Kookos välipalakeksit

Jälleen herkullista hyvää ja vieläpä suosikki raaka-aineestani kookoksesta! Terveelliset keksit ovat helppo tapa nauttia hyvää makeanhimoon tai ihan muutenkin ja mikä parasta, niiden valmistaminenkin on todella kätevää. Tämän päivän keksiresepti ei ole kovin makea, eli näitä voisi oikeastaan kutsua välipalakekseiksi, jotka menevät niin kahvin lisukkeena kuin vaikka ihan pieneen nälkäänkin välipalana. Uskoisin, että maku on näissä juuri sopivan mieto myös lapsen suuhun, joten voisin rohjeta suosittelemaan näitä myös niille perheen pienimmillekin paitsi makean korvikkeeksi, myös ihan välipalaksi.

Sunnuntain kunniaksi siis keksireseptiä kehiin! Helpot raaka-aineet ja nopea valmistus, joiden tuloksena syntyy ihanat välipalakeksit. Tämä on loistava resepti kaikille meille kookoksen ystäville.

KOOKOSKEKSIT (GL, M)

  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl kookossokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 dl kookosöljyä
  • Ripaus vaniljajauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl kookoshiutaleita

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Sekoitetaan toisessa kulhossa kookossokeri, kananmunat sekä mausteet ja vispataan seos vähän vaahtomaiseksi. Lisätään joukkoon kookoshiutaleet, öljy ja kaurahiutaleet. Tässä kohtaa kannattaa sekoittaa seos tasaiseksi lusikalla ja laittaa uuni lämpenemään 150 asteeseen. Muotoillaan taikinasta haluamansa muotoisia keksejä ja levitetään ne leivinpaperin päälle pellille. Paistetaan 150 asteessa 20 minuuttia, jonka jälkeen nostetaan lämpötila 180 asteeseen vielä kyemmenen minuutin ajaksi.

Keksit ovat valmiita, kun pinta hieman rusehtaa, jonka jälkeen keksit kannattaa nostaa lautaselle viilenemään. Säilytys kuivassa ja viileässä, mieluiten vaikka suljetussa rasiassa.

Oikein rentouttavaa sunnuntaita jokaiselle! 

Kommentit (2)
  1. Öljyn sulattaminen vesihauteessa ei varmaan ole tarpeen, kun öljy kuumenee kuitenkin uunissa? Vai onko sille joku muu syy? Nam, kuulostaa hurjan hyvältä, pitää kokeilla!

    1. Syy on se, että kookosöljy jää klöntille taikinaan ja jakautuu kekseihin epätasaisesti mikäli se ei ole sulana. Kun se on sulana, on sitä tasaisesti koko taikinassa. 🙂 Toki voit myös sulattaa sen mikrossa – kuinka vaan! Itse olen vaan tottunut tuohon vesihaude sulattamiseen.

      Ja jep, ovat ihania kyllä eivätkä liian makeita!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *