Terveellinen mutakakku (GL, VL)

Tänään haluan jakaa teille aivan ihanan suklaaherkun reseptin, joka muuten valmistuukin vieläpä ihan käden käänteessä. Tämä suklaaunelma on kuin mutakakku mutta täysin ilman lisättyä sokeria. Koostumus on nimensä mukaisesti herkullisen tahmainen ja juuri sellainen, että kaipaisi kaverikseen pallon vaniljajäätelöä sekä lorauksen kinuskikastiketta. Täällä mentiin kuitenkin ihan ilman lisukkeita, sillä eilen oli jo aika palata viikonlopun herkuttelurytmistä arjen ruokailuihin.

Kyseessä on jälleen kerran herkku, jota voi nautiskella hyvällä omalla tunnolla ihan vaikka näin viikollakin. Joukossa ei ole tosiaan yhtään lisättyä sokeria vaan makeus on haettu banaaneista ja seassa on myös proteiinipitoista heraa. Käytän sitä muuten harvoin näin isoja määriä resepteissäni mutta tähän kakkuun se sopii kuin nenä päähän! Hera tuo taikinaan kaivattua kuohkeutta ja rakennetta.

Tahmainen mutakakku (GL, VL)

  • 1,5 dl luomu maapähkinävoita
  • 2 keskikokoista banaania
  • 1 dl suklaan makuista heraa (käytin Fastin 100 % Natural heraa)
  • 0,2 dl raakakaakaojauhetta
  • 2 kourallista kaakaonibsejä (ei pakollinen)
  • Ripaus laadukasta suolaa

Muusataan banaanit kulhossa mössöksi. Kaadetaan joukkoon pehmeä maapähkinävoi, heraproteiini ja raakakaakaojauhe. Sekoitetaan ja lisätään loputkin lisukkeet. Taikinan tulee olla löysähköä mutta kuitenkin tahmaisen jämäkkää. Kaadetaan valmis taikina pellille leivinpaperin päälle ja tehdään siitä ympyrän mallinen kakku. Älä sivele taikinaa liian ohueksi, vaan se saa jäädä hieman paksummaksi. Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 10-15 minuuttia niin, että kakun sivut jämäköityvät mutta keskusta jää puoli raa`aksi. Kannattaa tosiaan kiinnittää huomiota nimenomaan siihen, ettei kakkua yli kypsennä!

Nautiskellaan valmis mutakakku tuoreeltaan, sillä silloin se on kaikista parasta! Kakku on muuten aika tuhtia tavaraa, joten kannattaa pakastaa loput ellei paikalla ole useampia nautiskelijoita. :)

Toivottavasti reseptistä on iloa kaikille terveellisiä herkkuja rakastaville!

Mukavaa päivää ja terveisiä Tallinnasta! :)

On my way

5 vastausta artikkeliin “Terveellinen mutakakku (GL, VL)”

  1. Varmana tooosi hyvää! :) Mutta missä asteessa tämä paistetaan (vai enkö vaan bongannut tekstistä?).

    • On todella hyvää kyllä, suosittelen kokeilemaan. Paistetaan 180 asteessa, sorry se jäi vahingossa tekstistä! :)

  2. Mahtavaa, sokerilakko day 9 ja kaikki herkkureseptit tervetulleita kun banaaniletut ja -vohvelit jo alkaa tökkiä!

    • Voi ei, tsemppiä! Kannattaa ehdottomasti kokeilla sillä tämä voisi hyvinkin toimia. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 10
Tykkää jutusta