Rapeat bataattiranskalaiset ja dippi

Söimme viime viikonloppuna ystäväni kanssa Fafasissa, jossa ystäväni otti annoksensa rinnalle bataattiranskalaiset. Tuosta sain kuin sainkin kimmokkeen tehdä kyseisiä ranskalaisia pitkästä aikaa ja ne tulikin jo tuossa alkuviikosta toteutettua. Bataattiranskalaiset ovat itselleni suurta herkkua ja tykkäänkin valmistaa niitä aina silloin tällöin. Ranskalaiset sellaisenaan eivät niinkään maistu mutta, kun rinnalle tekee tzatzikimaisen dipin, hupenee pellillinen bataattia alta aika yksikön.

Ranskalaiset rinnalle valmistin tosiaan raikkaan dipin, jota voisin verrata tzatzikiin. Tämä on kuitenkin maidoton versio, jossa dippi on valmistettu Oatlyn kaurapohjaiseen Fraicheen. Tuo on muuten todellakin kokeilemisen arvoinen kermaviilin korvike, joten suosittelen testaamaan! Sopii aivan mielettömän hyvin kaikenlaiseen ruoanlaittoon sekä dippailuihin.

Jos ranskalaisten ja dipin himo iskee näin työviikon loppupuolella, niin laitahan ihmeessä resepti testiin! Voin luvata, että dipistä tulee erinomaista. Täällä meni melkein kokonainen kulho yhdeltä istumalta, hupsista.

Sitruksinen ”tzatziki” dippi (GL, M)

  • 1 prk Oatlyn Fraichea (maidoton)
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/3 tl laadukasta suolaa
  • 1,5-2 dl kurkkua
  • 1/3 tl sitruunapippuria
  • 1/3 tl chilimaustetta
  • Kurkkua

Pilkotaan valkosipuli ja kurkku pienen pieniksi paloiksi (kurkun voi myös raastaa). Itse laitoin kurkkua noin 5 cm pätkän mutta lähinnä siis silmämääräisesti. Sekoitetaan joukkoon sitruunamehu sekä mausteet. Mausteet kannattaa lisäillä pikkuhiljaa, jolloin pystyt tekemään dipistä nimenomaan omaan makuusi sopivan. Valmis dippi kannattaa laittaa jääkaappiin viileään kunnes ranskalaiset ovat valmiit.

Bataattiranskalaisia osaa varmasti jokainen tehdä, mutta tosiaan kaikessa yksinkertaisuudessaan, siivutetaan veitsellä bataatti ohuiksi pätkiksi ja laitetaan uuniin paistumaan. Päälle kaadoin mustapippurirouhetta, oliiviöljyä sekä luomu tacomaustetta. Paistetaan uunin keskiosassa 200 asteessa noin 45 minuuttia kunnes ranskalaiset ovat omaan makuun riittävän kypsiä. Itsehän pidän aika tummista ja kuivista ranskalaisista, joten paistan niitä aina hieman yliaikaa.

Oikein rentoa torstaita jokaiselle!

PS. Enää muuten pari hassua päivää niin olen auringossa Santorinilla! Odotan niin kovasti tuota lomaa, joka tulee aivan erinomaiseen saumaan. Jos on jotain viime hetken vinkkejä kohteeseen niin saa huikata! Blogi ei kuitenkaan hiljene reissunkaan ajaksi, eli päivittelyä luvassa normaaliin tahtiin. 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *