3 x suosikki tuorepuurot

*Sisältää mainoslinkkejä

Rakastan tuorepuuroja, jonka vuoksi suosinkin niitä ruokavaliossani oikeastaan ihan viikoittain. Etenkin marjaisat tuorepuurot ovat makuuni, sillä niiden jälkeen olo on raikas ja energinen. Toki toisinaan on ihana nautiskella välipalaksi vaikka hieman suklaisempaakin puuroa mutta kyllä nuo marjapuurot ovat aika kova sana varsinkin aamuisin!

Itse suosin aamuisin tuorepuuroja tavallisen puuron sijaan sen takia, että ne piristävä unettavan vaikutuksen sijaan. Olen maininnut tästä blogissani aikaisemminkin mutta itse suorastaan nukahdan pystyyn jos syön aamulla lämpöisen puuron ja juon kylkeen kupin kahvia. Ja tuo on tosiaan testattu monen monta kertaa eikä tuo fakta muutu yhtään miksikään! Homma on kuitenkin aivan eri jos syön kylmän raikkaan tuorepuuron ja juon muutaman kupin pakurikahvia. Tässä siis yksi syy sille miksi valitsen tuorepuurot. Tietysti toinen painava tekijä on myös se, että tuorepuuroon on helppo lisätä raaka-aineita, jotka säilyttävät kaikki ravinteensa sillä puuroa ei kuumenneta.

Tuorepuurojen valmistus on todella helppoa ja nopeaa, joten suosittelenkin niitä lämmöllä jokaiselle kiireisiä aamuja inhoavalle. Veikkaan, että useammalta jää aamiainen nimenomaan siksi syömättä, ettei yksinkertaisesti ehdi. Kun valmistaa tuorepuuron edellisenä iltana, on se aamulla valmis. Puuron voi napata vaikka vessaan mukaan meikkauksen ajaksi ja syödä siinä samalla – niin kätevää! Myös välipalana tuorepuuro toimii erinomaisesti vaikka ennen treenejä tai treenien jälkeen. Kun kokonaisuuteen voi niin paljon vaikuttaa, on se mielestäni ehdottomasti monipuolisempi välipala kuin joku valmis jogurtti. Tähän siis ainakin omassa elämässäni pyrin, että söisin koko ajan vähemmän valmista ja tekisin enemmän välipalojakin itse. Aina se ei tietenkään onnistu mutta sellainen tuoreus ja raaka-aineiden puhtaus on juttu, johon itse koetan arjessani pyrkiä.

Kokosin teille tämän lauantain kunniaksi kolme suosikkiani tuorepuuroista, joista voitte ehkä ammentaa vinkkejä omiin tuorepuuroihinne. Jokainen resepti on useampaan otteeseen hyväksi todettu ja näitä pääasiassa väsäilenkin kerta toisensa jälkeen. Toki voit korvata siemeniä, marjoja tai pähkinöitä toisilla, eli mikään resepteissä ei ole kiveen kirjoitettua. Tuorepuuroissa parasta onkin se vapaus tehdä juuri sellainen puuro kuin itseä miellyttää tai, mitä sieltä kaapista sattuu sillä hetkellä löytymään. Ehkä tärkeintä on vaan se, että löytyy kaurahiutaleita sekä nestettä. Chian siemenetkään eivät ole pakollisia jos vatsasi ei niitä kestä tai et muuten vaan niistä pidä.

Jokainen resepti kootaan samalla tapaa, eli mieluiten ensin neste, jonka jälkeen mausteet ja sitten hiutaleet, siemenet jne. Marjat laitan oikeastaan aina viimeisenä, sillä niiden kanssa seosta voi olla hankalampi sekoittaa tasaiseksi niin, että esimerkiksi suolakin sekoittuu puuroon kunnolla. Mutta yhtä lailla toimii ensin kuivien aineiden sekoittaminen, jonka jälkeen neste, marjat… Itse teen puuron oikeastaan aina illalla ja annan sen muhia jääkaapissa yön ylitse vähintään seitsemän tuntia. Useimmiten puuro on siellä vieläkin kauemman ja sekään ei haittaa. Jos taas haluat tehdä puuron päivällä välipalaksi niin anna sen hautua ainakin pari tuntia jääkaapissa, että hiutaleet ja siemenet pääset kunnolla turpoamaan. Tarjolle laitettaessa on taas vapaus käyttää mielikuvitusta, eli voit syödä ihan sellaisenaan suoraan purkista tai laittaa nätisti lasipurkkiin tarjolle. Itse useimmiten lisään valmiiseen puuroon vielä lisukkeitakin, eli jos kyse on mansikkapuurosta niin mansikoita tai vastaavasti banaania sisältävään puuroon banaanin paloja.

Tuorepuuro

Alla ne lupaamani kolme suosikki reseptiä, joiden avulla onnistut varmasti!

Mansikka tuorepuuro (GL, M)

  • 1,5 dl suuria kaurahiutaleita
  • 1,5 dl luomu kaurajuomaa
  • 1 rkl chian siemeniä*
  • 1 rkl pellavansiemeniä
  • Teelusikan kärjellinen vaniljajauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 1,5 dl mansikoita (laitan jäisenä)
  • 1/3 tl kanelia
  • 1/2 dl cashewpähkinöitä*
  • 1,5 dl GO ON -soijarahkaa

Lisukkeeksi:

  • Mansikoita
  • Pellavansiemeniä

Mustikka-banaani tuorepuuro (GL, M)

  • 1,5 dl suuria kaurahiutaleita
  • 1,5 dl luomu kaurajuomaa
  • Teelusikan kärjellinen vaniljajauhetta
  • 1 tl chian siemeniä*
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1 rkl pellavansiemeniä
  • 1,5 dl suomalaisia mustikoita
  • 1/2 banaani

Lisukkeeksi:

  • 1/2 banaani
  • Mustikoita

Tuorepuuro

Tuhdin suklainen tuorepuuro (GL, M)

  • 1,5 dl suuria kaurahiutaleita
  • Teelusikan kärjellinen vaniljaa
  • 1,5 rkl raakakaakaota*
  • 2 tl hunajaa
  • 1,5 dl GO ON -soijarahkaa
  • 1,5 dl kaurajuomaa
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • Ripaus suolaa

Lisukkeeksi:

  • Kookoslastuja

 

Tuleeko teidän suosittua tuorepuuroja ruokavaliossanne?

Niin ja jos teillä heräsi jotain kysymyksiä liittyen resepteihin niin saa kysyä! Muuten toivottelen oikein aurinkoista lauantaita! Aika ihanaa, kun viikot sataa niin viikonlopuille on aina tilattuna aurinkoa! 🙂

hyvinvointi ruoka-ja-juoma hyva-olo
Kommentit (1)
  1. Ahh, tuorepuurot best! <3 Syön arkisin aamiaiseksi yleensä smoothien, mutta treeniaamuina tuorepuuro antaa paremmin voimaa harjoitukseen ja pitää nälän loitolla. Viikonloppuisin valmistan toisinaan herkkutuorepuuroa, jota höystän maapähkinävoilla, kaakaonibseillä ja raakasuklaalla. Tuorepuurosta on moneksi! :–)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *