Ruokapäiväkirja viikon ajalta

Viime viikolla päätin, että pidän vihdoin ja viimein teille orjallisesti ruokapäiväkirjaa viikon ajalta. Niin monta kertaa olen nimittäin tämänkin puuhan aloittanut mutta homma on sitten tyssännyt viimeistään siellä torstain tai perjantain kohdalla. Nyt sain kuitenkin kokonaisen viikon päiväkirjan aikaiseksi ja mikä parasta, näette myös tuollaisen juhlaviikonlopunkin ruokailut. En nyt sano, että mitenkään ylpeilisin lauantain ja sunnuntain ruokailujen suhteen, sillä lauantaina tuli juotua useampi lasillinen viiniä ja sunnuntai sitten oli itselleni sellainen tyypillinen ”krapulapäivä”, jolloin syön käytännössä todella vähän ja ilman minkäänlaista rytmitystä. Sellaista se elämä kuitenkin on ja mukavaa, että näette nyt päiväkirjan, jossa on myös tuollainen hieman erilainen viikonloppuruokailu mukana!

Maanantai 30.10.

Aamupala klo. 9.00: Omeletti, jonka välissä kirsikkatomaatteja, paprikaa, sitruunanmehua, valkosipulin kynsi, mausteita sekä purjosipulia. Itse omeletissa kolme kananmunaa, kaurajuomaa sekä laadukasta suolaa.

Kaksi kupillista luomu kahvia MCT -öljyn sekä makeuttamattoman soijajuoman kera.

Kahvin kyljessä pari palaa Pana Chocolaten raakasuklaata, makuna pineapple & ginger – on muuten aivan sairaan hyvää! Ehdottomasti uusi raakasuklaa suosikki.

Lounas klo. 13.30: Vegan bowl Roots -kahvilassa (alla olevassa kuvassa) ja kylkeen pari kupillista tavallista kahvia kaurajuomalla.

Välipala klo. 18.00: Treenien jälkeen kaksi kauraleipää laktoosittomalla Edam -juustolla sekä paprikalla. Levitteenä aitoa voita ja päällä ripaus rouhittua mustapippuria.

Yksi banaani sekä kourallinen casheweja

Iltapala klo. 21.55: Kypsä avokado, johon ripottelen päälle mustapippuria ja syön ihan sellaisenaan. Napostelen myös manteleita ehkä noin 50 grammaa ja syön suomalaisen omenan.

Päivän treenit: Crossarilla lämmittely 10 minuuttia ja olkapää-selkätreeni, loppuun kevyet vatsat. Koko treenien kesto noin 60 minuuttia.

Tiistai 31.10.

Aamiainen klo. 9.30: Banaanipannarit seuraavalla reseptillä: 2 kokonaista kananmunaa, kolmannesta vain valkuainen, 1 rkl Fast luonnonmukaista suklaaheraa, 1 rkl isoja kaurahiutaleita, ripaus laadukasta suolaa, 1 rkl mantelijauhoja sekä 1/3 tl luomu Bourbon vaniljajauhetta. Päälle reilusti suomalaisia mansikoita, mustikoita, cashewtahnaa sekä kookoshiutaleita.

Muutama kupillinen kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla (yhdessä kupillisessa lisukkeena MCT -öljyä).

Välipala klo. 13-14: Töiden lomassa rasiallinen suomalaisia pakastevadelmia sekä yksi kotimainen omena siivutettuna.

Päivällinen klo. 15.30: Reilu annos kikhernecurrya, joka on ehdottomasti yksi suosikki ruoistani ja niiden päivien pelastaja, kun ei ole aikaa taiteilla sen enempää. Kaapistani löytyykin aina paketillinen kikherneitä, currytahnaa sekä kirsikkatomaatteja – niillä pääsee pitkälle! Tässä kohtaa olin muuten jo todella nälkäinen vaikka olinkin vaan istunut koneella sekä kuvannut koko päivän… Resepti tuohon curryyn löytyy täältä.

Jälkiruoaksi kupillinen vihreää teetä sekä pari palaa raakasuklaata.

Välipala klo. 19.00: Kaksi kauraleipää joissa päällä keskikokoinen avokado, kurkkua, tomaattia sekä Herbamarea.

Lisäksi vielä kourallinen manteleita ja casheweja.

Iltapala klo. 22.00: Kotimaista herukkasekoitusta (ehkä noin 2 dl) ja vähän mansikoita GO ON -soijarahkan kera. Päälle kookoshiutaleita sekä auringonkukansiemeniä.

Päivän treenit: Välipäivä, ainoastaan hyötyliikuntaa eli noin 2 km kävelyä.

Keskiviikko 25.10.

Aamiainen klo. 9.05: Tuorepuurosta 1/3 osa ennen treenejä. Puuro on tehty tällä reseptillä mutta ilman mansikoita. Ja päällä yksi banaani, cashewtahnaa sekä kookoshiutaleita.

Välipala klo. 11.05: Loput tuorepuurosta sekä kupillinen kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla.

”Lounas” klo. 13.15: Pressipäivässä kolme sushipalaa (tarjolla oli vaan niitä raa`an kalan versioita, joten siksi vain muutama) ja yksi suklaakonvehti. Eipä tämä siis oikea lounas olekaan…

Välipala klo. 14.10: Goodio Kahvilassa MORNING WOOD MOCHA -smoothie, jossa banaani, taateleita, raakakaakaota, chian siemeniä, macaa, vaniljaa, kahvia sekä cashewmaitoa.

Välipala klo. 17.15: Suklainen raakakakun pala Goodiossa. Tässä kohtaa olisi pitänyt syödä jo jotain suolaista mutta koska olin kyseisessä kahvilassa edelleen, eikä siellä myydä suolaista, oli pakko turvautua kakkosvaihtoehtoon…

”Päivällinen” klo. 19.20: Salaatti (iso kulhollinen) jossa nyhtökauraa lähes paketillinen, jäävuorisalaattia, laktoositonta fetaa, lehtikaalta, paprikaa, kurkkua, oliiviöljyä ja casheweja sekä ananasta.

Kolme kauranäkkäriä voilla

Iltapala klo. 22.15: Kaksi mandariinia sekä yksi suomalainen omena viipaloituna, jonka kylkeen chia-tahnaa.

Päivän treenit: Juoksumatolla lämmittelyä 20 minuuttia, jonka jälkeen käsivarsitreeni sekä vatsat.

Torstai 2.11.

Aamiainen klo. 9.15: Banaanipannukakut samalla reseptillä kuin tiistaina. Päällä suomalaisia mansikoita, herukkasekoitusta, cashewtahnaa, kookoshiutaleita sekä hunajaa.

Kaksi kupillista luomu kahvia MCT -öljyllä.

Välipala klo. 12.55: Kauraleivästä yksi puoli, johon päälle avokadon puolikas sekä mustapippuria.

Välipala klo. 15.45: Raw bar -raakapatukka (orange & raw cocoa)

Päivällinen klo. 16.30: Reilu satsi bataatti-porkkanasosekeittoa, resepti täällä! Lisäksi aikaisemmin syödyn kauraleivän toinen puoli aidon voin kera.

Välipala klo. 20.45: Kauraleipä (kaksi puolta) laktoosittomalla fetalla sekä paprikalla ja mustapippurilla. Levitettä en laittanut ollenkaan, sillä rakastan käyttää fetaa levitteenä.

Iltapala klo. 22.05: Kaksi suomalaista pientä omenaa sekä puolet cashew -karpalopussukasta (n. 100 g).

Päivän treenit: Juoksulenkki ulkona 7,41 km / 47 min.

Perjantai 3.11. 

Aamiainen klo. 9.15: Vihersmoothie jossa mangokuutioita, macaa, spirulinaa, kaurajuomaa, GO ON -soijarahkaa, manteleita, casheweja sekä yksi raaka kananmuna.

Kaksi kupillista luomu kahvia, toisessa kupillisessa MCT -öljyä joukossa.

Lounas klo. 14.05: Keitettyä riisiä sekä kastike, jossa pannulla kypsytettyjä tofukuutioita, kikherneitä, vihanneksia sekä casheweja. Kastikkeen tein kaurakermaan ja lisäsin siihen currytahnaa mausteeksi.

Välipala klo. 17.45: Alpron uutuutta, kaurahiutaleet & mustikat -rahkaa noin 250 g.

Välipala klo. 19.35: Kaksi kauraleipää avokadolla, laktoosittomalla fetalla, tomaatilla sekä kurkulla.

Pari palaa raakasuklaata

Iltapala klo. 22.10: Napostelen silmusalaattia, sekä syön yhden mandariinin ja suomalaisen omenan.

Päivän treenit: Välipäivä, ainoastaan hyötyliikuntaa.

Lauantai 4.11.

Aamiainen klo. 10.00: Vihersmoothie samaisella reseptillä kuin eilenkin.

Kaksi kupillista luomu kahvia MCT -öljyllä.

Välipala klo. 13.45: Reilu annos GO ON -soijarahkaa jossa joukossa suomalaisia mansikoita sekä herukkasekoitusta. Päällä casheweja, hunajaa sekä kookoshiutaleita.

Päivällinen klo. 16.30: Reilu annos itse valmistettua tomaattikeittoa (resepti tulossa huomenna blogiin) sekä kylkeen kaksi kauraleipää pelkällä voilla.

Välipala klo. 17.30: Muutama pala raakasuklaata sekä appelsiini

Välipala klo. 19.45: Ystäväni syntymäpäivillä slaissi pizzaa, natchoja guacamolella sekä suklaadipattuja mansikoita useampia.

Koko illan aikana useampi lasillinen valkoviiniä sekä kuohujuomaa. Ilta jatkuu vielä baariinkin, joten en kyllä pysynyt enää laskuissa montako lasillista meni.

Päivän treenit: Lämmittely crossarilla, jonka jälkeen jalkatreeni sekä kevyet vatsat. Treenien kesto kokonaisuudessaan 60 minuuttia.

Sunnuntai 5.11.

Lounas klo. 15.45: Woltin kautta tilattu Fafaksen meze, jossa siis salaattipeti sekä falafelpyöryköitä ja erilaisia Fafakselle tyypillisiä tahnoja.

Lisukkeena annoksen mukana tullut pitaleipä.

Välipala klo. 16-19: Noin 150 g lakritsisekoitusta, yksi mehujää sekä kylkeen juon tuorepuristettua mehua purkillisen – suosikkini krapulassa!

Iltapala klo. 21.45: Kaksi kauraleipää, joissa päällä laktoositonta fetaa ja paprikaa sekä mustapippuria.

Näiden lisäksi päivittäin vettä pari litraa sekä vitamiinit.

Muistutan tähän loppuun etten ole tosiaan aina välttämättä mitenkään esimerkillinen näiden ruokailujen suhteen ja kuten keskiviikosta sainkin kommenttia jo päivä kanssani postaukseen, noita tuollaisia huonompia ruokapäiviä mahtuu aina välillä viikkoihini. Kun päivät eivät mene samalla rutiinilla, sitä helposti käy niin, että lounas tai päivällinen venyy ja yhtäkkiä ollaankin jo illassa. Viime aikoina näitä päiviä on ollut vähän turhankin usein, sillä on ollut niin kiire. En ole yksinkertaisesti ehtinyt miettimään ruokavaliota, kun mielessä on ollut paljon muita juttuja. Mutta tavoitteeni on ehdottomasti syödä riittävän usein ja monipuolisesti. Missään nimessä en siis tahallani keskiviikon kaltaisia päiviä toteuta mutta joskus vaan käy noin.

Miltäs ruokapäiväkirja teidän mielestä näyttää? 

Kommentit (14)
  1. Syöt kyllä terveellisesti mutta ihan liian vähän siihen nähden että viellä urheilet. Uskoisin että menee miinus kaloreilla. 🙁 hyviä vinkkejä muuten omiinkin ruokiin, tuo suklaan värinen smoothie näyttää hyvältä

    1. Aijaa, en osaa sanoa kaloreista ruokavaliossani mitään, koska en niitä laske enkä tahdokaan laskea. Itse uskon, että nämä ruokavaliojutut ovat tavallaan aika yksilöllisiä ja ihmiset pärjäävät eri määrillä ravintoa. Itse en todellakaan tahallisesti syö mitenkään vähän mutta voihan se olla, että jonkun silmään ruokavalioni näyttää sitten vähäiseltä. Itsestäni, kun taas tuntuu, että syön suhteellisen usein ja nimenomaan silloin, kun on nälkä. Toki välillä on noita päiviä, että ruokaileminen jää vähemmälle mutta se nyt vaan on elämää.

  2. Aika epäkiinnostavaa.

    1. Hahah, ymmärrän. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *