Epäsuosittuja mielipiteitä jälleen

En pidä saunomisesta 

Niin. Poikkean varmasti valtaväestöstä Suomessa, sillä en pidä saunomisesta. Sauna ajatuksena on tosi kiva etenkin talvisin mutta se kuumuus saa minut valitettavasti ahdistumaan jo viidessä minuutissa. Itselleni saunassa tulee jotenkin kovin tukala olo jo lyhyessäkin ajassa, jonka seurauksena haluan äkkiä alalauteille tai mieluiten suihkuun. En myöskään pidä siitä saunan tuomasta kuumotuksesta joka iskee kasvoille saunomisen jälkeen – ihon kuivumisesta puhumattakaan.

En ikinä laittaisi laukkuun montaa tonnia

Ajatuksena parin tonnin luksuslaukku saattaa kuulostaa kauniilta mutta todellisuudessa en voisi koskaan satsata montaa tuhatta euroa pelkkään laukkuun. Mielestäni fiksumpaa on laittaa rahansa elämyksiin ja matkustamiseen. Niin moni suosituista massalaukuista on vieläpä niin persoonattomiakin! Tykkään kyllä panostaa laatuun, yksityiskohtiin ja materiaaliin mutta edullisemminkin löytyy niitä kivoja kasseja. Yksi suosikki merkeistäni on tällä hetkellä Rebecca Minkoff ja hänen valikoimissaan onkin useampi sellainen laukku, jonka itselleni haluaisin. Kyttään noita aina alemyynneistä ja isken siinä kohtaa, kun haaveilemani laukku on hyvässä tarjouksessa.

Uskon Jumalaan 

Ei ehkä niin trendikästä mutta uskon Jumalaan ja siihen, että olemassa on korkeampia voimia. Minulle usko on sitä, että luotan aina jollain tapaa asioiden järjestymiseen sekä tarkoitukseen. Olen kiitollinen hyvästä aina ylöspäin ja puolestaan hädän hetkellä koen turvaa siitä, että voin luottaa Jumalaan. En kuitenkaan ole mikään kirjaimellisesti uskontoa noudattava, vaan minulle usko on nimenomaan vapautta ja sitä, että halu toimia oikein syntyy kuin itsestään. En ravaa seurakunnassa tai tuputa uskoani kenellekään, mutta en myöskään häpeä siitä puhua. Uskon kuuluu olla meitä vapauttava asia, ei kahlitseva tai ahdistusta aiheuttava juttu.

Mäkkisafka on viimeinen asia josta laskuhumalassa haaveilen

Olen aina ihmetellyt sitä, kuinka Mäkkäri täyttyy viikonloppuisin pilkun jälkeen lähestulkoon tunkuun asti asiakkaista. Minä ilmeisesti lukeudun johonkin vähemmistöön joka ei laskuhumalassa ala himoitsemaan roskaruokaa, vaan ennemmin suunnistaa suoraan kotiin. Kotona saatan syödä pari leipää mutta siinä se. En tiedä teistä mutta itselläni tuota hampurilaishimoa ei ole koskaan ollut ja tuskin tulee olemaankaan. Veikkaan, että monelle se on ihan vaan tapa joka on pinttynyt päähän. Sitä pidetään ikään kuin automaationa, että pilkun jälkeen suunnataan syömään purilaisia. Joillekin se lienee myös sellainen sauma syödä paskaa jota ei muuten itselleen sallita. Itse ainakin syön purilaiseni mieluummin selvin päin kuin humalassa!

En innostu Tinderistä

En tiedä mikä siinä onkin, mutta tuo Tinder ei vaan nappaa. Luotan ehkä liikaa vanhanaikaisiin kohtaamisiin vaikka verkossahan kaikki kai nykyään tapahtuu. Tinderissä ahdistaa ehkä eniten se, että leimaudut ”Tinderistä tutuksi” ja joudut kohtaamaan ihmisiä, joiden kanssa ei synkkaa yhtään. Inhoan ylipäänsä sellaista asetelmaa, että tutustutaan virtuaalisesti ja vasta sitten tavataan kasvotusten. Fiilis ihmisestä, kun voi olla täysin erilainen livenä, vaikka kuinka osattaisiin kirjoittaa fiksusti ja kuvat olisivat ajan tasalla. Sitä päivää siis odotellessa, kun minäkin sen Tinderin lataan…

Pidän itseruskettavista

Päinvastoin kuin moni muu, minä pidän itseruskettavista. Niiden käyttö on helppoa, nopeaa ja terveellistä. Mieluummin päivetän ihoani feikisti kuin makaan auringossa koko kesän. Tuntuu suorastaan hukkaan heitetylle ajalle päivettää ihoaan jossain puistossa, kun saman lopputuloksen voi saada yhdellä itseruskettavan levityskerralla. Tiedän etteivät kaikki tekorusketukselle lämpene mutta minä tykkään! Niin kätevää ja tämän päivän markkinoilla olevilla tuotteilla tuo puuha on vieläpä erityisen helppoa. Laatu paranee jatkuvasti ja tuotteita kehitellään kuluttajaa miellyttävään suuntaan.

Facebookin tilapäivitykset on jotenkin noloja

Kertomukset siitä, mitä tänään tapahtui aamulla tai, mitä syötiin iltapalaksi – miksi, oi miksi? Ymmärrän kuvien lisäämisen kohtuu määrissä, sekä esimerkiksi täggäykset johonkin maahan tai jopa ravintolaankin mutta sellainen yleinen höpinä päivityksissä, sitä en vaan ymmärrä. Itselleni tulee todella usein jopa pieni myötähäpeä jos ihmiset kertovat jatkuvasti statuksessaan jotain henkilökohtaista tai ylipäänsä päivittävät alituiseen tuota tilaansa. Voi olla, että joku teistä ajattelee samaa blogeista mutta minä taas suosittelisin ennemmin laittamaan pystyyn vaikka bloginkin kuin jakamaan noita juttuja Facessa. Pahimmat päivittelijät onkin tullut jo laitettua ”en seuraa” tilaan. Toki itseltänikin löytyy noita noloja tilapäivityksiä vuosien varrelta mutta nykyään tulee pidettyä Face aika hiljaisena… Se on itse asiassa lähinnä tapa pitää yhteyttä ystäviin ja kommunikoida heidän kanssaan.

Mielestäni syntyvyyttä olisi syytä rajoittaa

Olen sitä mieltä, että maailmassa on aivan liikaa ihmisiä. Suomihan ei ole tiheään asuttua mutta jos mietitään vaikka Kiinaa tai Intiaa, ihmisiä on aivan liikaa. Ei ole mikään ihme, että maapallo täyttyy roskasta ja niin monet ihmiset joutuvat elämään aivan hirveissä olosuhteissa. Voi olla jonkun mielestä julmaa, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että syntyvyyttä tulisi rajoittaa varsinkin maissa joissa on runsaasti köyhyyttä. Toki ymmärrän, että ongelmana on ehkäisy ja se, että siitä ei ole riittävästi tietoa tai siihen ei vaan ole varaa. Ja ylipäänsä auttaisivatko tuollaiset määräyksetkään enää tässä kohtaa, kun maailma pursuaa yli?

Monesti mietin sitäkin, kuinka koko maapallon eliitti voisi tehdä paljon esimerkiksi köyhyyden pysäyttämiseksi mutta he eivät sitä tee ja herääkin kysymys miksi? En nyt tarkoita tällä mielipiteelläni sitä, että kannustan abortteihin, vaan ongelma tulisi ratkaista jo ennen lapsen alulle laittoa. Maailma on ylipäänsä niin täynnä ongelmia, joita varmasti useampi meistä haluaisi ratkaista, mutta sitä vaan tuntee itsensä näiden juttujen edessä niin pieneksi ja voimattomaksi…

Kokouimapuvut ovat epäkäytännöllisiä

Olen jo pidempään ihmetellyt tuota muotivillitystä, mitä tulee uimapukuihin. Ehkä maailman epäkäytännöllisin vaate (kuten muuten bodytkin) ja uimapuku jättää aivan karseat rajat jos oleilet sillä auringossa. En pidä uimapukuja erityisen nätteinäkään ja siksi en sellaista muuten edes omista. Totta kai osa varmasti tuntee olonsa uikkarissa mukavammaksi kuin bikineissä ja ymmärrän tuolloin sen käyttämisen. Silti se ei pois sulje sitä seikkaa, että uimapuku on erityisen epäkäytännöllinen…

Löytyikö joukosta kohtia, jotka voitte allekirjoittaa? 🙂

PS. Älkää ottako mielipiteitä liian henkilökohtaisesti, ketään ei ole näillä tarkoitus loukata!

Kommentit (19)
  1. Voisin kans allekirjoittaa kaiken 😀 Itse kyllä tykkään saunomisesta, mutten sellaisessa seurassa jossa heitetään liikaa vettä ja tulee tosiaan pakokauhuolo, sellainen sopivan lämmin sauna on ihanan reuntouttavaa, eli omassa seurassa 🙂 Lisäksi huokoset puhdistuu, kun vielä kuorii ihoa saunan jälkeen niin on ihanan puhdas olo, sellaista ei kyl saa millään muulla aikaiseks 🙂

    Facebookin liika päivittäminen on todellakin noloa ja kaikenlainen huomionhakuisuus jopa vanhempien ihmisten toimesta on kyllä käsittämätöntä nykypäivänä :/ Päivitän nykyään satunnaisesti muutaman kerran vuodessa, ei jokaista ravintolareissua tarvitse siihen tunkea…

    Itsekin suosin itseruskettavia, varsinkin kesällä kun näkyy enemmän paljasta pintaa, no ei tänä kesänä toistaiseks… Ihon grillaaminen on mielestäni tyhmää kun se vanhentaa ihoa huomattavasti jo kolmekymppisillä… Sellainen sopiva pieni päivetys on mielestäni ok ja järkevä, sellainen joka tarttuu kun muuten vaan viettää aikaa ulkona.

    Minut on kasvatettu myös uskovaiseksi ja uskon edelleen, vaikken kirkossa käy kun kerran muutamassa vuodessa enkä elää niiden oppien mukaisesti, mutta omalla tavallani uskon. Olen myös huomannut että kaikki pahat teot ns palaa itselleen jossain muodossa, oli se sitten jumalan rangaistus tai karma, mutta nykyään olenkin aika varovainen ja pyrin kohtelemaan ihmisiä hyvin vaikkei ne itse sitä aina tekisi.

    Monen tonnin laukut on todellakin turhia, on parempaakin käyttöä rahalle, mutta mikäs siinä jos on rahaa kun roskaa, tuo on edelleen sellainen epäkohta maailmassa mitä on vaikea hyväksyä.

    Syntyvyyttä pitäisi todellakin rajoittaa monessa kehitysmaassa, Euroopassahan se on laskussa ollut pitkään. Tuo on asia joka tosiaan huolestuttaa, mutta näköjään hankala hoitaa, kun ei yrityksistä huolimatta siinä olla onnistuttu..

    1. Eli samiksia ollaan lähestulkoon. 😉

    2. Haha, eli todella samoilla linjoilla ollaan! 😉

  2. Minttu-Maaria
    2.7.2017, 23:02

    Oon kaikesta muusta ihan samaa mieltä paitsi tosta saunassa käymisestä, se on ihanan rentouttavaa! Sit jos en nyt ihan väärin muista se et alkoholi lisää ruokahalua ja saa ihmisen himoitsemaan nimen omaan rasvasta ruokaa on ihan tutkittu juttu. Itse kuulun niihin ketkä hakee pitsaa baari illan jälkeen, koska yleensä olen nälkäinen. En kyllä kiellä ettei se johtuisi pitkälti ruokailutottumuksistani.

    1. Joo, no lukeudut varmasti valtaväestöön Suomessa tuon saunan suhteen. 🙂

      Niin se taitaa olla! En sitten tiedä miksi itse olen vain harvoin yöllä nälkäinen. Enemmänkin väsyttää ja haluan äkkiä kotiin. Toki tuohonkin saattaa vaikuttaa se kuinka paljon on päivän aikana syönyt. Jos vaikka kovin kevyesti, on todennäköisimmin pilkun aikaan jo hirveä nälkä… Tiedä häntä! Toisaalta syönhän minäkin usein baarin jälkeen kotona leivän tai pari mutta sellainen, että jaksaisin oikein Mäkkäriin siirtyä ja siellä jonottaa on todella harvinaista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *