Terveellinen kukkakaalipizza

Yhä useampi taitaa mieltää pizzan viikonloppuruoaksi. Rasvaisuus, epäterveellisyys ja ruoan raskaus ovat syitä, joiden vuoksi sitä harvemmin viikolla valmistetaan. Jälleen kerran kuitenkin pakko kumota tuokin väite, sillä pizza voi kuin voikin olla ihan arkista lounasta ja vieläpä terveellistäkin sellaista!

Teen aika usein pizzaa gluteenittomiin jauhoihin mutta myös satunnaisesti kukkakaalipohjaan. Kukkakaalipohja on itselleni sellainen viikkopizzan pohja, eli kevyempi mutta samaan aikaan herkullinen. Kyseinen pohja on todella helppo valmistaa ja mikä parasta, se ei tosiaan paisuta vatsaa ilmapalloksi, kuten esimerkiksi vehnäpohja monella tekee. Päälle vielä hyvät täytteet eikä ihan liiaksi juustoa, niin en näe mitään syytä, miksi pizza ei voisi olla myös tavallista arkiruokaa!

Kuten viime viikolla saatoitte ruokapäiväkirjastani huomata, keskiviikkona söin pizzaa. Valmistin pizzan tuolloin nimenomaan tuohon terveellisempään pohjaan ja siitä tuli kyllä niin hyvää! Nyt olisikin sitten aika laittaa resepti jakoon, joten toivottavasti tekin rohkenette kokeilemaan. Muistutan kuitenkin, että vehnäpohjaan verrannollista tämä ei tietenkään ole, mutta hyvää kuitenkin. 😉

Herkullinen kukkakaalipizza (GL, L)

Pohja:

  • Isohko kukkakaali
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl laadukasta suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1,5 rkl psylliumia
  • 1 rkl gluteenittomia jauhoja (mitä tahansa)

Täytteet:

  • Laktoositonta fetaa
  • Ananasta
  • 1 avokado
  • Mustapippuria
  • Oreganoa
  • Yrttisekoitusta
  • Chilimaustetta
  • 1 prk Tomaattipyrettä/murskaa
  • Kourallinen rukolaa
  • Laktoositonta mozzarellaraastetta

Alkuun valmistetaan pohja. Pilkotaan kukkakaali auki ja laitetaan se blenderiin, suosittelen muuten laittamaan osissa, jotta blenderi jaksaa pyörittää massaa. Kun kaali on raemaista, kaadetaan se muovikulhoon johon lisätään kananmunat, mausteet sekä ruokalusikallinen haluamansalaisia gluteenittomia jauhoja. Jos jauhoja ei löydy, älä suotta vaivaudu – pohja onnistuu ilmankin. 🙂 Lämmitetään uuni 200 asteeseen ja esipaistetaan pizzapohjaa siellä noin 15-20 minuuttia.

Kun pohja on esipaistunut lisätään pintaan täytteet. Tomaattimurska, avokado pilkottuna, fetaa paloina sekä ananasta. Ripotellaan myös hieman mausteita kuten oreganoa ja mustapippuria (nämä täysin oman maun mukaan). Aivan lopuksi sitten juustoraaste, jota itse ostin valmiissa raastepussissa. Laitetaan pizza takaisin uuniin ja paistetaan vielä noin 20 minuuttia kunnes pohja alkaa tummumaan ja täytteet kypsyvät pizzan päällä. Jokainen varmasti tietää milloin pizza on valmista, eli pidä se uunissa huoletta ainakin se 20 minuuttia, jonka jälkeen voit hieman kurkata tilannetta. Kun pizza on valmista, lisätään päälle vielä rukolaa ja sitten vaan nautiskelemaan!

Annoksesta syö helposti kaksi henkilöä.

Onko kukkakaalipohjaan valmistettu pizza teille tuttu? 🙂

Kommentit (6)
  1. Kiitos ihanasta pizzaohjeesta 🙂

    1. Eipä kestä, mukavaa jos oli mieluinen. 🙂

  2. Kiitos reseptistä, kuulostaa herkulliselta! 🙂 Ihan vastikään löysin blogisi ja voi että, onneksi löysin. Vaikutat tosi lämpimältä ja aidolta ihmiseltä kirjoitustesi perusteella. Jään ehdottomasti seurailemaan, tykkään hurjan paljon. Ihanaa syksyä sinulle <3

    1. Kiva kuulla, että pidät! Voi kuinka ihanasti sanottu, kiitos. <3 Toivottavasti vierailet jatkossakin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *