Terveellinen omenahyve (GL, M)

Tiedän, miltä tuntuu, kun sunnuntai-iltana mielisi vielä herkutella mutta järki ojentaa jo palaamaan ruotuun. Usein viikonlopun herkutteluputki jää päälle ja maanantai onkin sitten aivan tuskaa. Omakohtaisesta kokemuksesta sanoisinkin, että jos perjantai ja lauantai on syöty yhtä sun toista herkkua, kannattaa sunnuntaina jo vähentää tai ainakin siirtyä terveellisempiin herkkuihin. Mielestäni nimenomaan terveysherkut ovat oivallinen siirtymä arkea kohden, joilla voit hieman huijata kehoasi palautumaan arkirytmiin.

Yksi aivan ihana sunnuntaihin sopiva herkkuresepti on omenahyve. Toisin sanoen omenakaurahyve, johon voi halutessaan laittaa seuraksi pallon vaniljajäätelöä tai lorauksen vaniljakastiketta. Itse rakastan sen verran paljon omenan ja kanelin makuyhdistelmää, etten todellakaan kaipaa välttämättä päälle kastikkeita tai jäätelöitä. Omenahyve ihan sellaisenaan toimii, mitä parhaiten!

Alla olisikin reseptiä kaikille, joiden sokerihammasta kolottaa vielä tänäänkin, mutta haluatte palata jo ruotuun – olkaapas hyvät!

Terveellinen omena-kaurahyve (GL, M)

  • 2 vihreää omenaa
  • 3 dl suuria kaurahiutaleita 
  • Muutama tippa vaniljauutetta
  • 2 tl kanelia (kukkurallista)
  • 1/2 tl piparkakkumaustetta
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 1/2 dl kookosöljyä

Viipaloidaan omenat lohkoiksi ja kaadetaan muovikulhoon. Lisätään joukkoon kuumassa vesihauteessa sulatettu kookosöljy sekä muut ainekset. Sekoitetaan huolellisesti jotta mausteet leviävät seokseen kauttaaltaan, jonka jälkeen kaadetaan hyve pellille leivinpaperin päälle ja laitetaan uuniin. Paistetaan uunin keskitasossa 175-180 asteessa noin 20-30 minuuttia. Itse tykkään hieman tummemmasta hyveestä, joten taisin pitää lähemmäs puoli tuntia mutta nämähän ovat tunnetusti makuasioita. Kääntele hyvettä aina välillä koko paistamisen ajan, jolloin omenat kypsyvät joka puolelta.

Nautiskellaan sellaisenaan tai vaikka sen vaniljakastikkeen kera! Erinomainen maidoton vaniljakastike suositus on muuten Oatlyn vaniljakastike, eroa tavalliseen ei todellakaan huomaa.

Oikein rentouttavaa sunnuntai-iltaa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *