Helppo ja herkullinen kasvislounas

Jaoin viime viikolla blogissani reseptin mangocurryyn, jonka yhteyteen sain toiveen jakaa myös muita curryruokien reseptejä blogiini. Rakastan tosiaan curryja ja teen niitä suhteellisen usein. Mielestäni kyseinen ruoka on vaan niin helppo ja nopea valmistaa eikä vaadi hurjasti suunnittelua. Kasviscurryn, kun voi tehdä oikeastaan aina jos kaapista löytyy kasviksia, vihanneksia ja esimerkiksi papuja tai herneitä. Sen voi tehdä myös pakastevihanneksiin jos niikseen haluaa, mutta oma ruokafilosofiani puoltaa nykyään enemmänkin tuoretta kuin pakasteita. Itse asiassa sinällään hassua, sillä joskus aikanaan pakastevihannekset olivat osa ihan päivittäistä ruokavaliotani, kun nykyään taas ostan aina kaiken mieluiten tuoreena. Jotenkin pakastettu kasvis maistuukin – no pakasteelta.

kasviscurry

Tämä helppo ja herkullinen kasvislounas on tosiaan täysin kasvispohjainen sekä ainakin omasta mielestäni hyvin täyttävä ja ravitseva. Laitoin kastikkeen joukkoon mm. kikherneitä, ruusukaalta, paprikaa, inkivääriä ja munakoisoa, jotka toimivat yhdessä erinomaisesti! Ruusukaali on muuten sellainen, jota haluan vielä oikein erikseen suositella. Pieniä söpöjä kaaleja, kun ei tarvitse edes keittää vaan ne siivutetaan ja heitetään pannulle kypsymään. Ovat muuten aivan erinomaisia myös omeletin täytteenä!

Jos kaipaat siis lounasvinkkiä vaikka tähänkin päivään, niin nappaahan resepti talteen! Tätä ohjetta noudattamalla saat lounaan ainakin kahdelle, ellet jopa kolmellekin.

KASVISCURRY (GL, M)

  • 1 valkoinen sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1/2 punainen paprika
  • 2/3 munakoisoa
  • 6-8 ruusukaalta
  • 2 tl punaista currytahnaa (reiluja lusikallisia)
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 2/3 prk kikherneitä
  • Chilimaustetta
  • 1-2 tl Tikka Masala -maustesekoitusta (Santa Maria)
  • 3 tl sitruunanmehua
  • Kourallinen korianteria
  • 1 tl limetin mehua (ei pakollinen)
  • Riisiä

Siivutetaan sipuli, korianteri, valkosipuli, inkivääri, paprika ja ruusukaalit, jonka jälkeen laitetaan ne pannulle kypsymään. Leikataan munakoiso ohuiksi pitkän mallisiksi siivuiksi ja lisätään ne pannulle. Tässä kohtaa kannattaa laittaa riisikin keittymään jotta se ehtii mukavasti valmiiksi samoihin aikoihin kastikkeen kanssa. Kun kasvikset ovat kypsyneet ja saaneet väriä, laitetaan joukkoon kikherneet sekä mausteet oman maun mukaan. Itsehän käytän aina aika reilusti chilimaustetta, jonka lisäksi laitan sekaan myös Tikka Masalan maustesekoitusta. Tässä kohtaa lisätään myös currytahna, jonka jälkeen kaadetaan joukkoon kookosmaito. Kookosmaidosta kaadan aina sen valkoisen osan kokonaan ja nestettä laitan sen mukaan, mikä tuntuu sopivalta määrältä. En pidä kovin juoksevasta kastikkeesta, joten ihan kaikkea nestettä en laittanut tälläkään kertaa.

Lopuksi lisätään joukkoon sitruunan sekä limetin mehu. Itse käytän näitäkin aika reilulla kädellä, joten tunnustele aina ensin miltä noiden sekamelska omaan suuhusi maistuu. Annetaan kastikkeen hautua miedolla lämmöllä niin kauan, kunnes riisit ovat kypsiä. Pieni hetki jäähtymistä, jonka jälkeen muutama korianteri annoksen päälle ja kaveriksi siemennäkkileipää – lounas on valmis nautittavaksi!

Oikein mukavaa työpäivää jokaiselle, ei anneta ankeuden lannistaa mieltä! 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *