Lisää vedenjuontia & arvonta!

Viime viikolla havahduin useampana päivänä siihen, että olo oli hieman väsynyt ja nuutunut. Jossain kohtaa kuitenkin tajusin, mistä se johtuu – olin juonut aivan liian vähän vettä. Näin kesällä jos kelit ovat yhtään lämpöisemmät, ainakin itse huomaan juovani turhan vähän. En ole oikein koskaan ollut mikään suuri veden ystävä ja siksi joudunkin ihan huolehtimalla huolehtimaan siitä, että juon riittävästi. Pelkän kraanaveden maku ei ole itselleni se mikään suosikeista suosikein ja siksi tykkäänkin koristella vesiä tai juoda kevyesti hiilihapotettua vettä.

Vedenjuonti

Jokainen varmasti tietää, että vedellä on suuret terveysvaikutukset. Sen lisäksi, että sillä on merkityksensä ihan yleiseen vireystilaan ja tehokkuuteen, on vesi todella tärkeää mm. iholle, aineenvaihdunnalle ja kehon puhdistumiselle. Ilman ruokaa me kyllä pärjäämme useammankin päivän, mutta vesi on ihmisille elinehto. Näiden seikkojen vuoksi onkin tärkeää huolehtia siitä, että juo riittävästi vettä. Liika on tietysti aina liikaa, mutta sellainen pari kolme litraa päivässä on varmasti suurimmalle osalle juuri sopiva määrä. Itsehän en laske juomani veden määrää sen koommin, mutta pyrin silti sitä juomaan mahdollisimman usein. Omalla kohdallani ainakaan tuskin on ongelmaa liikasaannista vaan ennemminkin päinvastoin.

Kuinka sitten lisätä vedenjuontia näin kesällä tai ylipäänsä huolehtia sen riittävästä saannista? Kokosin teille muutaman omakohtaisesti hyväksi toteamani vinkin, joiden avulla vedenjuontia on helppo lisätä.

Vesipullo

Pullota vettä ja kanna tuota pulloa aina mukanasi. Ainakin itse huomaan sen, että jos vesi on ns. nokan edessä, tulee sitä helpommin juotuakin. Vesipullo kannattaa kuitenkin muistaa pestä riittävän usein! Varsinkin muovipullot ovat nimittäin aikamoisia bakteeripesiä jos niitä käytetään pesemättä päivästä ja viikosta toiseen. Itse suosin ylipäänsä lasipulloja, sillä ne ovat ekologisia ja omasta mielestäni vesi maistuu huomattavasti paremmalta niistä juotuna.

Makuvedet

Hedelmillä, vihanneksilla tai marjoilla höystetyt vedet toimivat etenkin näin kesällä aivan mielettömän hyvin! Kun laitat vesipulloon muutaman siivun kurkkua tai vaikka sitruunan lohkoja, saa vesi oitis mukavan kevyen makuvivahteen. Makuvesien kanssa kannattaa kuitenkin muistaa se, että etenkään sitrushedelmät eivät ole jatkuvasti käytettynä hampaille hyväksi – siispä kohtuus kaikessa! Yksi hyvä tapa on juoda vettä pillillä, jolloin tuo sitrushedelmien happamuus ei osu ainakaan suoraan etuhampaisiin. Jos ostat makuvesiä valmiina kaupasta, kannattaa tarkistaa ettei niihin ei ole lisätty sokeria! Tuo on ainakin omasta mielestäni niin turha tapa pumpata kehoon piilosokeria…

Hiilihapotetut vedet

Yksi tapa nauttia vettä helpommin on juoda hiilihapotettuja vesiä. Itsehän ihastuin kevyesti hiilihapotettuun veteen *SodaStreamin myötä ja olenkin valmistanut jo useamman kuukauden ajan kyseistä vettä omalla SPIRIT-laitteellani. Vatsani ei siedä juurikaan täysin hiilihapotettua vettä, mutta sellainen kevyt hapotus antaa veteen kivan makuvivahteen, eikä vaikuta vatsaankaan negatiivisella tavalla. SodaStreamissa mukava juttu on myös se, että voit vaihdella täyttöpullojen makuja jolloin saat vaihtelua juomaasi veteen. Oma suosikkini on kuitenkin täysin maustamaton kuplavesi, sillä siinä itsessäänkin on joku sellainen maku, joka saa mielestäni veden maistumaan hanavettä paremmalta.

Tee vedenjuonnista tapa

Yksi keino on ihan yksinkertaisesti vedenjuonnin opetteleminen. Se, että aloitamme päivämme tyhjään vatsaan vesilasillisten kumoamisella ja huolehdimme, että nautimme vettä säännöllisesti koko päivän ajan. Jos tuntuu, ettei tuota juomista meinaa millään muistaa, niin sitten vaan hälytystä puhelimeen tai täysi vesilasillinen nokan eteen työpöydälle. Ihminen oppii aika nopeasti asioita, joten uskoisin tämänkin iskostuvan useamman päähän, kun vaan riittävästi itseään asiasta muistuttaa. Itse olen ainakin muistanut nyt yhä useammin nostaa sen vesilasillisen työpöydälleni tai ottaa vesipullon kaupungille mukaan. Pieniä juttuja mutta ihan hurjan tärkeitä!

Testaa viikon ajan ja huomaa ero!

Viimeistään siinä kohtaa, kun huomaat eron ihossasi, olossasi ja aineenvaihdunnassasi, et halua enää unohtaa vedenjuontia. Siispä vinkkini onkin, että testaa viikon ajan juoda enemmän (kohtuun rajoissa tietenkin) ja seuraa, mitä olossasi tapahtuu. Olen aivan varma, että tuo huomio on positiivinen ja se jos mikä saa sinut jatkamaan tuolla tiellä. Pakko muuten tähän väliin mainita, että tätä postausta kirjoittaessa olen sattumoisin juonut useamman lasin vettä, eikä iltapäiväväsymys ole vielä iskenyt – ihanaa!

Yksi huomio jonka haluan vielä vedenjuontiin sanoa on se, että aina nälän tunteen iskiessä kannattaa juoda lasillinen vettä. Itse ainakin usein sekoitan janon ja nälän tunteen, jolloin ihmettelen kuinka ihmeessä taas voi olla nälkä vaikka viime ruokailusta ei ole kauaa aikaa. On aika yleistä sekoittaa nuo kaksi tunnetta, joten kannattaakin ottaa tuo tapa käytäntöön!

Tähän postauksen loppuun minulla on ilo arpoa lukijoideni kesken uutuus SodaStream SPIRIT -hiilihapotuslaite (kuvissa), joka on tosiaan sähkötön ja helppokäyttöinen kuplaveden valmistaja. Voit ottaa osaa arvontaan kommentoimalla postausta 24.6. klo. 12.00 saakka. Suoritan arvonnan 26.6. maanantaina ja ilmoitan voittajalle voitosta henkilökohtaisesti.

Onnea arvontaa ja muistakaahan juoda sitä vettä! 🙂

*Arvottavan tuotteen suositushinta on 99,90 € ja se on saatu blogin kautta arvottavaksi SodaStreamilta. Kuvissa näkyvä laite on myös blogin kautta testattavaksi saatu. 

Kommentit (118)
  1. Mukana arvonnassa!

  2. Mukana arvonnassa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *