3 luonnonkosmetiikka suosikkia & arvonta!

Nykyään, kun luomuruoan suosio on lisääntynyt, on myös tietoisuus kosmetiikan ekologisuudesta kasvanut kasvamistaan. Juuri nyt onkin trendikästä olla kasvissyöjä sekä suosia mahdollisimman puhdasta luonnonkosmetiikkaa. Itsehän tulen luonnonkosmetiikan suhteen ehkä hieman jälkijunassa, sillä en ole siirtynyt siihen kokonaan vaan oikeastaan ottanut sen ainoastaan osaksi ihon- ja hiustenhoitoani. Olen kokeillut erilaisia tuotteita, joista osasta olen vakuuttunut ja osasta taas en. En oikein usko, että tulen koskaan siirtymään luomukosmetiikkaan täysin, mutta osana kauneudenhoitoani tulen ne kyllä pitämään jos kehityssuunta tuotteissa on yhtä positiivinen kuin se on tähän astikin ollut.

Tässä postauksessa haluan esitellä teille kolme luonnonkosmetiikka suosikkiani, joiden nimeen vannon juuri nyt. Nämä kolme tuotetta ovat yllättäneet minut erityisen positiivisesti ja avanneet itselleni paljon uutta luonnonkosmetiikan maailmasta. Tämä maailma on nimittäin nykyään todella avara ja tuotteita löytyy laidasta laitaan! Enää luomu ei ole sitä hajutonta tai metsältä tuoksuvaa kosmetiikkaa, joka ei juurikaan houkuttele, vaan eteenpäin on menty hurjalla vauhdilla ja nimenomaan positiivisessa mielessä.

*Nurme – Foot Scrub Soap (jalkakuorinta)

Jalkojenhoidosta puhuminen saa ehkä useammissa aikaan ällötyksen tunteita, sillä jalat ovat monen mielestä varmasti epäviehättävin ruumiinosa ihmisessä. Jos kuitenkin mietitään yleisesti ottaen jalkoja, on niiden terveydentilan merkitys aika suuri. Terveet ja hyvinvoivat kantapäät, varpaat sekä jalkapohjat ovat nimittäin tärkeä juttu ihan yleisen terveyden ja liikuntakyvyn kannalta. Liian vähän aiheesta siis puhutaankin ja niin helposti me laiminlyömme jalkojen hoitoa.

Itsekin myönnän, että jalkojen hoitoa ei tule vaalittua samalla tapaa kuin vaikka kasvojen ihon hoitoa. Treenaavan ja varsinkin juoksevan ihmisen jalkapohjat joutuvat kuitenkin kovalle koetukselle, jonka vuoksi niiden hyvinvointiin tulisi ehdottomasti panostaa! Olenkin kesän jälkeen kiinnittänyt aikaisempaa enemmän huomiota jalkoihini ja esimerkiksi jalkapohjien kovettumien kuorinnasta on tullut minulle rutiininomainen juttu. Kovettumia nimittäin syntyy hyvin herkästi, kun juoksee paljon ja jalat joutuvat rasitukseen. Tämä Nurmelta testiin saatu kuorintasaippua onkin yksi kolmesta luonnonkosmetiikka tuotteesta, jonka haluan nostaa esille! Kyseinen kuorintasaippua siis poistaa jalkojen pinnasta tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa ja likaa sekä tekee jaloista todella pehmeät. Ensimmäistä kertaa saippuaa kokeillessani olin hieman skeptinen sen suhteen, että voisiko tuo pelkkä saippua tosiaan kuoria jalkapohjista kovettumat mutta kieltämättä yllätyin hyvinkin positiivisesti! Jo yhden käyttökerran jälkeen tunne jaloissa oli ihanan raikas ja jalat tuntuivat sileiltä kovettumien irrottua. Saippuapalahan on myös hyvin pitkäkestoinen, kuten muuten kuorinnan jälkeinen lopputuloskin. Sanoisinkin, että ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote jos kaipaat jaloillesi helppoa ja edullista kaunistamistapaa.

*Esse  Sensitive Toner (herkän ihon kasvovesi)

Probioottinen ihonhoitosarja Esse herätti mielenkiintoni taannoin merkin pressitilaisuudessa. Kyseinen luonnonkosmetiikka brändi oli itselleni alun alkujaan täysin tuntematon – sellainen josta en ollut koskaan kuullutkaan. Kuitenkin rohkeasti kasvovettä kokeiltuani ja otettuani sen useamman viikon ajaksi käyttöön, olen suorastaan rakastunut tähän herkkää iho hellivään kasvoveteen. Kasvovesi sisältää probiootteja ja prebiootteja, jotka vahvistavat ihon luontaista puolustuskykyä ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Tämä Essen kasvovesi toimii erityisesti iholle, jossa on jotain ärsytystä tai häiriöitä, kuten esimerkiksi POD (jonka itsekin sain viime talvena), akne, atopia, rocasea tai liiallinen rasvoittuminen. Toki sitä voi käyttää ihan ilman mitään näennäistä ongelmaa mutta eritoten ongelmaihoon siitä saattaa löytää avun!

Itse tosiaan sairastin POD ihottumaa viime talvena useamman kuukauden ajan. Edelleen olen ehkä hieman säikky ihoni kanssa ja siksi kaikki täysin uusi ja tuntematon herättää itsessäni aina epäilystä etten nyt vaan laukaisisi PODia uudestaan vääränlaisen kosmetiikan kautta. Kuitenkin ehkä se suurin tekijä tuon ihottuman kanssa oli varmasti stressi. Jos POD syystä tai toisesta ilmaantuisi vielä jatkossakin, tiedän nyt ainakin, mikä merkki on ehdottomasti yksi parhaimmista rauhoittamaan ihoa! Tämä Essen kasvovesi on toiminut iholleni ihanasti myös ilman, että minulla on ollut mitään varsinaista ongelmaa ihoni kanssa. Paikoitellen kasvojeni iho on kyllä herkkä ja ärsyyntyvä mutta pääasiassa se on hyvin normaali ja ongelmaton. Ehdottomasti iso suositus kyseiselle kasvovedelle ja toivon mukaan jatkossa voin suositella myös sarjan muitakin tuotteita.

*O`Right Caffeine Shampoo (kofeiinishampoo)

Viimeisenä mutta ei missään nimessä vähäisimpänä hiustenhoidon ihana luomu shampoo sarjasta, joka lanseerattiin ihan vasta Suomessa! Kyseinen sarja on nimeltään O`right ja se pitää sisällään aivan ihania ekologisia hiustenhoitotuotteita. Itselläni on ollut testissä nyt sarjan kofeiinishampoo, joka on ensimmäinen koskaan kokeilemani luonnollinen hiusten pesutuote, sillä niin pitkään epäilin ettei luomu shampoo puhdistaisi yhtä hyvin kuin tavallinen. Tuo pelko osoittautui kuitenkin täysin turhaksi, sillä tämä shampoo todella puhdistaa ja tekee hiuksista ihanan kevyet ja ilmavat jättämättä tukkaa millään tavalla rasvaiseksi tai likaisen tuntuiseksi. Yllätys oli positiivinen ja varmasti jatkossa uskaltaudun myös hiusten saralla etenemään tuonne luonnonmukaisempaan suuntaan…

Erityisen ihanan sarjasta tekee ekologinen ajatus sen takana, eli jopa tuotepakkaukset ovat biohajoavia. Kofeiinishampoo pullo on valmistettu kahvinjäämistä ja siksi se tuleekin käyttää tietyn ajan kuluessa. Suurimpaan osaan pulloista on myöskin istutettu akaasinsiemeniä, eli siinä kohtaa, kun pullo maatuu, tilalle kasvaa hyvässä lykyssä kasvi. Halutessaan siemenen voi tietysti istuttaa myös kotona ruukkuun ja esimerkiksi tässä kofeiinishampoopullossa tuo siemen sijaitsee pullon pohjassa. Mielestäni aivan ihana pieni yksityiskohta sen lisäksi, että shampoo todella toimii myös omille hiuksilleni, joille tosiaan kaikki shampoot eivät todellakaan toimi. Odotankin mielenkiinnolla, miltä merkin muut hiustuotteet tuntuvat, sillä tämä shampoo ainakin on ollut erityisen positiivinen yllätys.

Tähän loppuun haluan käynnistää vielä pikaisen kauneuteen liittyvän arvonnan, jossa arvon kaksi I love me -messulippua tulevan viikonlopun messuille (20.10.-22.10.)! Osallistua voit kommentoimalla tekstiä tavalla tai toisella – halutessaan voit esimerkiksi kertoa mikä on juuri sinun suosikki luonnonkosmetiikka tuotteesi. Osallistumisaikaa on 18.10. iltaan klo. 24.00 saakka ja voittajiin otan yhteyttä henkilökohtaisesti sähköpostitse (liput toimitan sähköisinä). Oikein paljon onnea arvontaan!

Ja muutenkin ihanaa alkavaa viikkoa!

*Tuotteet ja arvottavat liput sponsoroitu

Kommentit (46)
  1. Onko yhtään tuttu sellainen luonnonkosmetiikkabrändi kuin Polaar? Olen kuullut siitä paljon hyvää, ainakin Sokokselle hiljattain tullut myyntiin ja lentokentältä ostanut aiemmin. Mm lumihiutalevoide erikoisuuksia, ja ihan arctinen ulkonäkö!!

  2. weledan ruusuvoide toimii aina

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *