Näin löydät täydellisesti istuvat farkut

Olen todellinen denimin ystävä. Rakastan farkkuja ja minua voisi oikeastaan kutsua farkkutytöksi. Farkut ovat ehdottomasti luotto vaatetukseni ja niillä koen oloni itsevarmaksi. Olen useimmiten se porukan ainoa, joka myös juhlii yössä farkut jalassa! Intohimoni denimiin syntyi jo vuosia sitten ja muistan kuinka parikymppisenä tuunasin kirpputoreilta bongaamiani yksilöitä – milloin kavensin lahkeita tai revin polvia auki. Kaappini suorastaan pursusi farkkuja mutta en silti koskaan saanut tarpeekseni. Edelleen allekirjoitan edellä mainitsemistani kaksi viimeisintä, eli kaappi pursuaa ja suurin osa farkuistani päätyy jossain kohtaa risaisiksi yksilöiksi. Talvella sitten kiroan, kun kaapistani ei löydy ainoitakaan ehjiä pöksyjä…

Koska rakkauteni denimiä kohtaan on suuri, ajattelin vihdoin kirjoittaa teille monesti mielessäni pyörineen postauksen, jossa neuvon istuvien farkkujen löytämisessä. On nimittäin aika tyypillistä, että jokaiselle meistä ei todellakaan istu ne ketjuliikkeiden pöksyt, sillä vartalomalleja on niin erilaisia. Toinen löytää itselleen parasta Zarasta, kun toinen taas luottaa Levikseen tai Leehen. Itse olen esimerkiksi sitä vartalotyyppiä, jonka kohdalla se Zaran 34 olisi sopiva vyötäröstä, mutta auta armias, mitä tapahtuu reisien kohdalla… Sama toistuu useiden ketjuliikkeiden farkkujen kanssa ja voinkin rehellisesti sanoa, että en todellakaan ole ihminen joka löytää istuvat housut tuon tuosta.

Kuinka sitten löydän ne istuvat farkut? Mitkä ovat avainasemassa täydellisiä yksilöitä etsittäessä?

Vyötärön korkeus

Ensinnäkin kannattaa miettiä kuinka korkean vyötärön haluaa. Korkea vyötärö luonnollisestikin imartelee aika hyvin useampaa kantajaansa, sillä se pidentää jalkoja ja korostaa vyötärölinjaa. Korkean vyötärön kanssa on myös kovin turvallista, sillä ei tarvitse pelätä vilkkuuko alushousut, sillä ne jäävät visusti vyötärölinjan alapuolelle. Toisaalta jos omaat hieman paksumman keskivartalon, saattaa olla, ettei korkea vyötärö ole tässä tapauksessa se paras mahdollinen. Tuossa tilanteessa lähtisin mahdollisesti kallistumaan regulariin, eli siihen ei niin matalaan mutta ei korkeaankaan farkkumalliin. Tämä kuitenkin täysin sen ehdoilla mistä pidät!

Itsehän olen korkean vyötärön ystävä monestakin syystä. Kyse on ainakin omalla kohdallani nimenomaan istuvuudesta. Nuo mallit toimivat itselleni parhaiten ja ne miellyttävät myös visuaalista silmääni. Tässäkin asiassa kannattaa kuitenkin huomioida oma vartalomalli, eli testailla eri korkuisia housuja ja tunnustella minkälaisessa vyötärökorkeudessa on mukavinta hengailla. Mielestäni tärkeintä on ehdottomasti se, että olonsa tuntee farkuissa miellyttäväksi ja itsevarmaksi.

Materiaali

Varmaan tiedätte, että mitä enemmän elastaania farkut sisältävät, sitä enemmän ne käytössä venyvät. Itse pidän sekä todella trikoomaisista denimeistä, että myös niistä paksummista. Sanoisin kuitenkin, että paksumpi farkkumainen farkku vie tänä päivänä voiton. Esimerkiksi kaikki Levikseni ovat 99 % puuvillaa ja 1 % elastaania, mikä tarkoittaa sitä, että farkku ei jousta samalla tapaa kuin vaikka Dr. Denimit. Farkut eivät myöskään menetä yhtä nopeasti muotoaan ja ne eivät kulu samalla tavalla kuin elastaaniset farkut. Puuvillafarkut kyllä muotoutuvat käytössä käyttäjänsä vartalonmalliin, mutta mielestäni ne eivät todellakaan menetä muotoaan ja tästä itse asiassa todisteena kaikki omat Levikseni. Vanhimmat niistä ovat 1,5 vuotta vanhoja ja todella paljon käytettyjä, mutta edelleen kaikki mallit ovat kunnossa ja sellaista puhki kulumista ei todellakaan ole havaittavissa!

Tässä yksi syy jonka vuoksi kehotan jokaista hankkimaan edes parit laadukkaat puuvillafarkut, sillä ne ovat sijoitus. Reilu satanen housuihin, joiden käyttöikä on niitä elastaanisia huomattavasti pidempi, ei oikeasti pitkällä tähtäimellä ole kuin erinomainen satsaus! Kannattaa siis ehdottomasti aina kurkata ostettaessa farkkujen materiaalilappu ja tehdä lopullinen ostopäätös sen perusteella.

Koko

Farkuissahan kannattaa tunnetusti aina valita mahdollisimman pienet yksilöt – näinkö on? Minä sanoisin, että ei aina. Olen itse tehnyt pari kertaa sen virheen, että olen ostanut niin pienet housut, että hyvä kun olen happea saanut ja luottanut siihen, että kyllä ne tästä löystyvät… Toisin kuitenkin kävi. Olenkin ehdottomasti sitä mieltä, että farkkujen tulee olla jo ostohetkellä miellyttävät päällä. Ne eivät saa puristaa tai tuntua ikäviltä, sillä tuo tunne ei välttämättä katoa niitä käytettäessäkään. Tokikaan liian löysiä housuja ei kannata hankkia, sillä aina ne muotoutuvat ja joissain pöksyissä saattaa tosiaan tapahtua sitä pientä lösähtämistäkin. Ostan itse aina sopivan pienet mutta kuitenkin mukavat yksilöt.

Malli

Farkkujen malleista meistä useammalla on varmasti mielipiteensä. Toinen haluaa kaappiinsa parit hyvät yksinkertaiset perus farkut, kuten siniset ja mustat. Toinen taas kaipaa niitä revittyjä polvia tai muita yksityiskohtia. Kun lähdet ostamaan farkkuja, kannattaa tosiaan ensin miettiä, mitä vaatekaappisi kaipaa. On turha ostaa risaisia farkkuja jos et osaa niitä kuitenkaan käyttää. Mieti jo etukäteen yläosia joita vaatekaapissasi on ja nimenomaan niihin sopivaa alaosaa. Musta perus farkku on mielestäni sellainen, joka tulisi löytyä jokaisen vaatekaapista. Musta toimii asun kuin asun kanssa ja se on oikeasti aika imartelevakin suurimmalle osalle vartalotyypeistä.

Jos tähän väliin voisin antaa oman suositukseni, niin minä liputan niiden Leviksien perään. Heidän valikoimastaan löytyy useita erilaisia malleja ja suurin osa farkuista on oikeasti laadukasta tavaraa. Ainakaan itseltäni ei löydy ainuttakaan huonoa kokemusta, mitä merkin farkkuihin tulee. Materiaalit, laatu, kestävyys, mallit, pesut… Hinta-laatusuhde on todella kohdillaan ottaen huomioon farkkujen käyttöiän – suosittelen!

Mieti mistä ostat

Veikkaan, että jokaisella meistä on tosiaan paikkoja, joista emme ainakaan löydä sopivia farkkuja itsellemme. Nuo paikat kannattaakin suosiolla unohtaa ja satsata ennemmin merkkeihin, joilta löytyy itselleen sopivia malleja. Toki tämä vaatii hieman pientä tutkimusmatkaa ja useampien eri liikkeiden farkkuja voi joutua sovittelemaan. Yksi vaihtoehto on suunnistaa esimerkiksi Carlingsiin, josta löytyy monien merkkien farkut tai tilata niitä verkosta. Itsehän ostan esimerkiksi useimmiten farkkuni *Zalandolta, koska tykkään sovittaa ne kotona ja tilata tänne useamman eri koon sekä mallin. Zalandon valikoimista löytyy myös tuo suosikki merkkini eli Levi`s, sekä ne mallit jotka ovat juuri minulle niitä ykkösiä.

Yksi erinomainen vaihtoehto on myös seurata Facebookin kirpputoreja tai vierailla UFFissa. Etenkin Helsingin Fredan UFF on oikea farkkujen paratiisi, sillä heiltä löytyy tuo TREND-osasto, joka pitää sisällään laidasta laitaan ihanaa kasaria. Sieltä olen löytänyt muutamatkin ihanat farkut ja edelleen käyn säännöllisin väliajoin katsastamassa valikoiman. Farkuissahan tuo kierrätys on ihan mieletön juttu, sillä varsinkin paksu puuvillafarkku kestää kivasti ajan patinaa.

Tähän loppuun tahdon vielä mainita muutamat farkkusuosikkini, jotka istuvat etenkin minunlaiselleni vartalolle. Oma kroppani on tosiaan enemmänkin alakroppa painotteinen, eli en omaa tikkureisiä ja pyllykin minulta löytyy. Tällaiselle vartalomallille Leviksen 501, sekä Wedgie ovat mielettömän toimivat! Kapea ja korkea vyötärö, mutta kuitenkin tilaa reisille ja pepulle. Pituudesta valitsen aina 30 jos sitä vaan on tarjolla, sillä en omaa kovin pitkiä jalkoja. Muussa tapauksessa leikkaan lahkeet ja revin ne.

Ohessa vielä suorat linkit farkkumalleihin, jotka ovat suosikkejani nimenomaan Levikseltä.

Löytyykö täältä muita denimin ja farkkujen suurkuluttajia? Onko ehkä suositella jotain toimivaa mallia, josta on tullut ehdoton suosikkinne? 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *