Ruokapäiväkirja x 5

Kun kerta viime viikolla tuli julkaistua se kahden päivän ruokapäiväkirja, päätin samaan syssyyn pitää ruokapäiväkirjaa vielä seuraavankin viikon ajan. Tässä postauksessa näette tosiaan laajemmin ruokailujani ja sitä, kuinka minun tulee arjessa syötyä. Viikko on ollut kokonaisuudessaan hyvin työpainotteinen, eli olen lähinnä istunut koneella ja kirjoittanut tai valokuvannut tulevaa lomaviikkoa varten. Tämä on toisaalta näkynyt mukavasti myös siinä, ettei ole tullut syötyä ulkona ollenkaan. Välillä on nimittäin niitäkin viikkoja, että ulkona tulee syötyä turhankin usein, mikä ei ole kuluttamisen kannalta kovin hyvä juttu.

Jälleen on välillä niitä pidempiä ruokailuvälejä mutta sitten mielestäni myös niitä hyvin onnistuneita päiviä.  Toisinaan ainakin itse huomaan, kuinka silloin, kun istuu ja kirjoittaa ei vaan muista syödä. Ja tokikaan istuessa ei kuluta samalla tavalla jos tekisin jotain fyysistä työtä, jossa olisin jatkuvasti liikkeellä. Siitä johtuu siis omat pidemmät ruokailuvälit aina silloin, kun sellaisia tulee. Koskaan ne eivät ole tahallisia, sillä itselleni sopii parhaiten se 3-4 tunnin välein ruokaileminen.

Mutta sitten itse päiväkirjoihin! Toivottavasti saatte näistä inspiraatiota ja vinkkejä omaan ruokailemiseen.

Maanantai 31.7.

Aamiainen klo. 9.30: Omeletti jossa välissä valkosipulin kynsi, pala chiliä, paprikaa, tomaattia, lehtikaalta, fetajuustoa, sekä puolikkaan limetin mehu. Mausteista käytän useimmiten chiliä, provencea sekä rouhittua mustapippuria. Itse omeletissa on kolme kananmunaa, loraus kaurajuomaa sekä suolaa.

Kaverina pari kupillista kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla (mielestäni paras maidoton juoma kahvin kanssa!).

Välipala klo. 13.30: Yosa Sport Päärynä-Vanilja (200 g)

Treenit: Juoksulenkki 7.82 km/53 minuuttia

Päivällinen klo. 16.00: Runsas salaatti, jossa tuoreita suomalaisia mansikoita, laktoositonta fetajuustoa, tomaattia, kurkkua, paprikaa, avokado, jäävuorisalaattia, puolikas punasipuli, oliiviöljyä sekä tummaa balsamietikkakastiketta (ihan koukussa tuon, fetan sekä mansikoiden yhdistelmään!!).

Päivällisen yhteydessä söin puoli kiloa mansikoita, osa tosiaan salaatissa ja osa jälkkäriksi – nam!

Välipala klo. 18.30: Yksi kotitekoinen suklaajäätelötuutti (resepti täällä)

Välipala klo. 20.00: 2 kauraleipää fetalla, paprikalla ja salaatinlehdillä ja kourallinen casheweja.

Iltapala klo. 22.00: Apron Natural Kaurahiutaleilla (2/3 purkista) ja päälle yksi banaani.

Tiistai 1.8.

Aamiainen klo. 9.15: Vihersmoothie (0,7 l) joka piti sisällään banaanin, puolikkaan avokadon, kourallisen lehtikaalta, 200 g pakastemangoja, 1 rkl tyrnijauhetta, 1 rkl spirulinaa, kourallisen manteleita sekä casheweja, lorauksen hunajaa, 1 rkl macaa, 1 tl MSM-jauhetta, kaurajuomaa sekä lorauksen avokadoöljyä.

Aamun aikana myös pari kupillista kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla.

”Välipala” klo. 13.15: Kaksi jäätelötötterön vohvelia – joo, älkää kysykö miksi! 😀

Välipala klo. 14.15: Kaksi kauraleipää avokadon puolikkaalla, fetajuustolla sekä kurkuilla. Lisäksi banaani. Tässä kohtaa oli jo muuten super nälkä, mutta en vaan saanut töiltäni aikaiseksi syödä aikaisemmin…

Yksi kesäporkkana

Treenit: Juoksulenkki 6.68 km/44 minuuttia

Välipala klo. 16.45: BareBar raakapatukka, makuna red berries.

Pari kesäporkkanaa illallista odotellessa…

Illallinen klo. 18.30: Lohta ja batattiranskalaisia dipillä. Dipin reseptin jaoin torstaina, eli se löytyy täältä. Söin lähes koko lohen (n. 250 g) ja siihen vielä tosiaan kaikki ranskalaiset, joita oli pellillinen. Eikä dippiäkään muuten paljon jäänyt…

Ja iltapala jäikin kokonaan välistä, sillä ei vaan ollut nälkä enää koko iltana.

Keskiviikko 2.8.

Aamiainen klo. 10.05: Banaanipannareita (1 banaani, 2 kananmunaa ja kolmannesta pelkät valkuaiset, 1 rkl raakakaakaota, 1 rkl kaurahiutaleita, ripaus suolaa, ripaus kanelia, ripaus lakritsirouhetta ja 1 rkl psylliumia). Päälle mansikoita n. 200-300 g, kookoshiutaleita sekä kaakaonibsejä.

Kaverina kaksi kupillista kahvia perinteiseen tyyliin.

Välipala klo. 14.30: Pari palaa raakasuklaata sekä Alpron pieni mansikan makuinen GO ON-rahka.

Päivällinen klo. 16.15: Kotitekoista kukkakaalipizzaa (resepti tulossa viimeistään ensi viikolla blogiin). Söin kaksi kuvan kokoista slaissia, eli puolet kokonaisesta pizzasta. Täytteinä oli siis fetaa, avokadoa, ananasta, juustoraasteta sekä rukolaa.

Jälkkäriksi kourallinen kuivattuja karpaloita.

Välipala klo. 19.30: Vielä yksi slaissi kukkakaalipizzaa sekä hieman suomalaisia mansikoita.

Treenit: Palautteleva kävelylenkki ystävän kanssa 10.4 km/1h 45 minuuttia

Iltapala klo. 22.00: Mansikoita ja hieman Alpron GO ON -maustamatonta soijarahkaa kaveriksi. Tässä kohtaa ei vaan ollut jostain syystä oikein nälkä… Pizza piti kylläisenä kieltämättä todella hyvin!

Torstai 3.8.

Aamiainen klo. 10.30 (venähti koska siivoilin aamun): Omeletti samalla ohjeella kuin maanantaina. Välissä tällä kertaa rukolaa, tomaattia, paprikaa, punasipulia, valkosipulia, limettiä sekä puolikas avokado. Päälle lorautin hieman balsamietikkakastiketta.

Jälleen pari kuppia kahvia töiden lomassa.

Välipala klo. 14.00: Smoothie joka tehty GO ON -soijajogurttiin, kaurajuomaan, pakastemansikoihin, mustikoihin, banaaniin, tyrnijauheeseen, Puhdistamon Super C -jauheeseen, raakakaakaoon sekä loraukseen MSM-öljyä.

Välipala klo. 14.45: Kourallinen cashew-manteli sekoitusta.

Illallinen klo. 18.30: Hyvän kokoinen annos gluteenitonta avokado-pinaattipastaa, joka tehty tällä reseptillä. Kyseinen pasta on muuten aivan lempparini ja teen sitä suhteellisen usein.

Jälkkäriksi muutama pala raakasuklaata sekä matcha teetä.

Iltapala klo. 22.30: Kolme kauranäkkileipää joissa päällä Oatlyn kauralevitettä sekä paprikaa ja Herbamarea.

Ei treenejä

Perjantai 4.8.

Aamiainen klo. 9.45: Banaanipannarit sillä perinteisellä reseptillä (katso keskiviikko). Päällä tällä kertaa tuoreita suomalaisia mansikoita, kookoshiutaleita, hunajaa sekä kaakaonibsejä.

Pari kupillista kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla.

Välipala klo. 13.00: Kuivatettuja omenalastuja sekä aprikooseja. Molempia tuli naposteltua töiden lomassa jonkun verran… Söin myös loput mansikoista.

Treenit: Pikainen juoksulenkki 5.75 km/36 minuuttia

Päivällinen klo. 15.20: Eilisestä pastasta puolet, eli tosiaan reseptistä jonka linkkasin, niin puolet.

”Välipala” klo. 17.00: 12 cl valkoviiniä soodalla

Iltapala klo. 20.00: Kaksi kauraleipää avokadolla, fetalla, paprikalla ja mustapippurirouheella.

Illan aikana myös yksi Sportyfeel omenen makuinen raakapatukka (Lidl) sekä Alpron GO ON mansikan makuinen minirahka. Kellonaikoja en huomannut katsoa, kun pakkailin reissua varten.

Lisäksi juon toki päivittäin vettä ainakin pari litraa ja nappaan vitamiinit purkista.

Miltäs ruokaviikkoni teidän silmissä näyttää? Onko todella erilaista ruokailua kuin vaikka juuri sinulla? 🙂

Kommentit (10)
  1. Itse syön kotona aina vegaanista ruokaa, välillä ”joudun” joustamaan kylässä/jos syön ulkona, tällöin lähinnä kananmuna-maitotuote-akselilla. Mutta täytyy kommentoida tuohon edellisen kommentin proteiiniasiaan; sekasyöjänä käytin heraproteiinijauhetta ja söin protskupainotteisesti ja laskin kerran huvikseni finelillä proteiininsaannin; sitä tuli ihan liikaa, koska en ollut laskenut omassa päässä kuin varsinaiset protskunlähteet (ja olo oli aina tukkoinen!). Ja sitähän tosiaan on lähes kaikessa.

    Nyt kasvissyöjänä laskin vasta normipäivän proteiininsaannin ja se on yllättävää kyllä, ihan riittävästi. Jaksan treenata juosten ja tehdä HIIT- ja plyometrista, sekä lihaskuntotreeniä. Mitään tavoitteellista ei treenaamiseni ole, eli en tavoittele lihasten kasvua tai kovempia painoja, vaan pikemminkin mahtava huomata jos jaksaa hypätä korkeammalle boksille tms. Mutta varsinainen pointti oli se, että tuossa ruokapäiväkirjassa oli usein mm. kauraa, jota itsekin suosin ja jossa on mukavasti proteiinia, samoin soijajuomassa, pastassa, munissa ja Alpron tuotteissa jne.. Ja luulen, että ravintoaineiden puutteet huomaa kyllä olossa ja esim. treenitehoissa 🙂

    1. Niin, samanlainen olo oli minullakin aikanaan, kun panttasin rahkaa ja raejuustoa hurjia määriä. Veikkaan, ettei se liika proteiinikaan tosiaan ole hyväksi ja saattaa aiheuttaa juuri tukkoisuutta.

      Ja samaa mietin, että luulisi kehon oireilevan jotenkin jos proteiinia saisin liian vähän? En ole väsynyt ja olen aivan normaali energioiltani. Treenit kulkee – jaksan juosta pitkiä lenkkejä eikä kesken lenkin tule heikotuksia tai muitakaan epämääräisiä olotiloja. Itse ajattelen myös niin, että kehoaan kuuntelemalla voi parhaiten! Pyrin syömään monipuolisesti mutta en jaksa miettiä ruokavaliotani sen tarkemmin. Olisi toki eri jos tähtäisin johonkin kilpailuihin tai treenaisin jotenkin tavoitteellisemmin mutta, kun olen ihan tällainen tavallinen hyvinvointitreenailija. 🙂

  2. Hei!
    Mielenkiintoista ja monipuolista, mutta jo aiemmasta huomasin että tosi vähän proteiinia syöt. Aamupaloissa kyllä, munakas ja pannarit, koska niissä munia. Ja vain yksi mun mielestä kunnon ruoka tuo lohi. Okei fetaa on ja pähkinät ja mantelit yms, mutta ne on niin pieniä määriä. Itse pidän huolen että joka aterialla on kunnon proteiinin lähde ja noin 20g prodea, liha, kala, riisiproteiini, munat, nykyään myös useammin joku kasvis=pavut yms. Jos lipsun niin välipalalta saattaa jäädä proteiini vähän vähemmälle ja nyt kesäaikana kun treenit olleet vähemmällä, ei se haittaakaan. Mutta talven aktiivikaudella pidän tarkkaan huolen kyllä siitä. Että itse syön tosi erilailla.

    1. Hei,

      Kunnon ruokaa vain lohi? Eikö pasta ole mielestäsi sitä? 🙂

      Hmm, se voi olla. Mutta tietoisesti en sitä tee. Enkä toisaalta treenaakaan mitenkään hurjan tavoitteellisesti – oikeastaan olen sellainen hyvinvointitreenailija/harrastelija eli juoksen ja käyn muutaman kerran viikossa salilla (nyt kesällä salia ollut vähemmän). Enkä tosiaan laske mitään määriä ruoasta, joten tuollaiset seikat jäävät ehkä huomiotta?!

      Toki minulla on viikkoja, että käytän esim. tofua aika useinkin mutta tämä nyt sattui olemaan viikko ettei sitä ollut ruokavaliossa. Mutta kiva, että huomautit sillä asiaan voisi kiinnittää huomiota. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *