Terveellinen mutakakku (GL, VL)

Tänään haluan jakaa teille aivan ihanan suklaaherkun reseptin, joka muuten valmistuukin vieläpä ihan käden käänteessä. Tämä suklaaunelma on kuin mutakakku mutta täysin ilman lisättyä sokeria. Koostumus on nimensä mukaisesti herkullisen tahmainen ja juuri sellainen, että kaipaisi kaverikseen pallon vaniljajäätelöä sekä lorauksen kinuskikastiketta. Täällä mentiin kuitenkin ihan ilman lisukkeita, sillä eilen oli jo aika palata viikonlopun herkuttelurytmistä arjen ruokailuihin.

Kyseessä on jälleen kerran herkku, jota voi nautiskella hyvällä omalla tunnolla ihan vaikka näin viikollakin. Joukossa ei ole tosiaan yhtään lisättyä sokeria vaan makeus on haettu banaaneista ja seassa on myös proteiinipitoista heraa. Käytän sitä muuten harvoin näin isoja määriä resepteissäni mutta tähän kakkuun se sopii kuin nenä päähän! Hera tuo taikinaan kaivattua kuohkeutta ja rakennetta.

Tahmainen mutakakku (GL, VL)

  • 1,5 dl luomu maapähkinävoita
  • 2 keskikokoista banaania
  • 1 dl suklaan makuista heraa (käytin Fastin 100 % Natural heraa)
  • 0,2 dl raakakaakaojauhetta
  • 2 kourallista kaakaonibsejä (ei pakollinen)
  • Ripaus laadukasta suolaa

Muusataan banaanit kulhossa mössöksi. Kaadetaan joukkoon pehmeä maapähkinävoi, heraproteiini ja raakakaakaojauhe. Sekoitetaan ja lisätään loputkin lisukkeet. Taikinan tulee olla löysähköä mutta kuitenkin tahmaisen jämäkkää. Kaadetaan valmis taikina pellille leivinpaperin päälle ja tehdään siitä ympyrän mallinen kakku. Älä sivele taikinaa liian ohueksi, vaan se saa jäädä hieman paksummaksi. Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 10-15 minuuttia niin, että kakun sivut jämäköityvät mutta keskusta jää puoli raa`aksi. Kannattaa tosiaan kiinnittää huomiota nimenomaan siihen, ettei kakkua yli kypsennä!

Nautiskellaan valmis mutakakku tuoreeltaan, sillä silloin se on kaikista parasta! Kakku on muuten aika tuhtia tavaraa, joten kannattaa pakastaa loput ellei paikalla ole useampia nautiskelijoita. 🙂

Toivottavasti reseptistä on iloa kaikille terveellisiä herkkuja rakastaville!

Mukavaa päivää ja terveisiä Tallinnasta! 🙂

Kommentit (8)
  1. Erittäin kuivaa ja mautonta en suosittele

  2. Voiko heran korvata jollakin?

    1. Hmm. Vanha resepti, mutta kenties mantelijauhoilla tai vaikka jollain muulla jauholla?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *