Gluteeniton kaneli-banaanileipä

Blogiani pidempään seuranneet tietävätkin rakkauteni banaanileipään. Täällä on nähty vuosien varrella useampikin erilainen banaanileipä resepti – milloin leipä on ollut erityisen suklainen, milloin tehty matchaan ja milloin se on ollut tuhdin marjaisa. Näitä erilaisia kokeiluja löytyy tosiaan monta ja avainsanalla banaanileipä pitäisi löytyä nuo kaikki blogiurani aikana valmistamani reseptit.

Toissa päivänä jälleen kerran innostuin ja päätin leipoa banaanileivän, joka maistuu erityisen vahvasti kanelille. Kanelihan on ehdottomasti yksi suosikki leivontamausteistani ja rakastan paitsi sen tuomaa herkullista makua, myös ihanaa tuoksua joka leivonnasta kotiin välittyy. Tämä kanelinen leipä onnistui jälleen kerran, mitä täydellisimmin ja vaikka heitin joukkoon vielä vähän ekstraa, eli kookoslastuja, sopivat nekin reseptiin kuin nenä päähän. Lopputuloksesta tuli herkullinen ja maukas, sellainen, jota uskoisin uskaltavan myös vieraille kahvipöydässä tarjota!

Jos et ole vielä koskaan kokeillut valmistaa banaanileipää, niin nyt on korkea aika. Nappaa alta helppo resepti talteen ja ei muuta kuin testailemaan!

Tuhdin kanelinen banaanileipä ( GL, M)

  • 3 banaania (2 taikinaan ja kolmas koristeluun)
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 tl kanelia
  • 0,2 dl kookossokeria (hunajakin käy)
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (mikä tahansa käy)
  • 1 dl kookosöljyä
  • 1,5 dl kookoslastuja
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1/3 tl ruokasoodaa

Muusataan banaanit kulhossa mössöksi ja lisätään joukkoon kananmunat, leivinjauhe, kookossokeri, ruokasooda sekä kaneli. Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa ja kaadetaan sekin taikinan joukkoon. Lopuksi lisäillään kaurahiutaleet, jauhot (näiden suhteen on todellinen vapaus valita, mitä käytät) ja kookoslastut koko ajan taikinaa sekoittaen. Kaadetaan valmis leipätaikina kookosöljyllä voideltuun pienehköön leipävuokaan ja laitetaan leivän päälle halkaistun banaanin molemmat puolet koristeeksi. Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 30 -40 minuuttia. Jälleen kerran kypsyyttä kannattaa tunnustella veitsen kärjellä ja paistaa leipä niin ettei keskiosa jää liian raa`aksi mutta ettei se kuitenkaan yli kypsenny korpuksi.

Nautiskellaan kahvin, teen tai vaikka villisti maitolasillisen kera. Tämä leipä menee tosiaan enemmänkin makeasta kuin suolaisesta, joten sen päälle ei välttämättä kannata juustoja laittaa ellei välttämättä halua. Itse tykkään syödä banaanileipää pääasiassa ihan sellaisenaan, sillä silloin maku tulee parhaiten esille.

Oikein rentouttavaa iltaa jokaiselle! Onko täällä muuten muita auttamattomasti banaanileipään hurahtaneita? 

Kommentit (8)
  1. Voisko noi kookoslastut korvata jollakin? Itse kun en ole yhtään kookoksen maun ystävä, tuossa öljyssäkin se menee vielä juuri ja juuri 😀

    1. Niitä ei ole pakko laittaa, ovat vaan lisukkeena. 🙂 Onnistuu hyvin siis ilmankin tai halutessasi voit vaikka murentaa sekaan casheweja tai raakasuklaata – mitä nyt ikinä keksitkään.

  2. Oi nam, tätä täytyykin kokeilla ehdottomasti, yritän nyt olla ilman valkoista sokeria ainakin kuukauden ja senkin jälkeen vähentää minimiin niin tämä olis ihan täydellinen herkku! 🙂 Mietin vain, että voisikohan tuon mantelijauhon korvata kookosjauholla? Osaatko sanoa? Ja jos voi, niin voiko laittaa saman määrän? Muuten kun ainekset löytyisivätkin kotoa.

    1. Kiva kuulla. 🙂 No siis hmm… Kookosjauho on siitä haastavaa, että se muuttaa koostumusta aika paljon. En sen vuoksi pidä itse siitä, koska se vetää leivonnaiset herkästi hötöksi, eli eivät pysy kasassa. Mutta tietysti voithan kokeilla… Voit myös laittaa kookosjauhoja 0,5 dl ja kokeilla sitten laittaa vaikka esim. kaurahiutaleita, psylliumia tai muita jauhoja sen toisen puolikkaan? Tai sitten ihan vaan riskillä laitat kookosjauhoja. 😀

      Kivaa viikonloppua ja toivottavasti tekele onnistuu! :))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *