Vegaaninen kikhernecurry

Curry on ehdottomasti yksi suosikki ruoistani. Aikanaan, kun vielä söin lihaa, tein currya viikoittain käyttäen raaka-aineina kanaa ja kasviksia. Nykyään, kun liha ei enää maistu, tulee curryt tehtyä tofulla, kasviksilla ja/tai palkokasveilla. On harhaa luulla, ettei täysin vegaaninenkin ruoka voisi täyttää ja olla treenaavalle sopivaa ravintoa. Esimerkiksi kohta jakamassani reseptissä mukana olevat kikherneet ovat aivan mieletön proteiinin lähde, joita kannattaa ehdottomasti suosia ruokavaliossaan jos ne vaan vatsalle sopivat!

Koska arkiruokavinkkejä ja ruokapäiväkirjoja aina toisinaan kysellään, haluan jakaa tämän yhden ehdottomista suosikki resepteistäni teille. Tällä kertaa curryssa ei ole mukana edes tofua, vaan se on tehty kikherneisiin ja kasviksiin! Voin kuitenkin lämmöllä suositella reseptiä, sillä se on yksi bravuureistani. Olen tehnyt currya tällä variaatiolla sen verran monta kertaa, että resepti on todellakin muovautunut erinomaiseksi. Toki mausteiden suhteen saattaa olla makumieltymyksiä (itse pidän aika tulisesta ruoasta), eli niitä voit vapaasti muokkailla ja vaikka punaisen curryn vaihtaa vihreäänkin jos näikseen. Joskus korvasin hätätapauksessa curryn punaisella pestolla ja sekin muuten toimi yllättävän hyvin!

Ruoan tekemiseen menee naurettavat puolisen tuntia, eli tämä on todellakin nopeaa arkiruokaa kaikille kiireisille.

Vegaaninen kikhernecurry (GL, M)

  • 1,5 dl basmatiriisiä
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 prk kikherneitä (230 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 cm siivu chiliä
  • Kourallinen tuoretta basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Ripaus suolaa
  • Kourallinen korianteria
  • 1 prk kookosmaitoa (käytin suosikkiani Karaa)
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 limetti
  • 3 tl punaista currytahnaa
  • 1-2 tl yrttisekoitusta (provence)
  • 2 tl Korean BBQ Bulgogi (Santa Maria)

Keitetään riisit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Riisien valmistuessa pilkotaan tomaatit, valkosipulit, chili, korianteri ja basilika, jotka kaadetaan oliiviöljyllä voidellulle pannulle kypsymään. Ruskistetaan ja lisätään joukkoon kikherneet, oliiviöljy, currytahna, mausteet, soijakastike ja vielä viimeisenä kookosmaito. Sekoitetaan ja annetaan hieman vetäytyä, kunnes puristetaan joukkoon limetin mehu (halutessaan voit puristaa hieman myös riisien joukkoon, näin teen itse useimmiten). Kun riisit ovat kypsyneet, nostetaan kastike pois liedeltä ja annetaan hetki jäähtyä ennen tarjoilua.

Annoksesta tuli itselleni kahden päivän ruoat, mutta jos teet ruokaa myös puolisollesi (varsinkin miehelle), suosittelen tekemään ainakin 1,5 kertaisen annoksen!

Kikhernecurry

Oikein aurinkoista lauantaita kaikille!

PS. Kaikille ruokapäiväkirjaa viime aikoina toivoneille tiedoksi, että ensi viikolla on tulossa sellaista. :)

On my way

2 vastausta artikkeliin “Vegaaninen kikhernecurry”

  1. Kiitos ruokavinkistä! Luin illalla ja piti vielä lähteä kauppaan hakemaan ainekset. Tänään tein ja tuli oikein hyvää. Onneksi ostin heti terpeet kahteen kertaan. Tiesin että tykkään. Aattelin myös tehdä yhden satsin kanasta, mutta kasvisruokaa tekee enemmän nykyään mieli. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta