Suussa sulava vadelmapiirakka (GL, M)

Eilen tuli pitkästä aikaa leivottua ja taioinkin keittiössäni suussa sulavan herkullisen vadelmapiirakan. Pieni tovi on nimittäin vierähtänyt siitä, kun viimeksi piirakkaa leivoin, joten se maistui kieltämättä erityisen hyvältä. Parastahan on aina leipoa muille ja tälläkin kertaa tuli juuri niin tehtyä, sillä sain sukulaisia kyläilemään. Piirakka jonka valmistin, oli jälleen kerran hieman terveellisempi variaatio, mutta sai silti hurjasti kehuja ja olin itsekin lopputulokseen erityisen tyytyväinen – ehkä paras piirakka hetkiin!

Piirakassa on yleensäkin mielestäni haastavinta onnistua pohjan kanssa, sillä todella usein se meinaa kuivahtaa. Tällä kertaa tuo kuitenkin onnistui mitä parhaiten ja siitä tuli juuri sopivan kiinteä eikä kuiva. En sitten tiedä oliko salaisuus kookosöljyn runsaampi käyttö vai mikä, mutta lopputulos oli kyllä kaikin puolin onnistunut! Aivan varmasti tulen tätä reseptiä käyttämään myös jatkossa erilaisten piiraiden pohjana.

Jospa siis mietit mitä tarjota viikonloppuna kahvipöydässä ystäville tai sukulaisille, niin nappaahan resepti talteen. Täytteeksi voit vaihtaa vaikka mustikat tai mansikat, ihan oman mielen mukaan! 🙂

Suussa sulava vadelmapiirakka (GL, M)

Pohja:

  • 2 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl *Luontaistukun lucumaa
  • 1,5 dl *Luontaistukun luomu kookosöljyä
  • 0,3 dl *Luontaistukun kookossokeria (voit käyttää myös hunajaa!)
  • Pieni ripaus *Luontaistukun Himalajan suolaa
  • Muutama tippa luomu vaniljauutetta
  • 1,5 dl kaurajauhoja
  • 1,5 dl Semperin gluteenitonta jauhoseosta (tai muuta vastaavaa)

Täyte: 

  • 200 g/1 prk kookoskermaa (täysrasvainen)
  • 2 dl Alpron GO ON -soijarahkaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl *Luontaistukun kookossokeria
  • 400 g pakastevadelmia

Rikotaan kanamunat kulhoon ja lisätään joukkoon kookossokeri, leivinjauhe, lucuma, vaniljauute ja suola. Vispataan tasaiseksi seokseksi ja lisätään joukkoon vesihauteessa sulatettu kookosöljy. Lopuksi sekaan kaadetaan jauhot ja vaivataan taikinaa lusikan tai käden avulla. Taikina saa jäädä hieman öljyiseksi, eli ei kannata säikähtää vaikka se on hyvin kulhosta irtoavaa ja kookosöljyä jää kämmeniin. Levitetään pohja tasaisesti voideltuun piirakkavuokaan ja esipaistetaan uunin keskitasossa (175 astetta) noin 10-15 minuuttia.

Kun pohja esipaistuu, valmistetaan täyte. Kaadetaan kulhoon kookoskerma, soijarahka sekä kananmuna ja vispataan seos niin ettei joukossa ole pakkuja. Lisätään makeutusta oman maun mukaan, itse halusin täytteestä hieman karvaamman koska pohjasta tuli suhteellisen makea. Lopputulos oli kuitenkin kuulemma tuolla vaivaisella 2 tl kookossokeri määrälläkin erinomainen kokonaisuuteen nähden, eli välttämättä ei kannata lähteä makeutusta lisäilemään. Kun pohja on esipaistunut, lisätään sen päälle puolijäiset vadelmat sekä kaadetaan täyte tasaisesti pohjan ja vadelmien päälle. Paistetaan 180 asteessa noin 45-60 minuuttia niin, että pinta muuttuu hieman ruskeaksi ja täyte muuttuu kiinteämmäksi.

Nautitaan valmista piirakkaa mieluiten heti tuoreeltaan kahvikupposen kera!

Oikein rentouttavaa perjantaita ja nauttikaahan auringosta! 🙂

*Luontaistukun luomutuotteet sponsoroitu

Kommentit (1)
  1. Ootko katsonut Netflixistä sellaista dokumenttia kuin What the Health? Suosittelen vahvasti 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *