväsymys ole vielä iskenyt – ihanaa!

Yksi huomio jonka haluan vielä vedenjuontiin sanoa on se, että aina nälän tunteen iskiessä kannattaa juoda lasillinen vettä. Itse ainakin usein sekoitan janon ja nälän tunteen, jolloin ihmettelen kuinka ihmeessä taas voi olla nälkä vaikka viime ruokailusta ei ole kauaa aikaa. On aika yleistä sekoittaa nuo kaksi tunnetta, joten kannattaakin ottaa tuo tapa käytäntöön!

Tähän postauksen loppuun minulla on ilo arpoa lukijoideni kesken uutuus SodaStream SPIRIT -hiilihapotuslaite (kuvissa), joka on tosiaan sähkötön ja helppokäyttöinen kuplaveden valmistaja. Voit ottaa osaa arvontaan kommentoimalla postausta 24.6. klo. 12.00 saakka. Suoritan arvonnan 26.6. maanantaina ja ilmoitan voittajalle voitosta henkilökohtaisesti.

Onnea arvontaa ja muistakaahan juoda sitä vettä! :)

*Arvottavan tuotteen suositushinta on 99,90 € ja se on saatu blogin kautta arvottavaksi SodaStreamilta. Kuvissa näkyvä laite on myös blogin kautta testattavaksi saatu. 

On my way

118 vastausta artikkeliin “Lisää vedenjuontia & arvonta!”

 1. Itselläni myös ollu vähän uupumusta tässä lähiaikoina, joten täytyypä koittaa jos veden juonnin lisääminen auttaisi! Soda stream konetta en oo koskaan omistanut, mutta makuvesien tekeminen kyllä kiinnostais.

 2. Töissä tuo vedenjuonti unohtuu minulta helposti, kiitos tästä muistutuspostauksesta :)
  Siskoni on kovasti kehunut tuota SodaStreamiä, ja on jo pitkään ollut mietinnässä (loppuisi näin pullojen kantamista kotiin).

 3. Itsekkin pyrin juomaan vettä aina ensin jos on ”nälän” tunnetta. Ja usein se tosiaankin on jano tai ainakin nälkä siirtyy.

 4. Itse olen opettelemalla opetellut juomaan vähintään kaksi litraa vettä päivässä, aikansa se vei, mutta nyt kyllä olossa huomaa heti jos ei ole tarpeeksi juonut vettä päivän aikana. Olisiko sinulla suositella jotain kivaa lasista juomapulloa :)

 5. Samoja niksejä täällä arjessa käytössä :) itsellä tulee ihan päänsärkyä, jos juominen jää vähemmälle.. soda stream laitetta olen testannut, mutta kelpaisihan tuollainen omaan käyttöönkin! ;)

 6. Mä juon aivan liian vähä vettä päivän aikana. Välillä sitä ryhdistäytyy ja tulee juotua tarpeeksi, mutta siiten taas kahden pienen muksun kanssa se helposti unohtuu.

 7. Kun kuljettaa vesipulloa mukana, niin aivan eri lailla sitä tulee myös juotua :)

 8. Onneksi veden juominen on itselleni jo tapa. Huomaan heti olossani, jos keho ei ole saanut tarpeeksi vettä.

 9. Tämä postaus oli taas hyvä muistutus veden juomisen tärkeydestä, täytyypä taas skarpata tämän asian suhteen!

 10. Tämä tulisi niin tarpeeseen, ei tartteisi kaupasta kantaa enää vichyä mistä niin kovin tykkään, mukavaa vaihtelua välillä ottaa ruoan kanssa soodavettä 😊

 11. Täälläkin on yritetty tuota vedenjuontia itselle opettaa vähän vaihtelevin tuloksin. Sen olen kuitenkin huomannut, että vedenjuonnin lisääminen on ainakin omalla kohdallani helpottanut janon tunteen tunnistamista. Vielä kun muistaisi painottaa sitä veden juomista enemmän päiväsaikaan illan sijasta, niin ei tarvitsisi aina koko yötä ravata pissillä :D

  Varsinkin kesäisin minusta kuoriutuu aina vichyn suurkuluttaja, joten tuo kone olisi mitä mainioin lisä keittiöömme! :)

 12. Hyviä vinkkejä! :) Mulla kyllä kotona ollessa tulee juotua tarpeeksi, mutta pitäis opetella vielä kantamaan sitä vesipulloa mukana liikenteessäkin..

 13. Ihon kunnossa vedenjuonnin vähyyden tai riittävyyden kyl huomaa nopeasti!
  Nyt peukut pystyyn arvonnan suhteen, ois oiva ensimmäisen ostetun oman asunnon tuparilahja miehelleni 😊

 14. Vedenjuonti on itselleni ollut aina tärkeä ja huolehtinut siitä joskus jopa liiankin hyvin. Vanhempani tarvitsisivat sen sijaan ”apua” tähän joten palkinto tulisi heille 35v hääpäivän kunniaksi.

 15. Tulipas tärkeitä ja uusia tietoja vedenjuonnista mm. merkitys aineenvaihdunnalle. Vesipullo on aina mukana matkustaessa mutta työpöydällä on vain kahvikuppi. Nyt voisi lisätä vesikannun sen viereen.

 16. Vedenjuontia pitäisi tosiaan listätä ja ehkä hiilihapotuslaitteen avulla siitä innostuisi enemmän.

 17. Itse olen kanssa maailman huonoin juomaan vettä! Joinain päivinä tulee juotua enemmän, kun oikein huolehtii, että tulee juotua. Toisinaan se taas unohtuu ja huomaa illalla jioneensa vain pari lasia vettä koko päivän aikana. Pitää taas ryhdistäytyä!!

 18. Mukana arvonnassa! Olisipa mahtavaa päästä kokeilemaan kyseistä laitetta kesän helteillä!

 19. Yritän kyllä täyttää vesimukia pitkin päivää töissäkin, mutta vielä pitäisi lisätä.

 20. Mukana arvonnassa.
  En osaa juoda ilman 1,5l vesipulloa, joka siis kulkee mukanani ja josta helposti näen, että jotain on tullut ainakin juotua!

 21. Oon haaveillut Soda Streamista varmaan vuosia, vaan en ole saanut vielä aikaiseksi ostaa sellaista!

 22. Täällä on myös yksi, jolle riittävä vedenjuonti on toisinaan haastavaa. Kiitos siis vinkeistä, tarpeeseen tulivat :)

 23. Tavallisenkaan veden juominen ei ole koskaan tuottanut itselleni ongelmia, päinvastoin. Terveyshyötyjen kannalta varmaan vähempikin riittäisi, mutta ahkera nesteytys on ennen kaikkea pinttynyt tapa. Suosikkijuomani (valkkarin ohella) on kuitenkin ehdottomasti maustamaton kivennäisvesi. Säästyisi kyllä paljon rahaa ja vaivaa, jos ei tarvitsisi kanniskella sitä enää pullotolkulla kotiin!

 24. Itsekin saan vettä alas juuri hapotettuna tai maustettuna, yrteistä minttu ja basilika ovat suosikkeja!

 25. Oih tämä olisi mahtava lisä arkeen lisäämään veden juontia! Mukana arvonnassa :)

 26. Mukana arvonnassa! Aloitan jokaisen aamun juomalla puolen litran tuopillisen vettä heti herättyäni. Vedenjuonnista on tullut itselleni niin rutiini, ettei sitä enää kovin helposti unohda. Mukavaa juhannusta ja kesää sinulle! 😎🌞

 27. Tärkeetä kyllä vedenjuonti, mutta tuntuu että joillakin menee myös vähän överiks. Kuten esimerkiksi joissakin netti-fitness valmennuksissa, joissa ohjeistetaan juomaan litratolkulla vettä ja lisäämään vastapainoksi ruokaan yli suositellun määrän suolaa. MIelestäni ei kuulosta järkevältä.
  Nuorena kroppa kestää paljonkin, mutta vanhemmiten munuaiset ei enää kykene kaikkea poistamaan.

  Soda stream olisi kyllä ihan huippu :)

 28. Olipas hyviä vinkkejä :) mukana kisassa ehdottomasti! Aivan super arvonta, toivottavasti onni suosii :)

 29. Ai että tulis tarpeeseen! Nyt tulee kannettua päkkikaupalla vichyä kaupasta ja samalla tehtyä muovijätettä, vaikka pullot onneks kierrätykseen meneeki :)

 30. Juon itse aamuisin vajaan litran vettä, jonka seassa on ruususuolaa. Suolan kanssa vesi imeytyy paremmin, eikä vain valu suoraan ulos. Loistotapa aloittaa päivä. Kesällä varsinkin kaipaa jotain extraa veden sekaan, tulee ihan nuutunut olo jos juo pelkkää vettä. Hapotetut vedet auttavat suuresti, mielellään tuon sodastreamin arvonnassa voittaisin😀

 31. Kuplavesi on tosiaan ihanaa kesäjuomaa. Helteillä tuppaa unohtumaan riittävä juominen…

 32. Mun miehelle pitää kantaa vissyä kaupasta jatkuvasti, tykkää vielä juoda niitä pieniä pulloja… Tämä helpottaisi kyllä kummasti touhua! :)

 33. Mulla kulkee vesipullo aina matkassa! Töissä ja kaikkialla. Ainakin itsellä tulee helpoiten juotua just silloin. Ja kotona on aina iso mukillinen vettä sohvapöydällä :)

 34. Mukana! Ja sulla on kyllä niin kiva blogi, vaikutat niin jalat maassa olevalta :)

 35. Ihanan houkuttelevan näköistä makuvettä marjoineen :) Kiitos vinkeistä ja tärkeästä muistutuksesta näin kesäkeleillä vallankin.

 36. Hiilihapotuslaitteessa olisi tosiaan kivaa se, että saisi kevyesti hapotettua ja myös erilaisia makuvesiä helposti oman maun mukaan.

 37. Olen 1980-luvulla juonut laitteella tehtyä colaa mutta en Suomessa joten olisi mukava voittaa. Omaa en ole koskaan omistanut.

  rinafi(at)gmail.com

 38. Mäkin tykkään juoda nykyään makuvesiä, tosin vain kotona. Usein vielä kivempi, jos pistää kivennäisveteen vaikkapa limesiivuja :-)
  Töissä tulee sitten juotua ihan tavallista vettä pullosta.

 39. Hyviä vinkkejä! Itsellänikin tuo veden juonti meinaa unohtua päivän aikana :(

 40. Mä olin jo jossain vaiheessa opetellut juomaan ton noin kaksi litraa päivässä mutta nyt jostain syystä ehkä stressaavan elämäntilanteen takia olen unohtanut veden juonnin oikeastaan kokonaan.. sen kyllä todella huomaa vireystilassa ja kun se ei sitten ole sama asia juoda puolta litraa keskellä yötä kun tajuaa että päivän ainoa neste on ollut kahvi :/

 41. Mukana ollaan arvonnassa!
  itse olen aika vasta alkanut kiinnittämään huomiota veden juontiin ja nyt sitä meneekin päivittäin litroja.

 42. Kivoja vinkkejä! Ja vau mikä arvonta!! :D Rakastan kuplavesiä joten kelpais kyllä :)

 43. Hyviä vinkkejä! Itse pidän myös aina 1,5 litran vesipulloa töissä mukana ja koitam tuhota sen päivän aikana 😊 aamulla myös tulee juotua heti herättyä nesteitä melkein litran verran

 44. Hyviä vinkkejä, pitää ottaa käytäntöön! En ole ennen kokeillut tuota makuvesien valmistamista kotosalla kuin ehkä kerran tai pari laittamalla sitruunan viipaleita vesilasiin, pitää ruveta kokeilemaan erilaisien kombojen testailua! :)

 45. Täytyykin kokeilla enemmän maustaa vettä marjoilla ja hedelmillä! Mukana arvonnassa :)

 46. Olis niin kiva saada toi ja päästä kotona tekemään soodavettä! Mustakin kun kaupan hiilihapotetu vedet on liiankin hapokkaita…

 47. Meillä oli kotona aikoinaan 90-luvun alussa SodaStream. Hyvää oli. Nämä uudet ovat varmasti helppokäyttöisempiä ja nopeampia :) Ja makuja on huomattavasti enemmän!

 48. Kiva postaus! Minun on pitänyt opetella runsaampaa veden juontia nyt raskaus- ja imetysaikana, joten itsellekin ajankohtainen aihe! :)

 49. Mukana minäkin! Vettä tulee juotua vain silloin tarpeeksi, jos kantaa pulloa koko ajan mukana :)

 50. Vedenjuonnista on tullut huomaamatta tapa, joten vettä menee päivän aikana helposti muutama litra.

 51. Vedenjuonnin lisäks nestetasapaino pysyy hyvänä syömällä vesipitoisia keittoja, kasviksia, hedelmiä ja marjoja:)

 52. Vesipullo kulkee aina matkassa, toisinaan sitä ei vain jostain syystä saa juotua riittävästi.. Oi, makuvesiä olisi omalla hapotuskoneella mahtava kokeilla tehdä! Mukana arvonnassa! :)

 53. Pitäisi tosiaan alkaa vesipulloa mukana kanniskella. Oishan se kiva jos se ois vielä hiilihapotettua, jostain syystä varsinkin kuumalla säällä kaipaan kuplavettä janooni.

 54. Mulla pitää olla vesipullo AINA esillä, muuten vedenjuonti vain jää ja illalla totean etten välttämättä ole juonut edes puolta litraa tms..

 55. Kivoja vinkkejä! Itse vain vettä ihan sellaisenaan kun juon niin tämmöiset kivat pikku vinkit tulevat kyllä tarpeeseen! :)

 56. Oma juominen menee aika kausittain. Joskus muistan juoda tarpeeksi, joskus taas unohtuu. Mutta tosiaan, eron huomaa vireystasossa heti!

 57. Veden juonti ei ole itsestäänselvyys, vaikka niin luulisi. Itsekkin on täytynyt siihen opetella. Tuolla koneella tulisi juotua varmasti vieläkin paremmin :)

 58. Tuo sodastream laite onkin ollut jo pitkään hankintalistalla. Olen tottunut juomaan runsaasti vettä ja ostan paljon kaupasta hiilihapollisia vesiä ja niihin menee jo viikossa pieni omaisuus joten tulisi varmasti edullisemmaksi tehdä ne kotona tuolla masiinalla!! :)

 59. Olen itse huono vedenjuoja. Paremmin maistuvat makuvedet, vaikka yritän panostaa ihan normivedenjuontiin. Voitettava laite auttaisi varmasti minua lisäämään nesteensaantiani ja ylläpitämään hyvää vireystilaa, sillä se motivoisi ja antaisi mahdollisuuksia uusiin makuvesikokeiluihinkin.

 60. Kiitos vinkeistä. Mun on tosi vaikee muistaa juoda vettä riittävästi, kesälläkään. Sodastream tulis tarpeeseen. Mukaan kivaan arvontaan.

 61. Mä oon välillä ihan mahdoton ostamaan kivennäisvettä kaupasta, joten Sodastream olisi varmasti taloudellisestikin kannattava hommata! :D

 62. Talvella tulee juotua paljon vettä, sillä sisäilma kuivattaa niin suuta kuin ihoakin, mutta näin kesällä (kun ei ole kuuma) tulee juotua vähemmän . Johtuukohan se siitä että vihanneksia ja hedelmiä sekä marjoja tulee syötyä enemmän. Siis petrattavaa olisi.

 63. Työpäivinä veden juominen unohtuu, sillä siellä hanavesi on niin kamalan makuista, ettei sitä voi juoda. Kotoa kannettu vesipullokin jää usein pöydän kulmalle. Joku makuvesi varmasti voisi korjata ongelman, ettei koko päivää mennä pelkän kahvin voimin.

 64. Ehdottomasti mukaan arvontaan! Varmasti todella kätevä ja hyvä laite olemassa :)

 65. Mukana arvonnassa! Olen vasta aikuisiällä oppinut nauttimaam kuplavedestä ja tää ois ihana saada kotiin!

 66. Mukana ollaan :) Itse huomaan veden juonnin vähyyden migreenistä seuraavana päivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta