Parhaat kirpputorit x 6!

Olen maininnut tästä blogissani aikaisemminkin mutta kulutuskäyttäytymiseni pukeutumisen suhteen on muuttunut aika paljon muutaman vuoden sisään. Suosin nimittäin huomattavasti enemmän käytettyä ja rakastan kirpputoreilla kiertelyä sekä sitä kivojen löytöjen tekemistä! Muun muassa aivan ihania luonnonmateriaalista valmistettuja neuleita, farkkuja, nahkalaukku, hattuja sekä takkeja on tullut löydettyä kirppiksiltä pelkästään tämän syksyn aikana ja jokaiseen löytööni olen ollut todella tyytyväinen!

En tokikaan sano ettenkö ostaisi enää mitään uutena mutta huomattavasti enemmän ostan käytettyä kuin täysin uutta. Käytetyn kanssa on kuitenkin se hankaluus, että jos tarvitset jotain et voi automaattisesti luottaa siihen, että löydät täydellisen yksilön juuri tänään kirpputoreilta, kun taas voit sen melkein suuremmalla todennäköisyydellä löytää ketjuliikkeistä. Kirpputori shoppailu onkin hyvin pitkälti onnesta kiinni ja siksi se onkin sellaista jatkuvaa kiertelemistä. Parhaat löydöt tekee nimenomaan siten, että kiertää ne suosikki putiikkinsa kerta toisensa jälkeen uudestaan ja uudestaan. Välillä sieltä lähdetään tyhjin käsin, kun sitten taas toisella kertaa kassillinen vaatteita mukana. Vaihtuvuus on useimmilla kirpputoreilla kuitenkin ainakin viikoittaista ellei jopa päivittäistäkin, mikä taas mahdollistaa jatkuvan löytöjen tekemisen.

Tein viime talvena postauksen, jossa jakelin vinkkejäni kirpputori shoppailuun ja löytöjen tekemiseen (postaus täällä), joten tällä kertaa haluan vinkata teille suosikki kirpputoreistani – niistä joissa teen eniten löytöjä. Haluan kuitenkin muistuttaa, että kyse on hyvin pitkälti tuurista mutta silti sanoisin, että on paikkoja, joista löydät oikeastaan aina jotain ja taas paikkoja, joissa tavara on ihan surkeaa ”lunttua”. Siispä nämä vinkkini ovat nimenomaan niihin kirpputoreihin, joiden valikoima on laadultaan hieman parempaa eli sellaista vaatetta, jolla on vielä käyttöikää.

UFF – Fredrikinkatu 36

Tähän voisi periaatteessa sanoa, että kaikki UFF myymälät mutta erityisesti tämä Fredan liike. Olen tehnyt kyseisestä putiikista kymmeniä löytöjä ja nimenomaan myymälän TREDI- osastolta. Kyseinen UFF onkin selkeästi ketjun liikkeistä se, johon siirretään kaikista trendikkäin tavara – tai sille on ainakin tuntunut. Ero on nimittäin aika selkeä jos vierailee vaikka Sörnäisten UFFissa kuin jos käy tuossa Fredalla. Käyn kyseisessä liikkeessä oikeastaan viikoittain tai vähintään kahden viikon välein. Vaihtuvuus on sopiva ja tuolta on helppo tehdä aikamoisia löytöjä!

Kun UFFeissa muuten jälleen alkaa ne tasarahapäivät, suosittelen kiiruhtamaan paikalle heti ensimmäisinä päivänä, sillä silloin siellä on se laadultaan kaikista paras tavara edullisesti! Itse löysin viimeksi mm. mustan pitkän villakangastakin, jollaista olin jo pidempään etsinyt ja maksoin siitä vaivaiset kuusi euroa. Toki kolmenkin euron päivänä voi tehdä vielä löytöjä mutta kyllä se vaatteiden taso laskee samalla, kun hinnat putoavat.

RELOVE – Sandelsinkatu 6

Ehdottomasti Töölön paras kirppis, josta voi parhaimmillaan tehdä todella huikeita löytöjä! Tarjolla on nimittäin usein ihan merkkivaatteitakin second hand hinnoin. Ylipäänsä Relovessa myydään todella siistiä tavaraa eikä mitään lumppua. Vaatteet on hyväkuntoista ja mielestäni ihan hyvän hintaistakin. Tosin jos jotain euron vaatelöytöjä odottaa tekevänsä, niitä ehkä harvemmin kyseisestä paikasta löytyy… Henkilökohtaisesti olen kuitenkin sitä mieltä, että kyllä käytettykin saa vähän maksaa. Jos vaate on hyvässä kunnossa ja sillä on käyttöikää, niin miksi sen tulisi maksaa euron? Itse maksoin esimerkiksi taannoin Alexander Wangin villaneuleesta 35 euroa vaikka se olikin käytetty ja olisin saanut aivan varmasti H&M:n neuleen uutena samaan hintaan. Kyse on ainakin omalla kohdallani siitä kierrätys ideasta ja uniikimpien hyvien löytöjen tekemisestä.

Jos vielä jotain Relovesta niin kirpputorin yhteydessä on ihana kahvila, josta voi halutessaan ostaa kahvit ja uppoutua koneen äärellä vaikka töidenkin pariin! Viimeksi tuolla käydessäni siellä tuoksui vasta leivottu korvapuusti, joka teki shoppailu kierroksesta vieläkin mieluisamman.

FRIDA MARINA – Kaarlenkatu 10

Uusin suosikkini second hand liikkeistä on ehdottomasti lähes naapurissani sijaitseva Frida Marina! En tiedä miten olenkin onnistunut tuon jo vuosia sivuuttamaan mutta, kun taannoin ensimmäisen kerran astuin sisään, päätin oitis tulla toistekin. Aivan ihana putiikki jossa on tarjolla sekä aitoa vintagea, että vuokrattavia myyntipöytiä ja niiden tarjontaa. Myynnissä oleva tavara on laadukasta, puhdasta ja hyvää, enkä ole tuolta lähtenyt kertaakaan tyhjin käsin. Itse asiassa juuri eilen tein kierroksen ja mukaani tarttui aivan ihana oranssi nahkalaukku kuudella eurolla! Ehkä minulla on vaan ollut joka kerta onnea mukana tai sitten tuolta vaan aina löytää jotain?

Myymälä on sisustukseltaan kotoisan lämmin, henkilökunta mukavaa ja halutessaan myymälään voi jäädä teekupposellekin. Todella onnistunut konsepti, jollaista olenkin kaipaillut kotikulmilleni.

KAIVARIN KANUUNA – Vuorimiehenkatu 27 ja Töölöntorinkatu 11

Kaivarin Kanuuna on tunnetusti se itsepalvelukirpputori, josta tekee myöskin erityisen kivoja löytöjä! Itse en ole tuolla hetkiin käynyt mutta silloin, kun liike sijaitsi vielä siinä ihan Eiran rannassa, tuli Kanuunassa käytyä usein ja tehtyä monia hyviä löytöjä. Itsepalvelukirpputoreissa on se hyvä puoli, että valikoima on tosiaan vaihtuvaa ja siellä saattaa olla joukossa todella hyvän hintaisia tuotteita. Moni haluaa päästä laadukkaastakin vaatteista eroon edukkaaseen hintaan, jolloin onnen suosiessa saattaa löytyä todellinen kultapöytä! Tästä muuten muistutuksena, pitääkin perjantaina vierailla Kanuunassa Vuorimiehenkadulla, kun sillä suunnalla muutenkin liikuskelen.

FIDA – Iso Roobertinkatu 28 ja Hämeentie 5 A

Fidojahan on tunnetusti ympäri Suomen ja Helsingissäkin jo useampi, mutta eniten pidän Roban sekä Hakaniemen Fidoista. Molemmista olen tehnyt erinomaisia sisustuspuolen löytöjä, nimittäin astioita, huonekaluja sekä koriste-esineitä. Myös kivoja vaatteita Fidoilta saattaa toisinaan löytää, kunhan vaan jaksaa koluta rekkejä läpi. Hintataso on myöskin edullista, joten sinällään jos löytöjä tekee, pääse aika varmasti hyvin edullisesti!

SOUL VINTAGE – Helsinginkatu 6

Todella päheä pieni vintage-myymälä lähellä Sörnäisten metroasemaa. Jos tosiaan kunnon trendikästä vintagea kaipaa, niin Soul Vintagesta sitä todellakin löytyy! Tarjolla on paljon denimiä kuten mm. Levistä, nahkarotsia, kenkiä, bändi t-paitaa ja ylipäänsä vuodenajan mukaan trendikästä vaatetusta. Myymälä on myös sisustukseltaan viihtyisä ja hauska. Tässä on itse asiassa Helsingin vintage-liikkeistä ehkä se trendikkäin, johon astuessa ei tule fiilis, että on Suomessa. Itselleni tulee ensimmäisenä mieleen Berliini tai Lontoo. Tällaisia kaivattaisiin Suomeen ehdottomasti lisää, joten toivotaan, että myymälä pysyy pystyssä vielä pitkään!

Siinä tuli tosiaan ne minun kuusi kirpputori suosikkiani, joiden puolesta juuri nyt liputan. Kaikki aivan ihania liikkeitä, joista voi parhaina päivinä tehdä aivan erinomaisia löytöjä.

Jos minulla jäi suosittelematta jotain sinun suosikkiasi, niin älä epäile kertoa siitä! Rakastan second handia ja mielelläni kuulisin jos sinulla on vinkata jostain liikkeestä Helsingissä, jossa en ole kenties vielä vieraillutkaan? 

Kommentit (6)
  1. Mun on pitäny jo monta kertaa käydä Frida Marinassa mut se on aina jotenki unohtunut. Pitää ehdottomasti käydä vaikka jo tällä viikolla! Mä suosittelen Unioninkatu 45:n Recciä! Se on kans Helsinginkadulla mut toi Kaisaniemen ja Hakanamien välissä oleva on ehdottomasti parempi ja isompi 🙂

    1. Ainiin ja tietysti Hietsumarket osoitteessa Hietalahdenranta 11 ja Kampin Kirpputori osoitteessa Runeberginkatu 8. Molemmissa kuluu monta minuuttia kierrellessä ja sovitellessa. Ekasta itsepalvelukirppaeilta oon löytäny joka ikinen kerta jotain mm. aidot levikset 2 egellä 😀 ahhh kirpparit<3 Ainoo asia mitä suosittelen (jos et jo niin tee) niin kannattaa pestä vaatteet ennen käyttöö, ja miksei myös ihan kaupan vaatteitakin. Ite oon saanu parina kertana kamalaa ihottumaa ku en pessyt ensin 🙁

  2. Näistä Relove on kestosuosikkini ja usein siellä tulee poikettua, kun sattuu kulkureitin varrelle. Suosittelen lisäksi Vallilan Stooria, siellä on myös samassa kiva pieni kahvila, josta saa myös lounasta. 🙂

    Kristen / http://mustatballerinat.blogspot.fi

    1. Joo, se on kyllä ihana. 🙂 Kiitos vinkistä! Pitääkin piipahtaa, sillä se taitaa sijaita ihan naapurissani. :))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *