Terveelliset Bounty-patukat

Pakko jakaa näin uuden alkaneen viikon kunniaksi jälleen terveellinen herkkuresepti, joka saattaa useampaa teistäkin kiinnostaa! Tämä resepti on varsinkin kaikille kookoksen ja raakasuklaan ystäville, sillä nimenomaan teitä tänään hemmotellaan. Nämä bounty -patukat, kun jäljittelevät niitä perinteisiä Bountyja aivan erinomaisesti ja mikä parasta, taas kerran on menty terveellisemmin raaka-ainein.

Itsehän rakastan suuresti kookoksen ja raakasuklaan yhdistelmää, jonka vuoksi näiden kahden aineosan yhdistäminen on ehdottomasti yksi suosikki makuyhdistelmistäni. En edes tiedä miksi nyt vasta kokeilin yhdistää nuo kaksi elementtiä patukan muotoon mutta kertapa se on ensimmäinenkin. Jälleen kerran on kyllä todettava, että heittämällä yksi parhaista resepteistäni ikinä! Lopputulos on aivan mielettömän hyvä ja maku oikeasti sellainen, ettei ihan heti terveysherkuiksi uskoisi. Hyvin lähellä ollaan sitä aitoa ja alkuperäistä Bountya ja voisin jopa sanoa, että omasta mielestäni tämä sokerittomampi versio on melkeinpä parempikin.

BOYNTY-PATUKAT (GL, M, RAW)

Täyte:

  • 200g kookoshiutaleita (1 pss, käytin Rainbow)
  • 2 rkl suomalaista hunajaa
  • 2 rkl kookosöljyä
  • n. 300 ml täysrasvaista kookosmaitoa (vaan se paksu valkoinen osuus)

Koristelu:

  • 1 pss (250 g) Foodin raakassuklaamassaa tai muuta raakasuklaata/tummaa suklaata

Ensin valmistetaan täyte, eli itse patukat kaatamalla kulhoon kookoshiutaleet, hunaja sekä vesihauteessa sulatettu kookosöljy. Sekoitetaan huolella ja lisätään kookosmaito, eli tölkistä ainoastaan se paksu valkoinen osuus. Itse en laittanut tuota osuutta ihan kokonaan, eli jätin tölkkiin ehkä 1/3 osan maidosta – ja sen kirkkaan nesteen myös. Sekoitetaan maito massan joukkoon huolella, jonka jälkeen taikina onkin käsissä pyöriteltävää ja suhteellisen paksua.

Seuraavaksi sulatetaan raakasuklaamassa. Käytin tosiaan pussillisen Foodinilta saatua valmista massaa, sillä en tällä kertaa jaksanut valmistaa raakasuklaata itse. Tuo on todella helppo nimenomaan näihin tällaisiin kertoihin, kun et vaan jaksa säätää yhtään enempää. Pussi maksaa vähän reilu kaksitoista euroa ja sitä myydään mm. Ruohonjuuressa. Massa on pussissa sellaisessa muodossa, että se on helppo sulattaa kuumassa vesihauteessa, jolloin kalliit ravintoaineet eivät tuhoudu. Mutta toki aina voit tehdä raakasuklaata itse tai vaikka ostaa tummaa suklaata, jonka sitten sulatat. Pääasia on se, että suklaata on ja vieläpä suhteellisen paljon! Nämä patukat nimittäin vaativat paksun suklaakoristelun, joten mikään ihan liru määrä ei riitä. Osta/valmista mieluummin suklaata reilummin, jotta se ei sitten lopu kesken. Veikkaisin, että jos ostat isoina levyinä niin 2-3 levyä riittää.

Kun suklaa on sulatettu, muotoillaan kookosmassasta haluamansa kokoisia patukoita (tai miksei pallojakin) ja uitetaan ne suklaassa. Kokosin kaikki patukat leivinpaperin päälle ja laitoin pakkaseen suunnilleen tunnin ajaksi. Tuon jälkeen ne voi asettaa tarjolle tai säilöä jääkaapissa. Pakkasessa patukoita ei kannata varsinaisesti säilyttää, koska siellä ne jäätyvät ja kookos muuttuu kivikovaksi ja ikäväksi syödä.

Jos kokeilette näitä niin kuulisin mielelläni tuomionne! Itse nimittäin ihastuin näihin herkkuihin todella paljon ja päätin, että seuraavaksi tosiaan teen patukoiden sijaan pieniä Bounty-palloja, joita on ehkä vielä kivempi napostella.

Oikein ihanaa maanantaita ja alkanutta viikkoa jokaiselle!

Kommentit (2)
  1. Innostuin tekemään näitä ohjeellasi, ja varsin hyviä niistä tulikin! Kiitos ylipäätään kaikista resepteistäsi, kokeilen niitä usein. Itselläni on suhteellisen samanlainen maku ruoan suhteen kuin sinulla. Siksi onkin aina ihanaa huomata, jos olet postannut uuden reseptin käyttäen makoisia mutta puhtaita raaka-aineita! 🙂

    1. Ihana kuulla! Ja eipä kestä, huikeaa jos niistä on iloa! <3 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *