Terveelliset fudget

Kaikki te jotka rakastatte toffeeta nyt huomio! Resepti jonka tänään teille jaan, on niin taivaallinen ja voin luvata, että jokainen toffeen ystävä tulee tästä aivan varmasti pitämään. Toki tykästymiseen vaaditaan myös se, että maapähkinävoi maistuu, sillä se nimenomaan mahdollistaa tämän reseptin herkkujen fudgemaisuuden. Luomu maapähkinävoi on kyllä taivaan lahja leivonnalle, sillä se antaa todella moniin herkkuihin sitä kaivattua tahmaisuutta ja juuri oikeanlaista koostumusta.

Itsehän olen aina ollut toffeen ystävä. Jos valitsen irtokarkkeja, löytyy pussukastani poikkeuksetta useampi fudgepala. Ehkä maailman parasta on nimenomaan toffee, joka on todella pehmeää ja sitkeää. Tuota kohden lähdinkin tähtäämään, kun mietin terveellisempää reseptiä fudgeille. Tällä kertaa resepti myös todella onnistui ja näissä kuutioissa on sitä kaivattua tahmaisuutta ja toffeemaisuutta. Eipä tarvitse tämän jälkeen enää haikailla Makuunin irtokarkkilaarin fudgejen perään, kun ainakin yhtä hyviä voit valmistaa ihan kotosalla!

Terveelliset fudget (GL, M)

  • 1 kypsä banaani
  • 2 tl suomalaista hunajaa
  • Pieni ripaus laadukasta suolaa
  • 1,5 dl maapähkinävoita (minulla käytössä Bionan Crunchy)
  • Muutama tippa vaniljauutetta
  • 1/2 dl hasselpähkinärouhetta
  • 1/2 tl kanelia

Muusataan banaani kulhossa mössöksi ja lisätään sekaan mausteet. Aivan viimeisenä sekoitetaan joukkoon maapähkinävoi, jonka tulee olla pehmeähköä eli toisin sanoen huoneenlämmössä säilytettyä. Jos haluat suklaisempia fudgeja, voit käyttää tummempaa maapähkinävoita tai heittää joukkoon raakakaakaota. Esimerkiksi Urtekramin Crunchy choco sopii tähän reseptiin varmasti aivan mielettömän hyvin!

Kun massa on valmista, levitetään se leivinpaperin päälle paksuhkoksi laataksi ja laitetaan pakkaseen jähmettymään. Antaisin olla pakkasessa ainakin kolme tuntia jotta laatta jäätyy kunnolla. Kun massa on jäässä ja joudut painamaan veistä siitä läpi jotta saat palan, on fudge valmista tarjoiltavaksi. Fudgelaatta kannattaa kuutioida jäisenä paloiksi ja laittaa rasiaan. Jos nostat koko satsin esille, sulaa se aika nopeasti löysähköksi ja tahmaiseksi, joten suosittelen säilömään pakkasessa sekä aina sieltä nappaamaan herkkuhimon iskiessä. Suoraan pakkasestakin otettaessa kuutiot ovat juuri sopivan pehmeitä, eli ne eivät varsinaisesti jäädy täysin koviksi!

Loppuun haluan jakaa teille pari aikaisemmin kehittelemääni toffee reseptiä. Näissä molemmissa toffee on huomattavasti kiinteämpää ja kovempaa, eli jos sellaista kaipaat niin kannattaa kurkata myös seuraavat kaksi reseptiä!

Eipä sitten muuta kuin oikein aurinkoista keskiviikkoa jokaiselle!

Jos päädytte reseptiä testailemaan, niin tulkaahan kertomaan mitä piditte? On aina ilo kuulla palautetta ja ylipäänsä jos korvasitte jonkun aineosan jollain toisella ja onnistuitte niin se erityisesti kiinnostaa. Tästäkin reseptistä, kun voi varmasti varioida jos jonkinlaista. 🙂

Kommentit (4)
  1. I do not like the traditional American fudge, but this I will make today! Love your recipes and have made them with great success:-)

    1. Nice to hear Pia! I hope you will also like this recipe. 🙂

  2. Olen ihan hulluna fudgeen joten tämä menee ehdottomasti testiin! ?

    1. Jee, toivottavasti pidät! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *